PEOPLE

PEOPLE · 03. april 2019
Andreas Larsson was de beste sommelier van de wereld in 2007. Eigenlijk is hij dat nog steeds, want hij vent zijn kennis wereldwijd uit. Weet ook WINELIFE, want wij spraken Larsson persoonlijk tijdens een wijnproeverij in Châteauneuf-du-Pape.
PEOPLE · 10. februari 2019
‘Frankrijk is het mooiste land ter wereld; jammer dat er zoveel Fransen wonen.’ Dat hoor je vaak als het over mijn tweede vaderland gaat. Terecht, want Fransen zijn verschrikkelijk. Het eerste woord dat ze in de mond ligt is ‘Non’.

PEOPLE · 23. december 2018
Mousserende wijnen worden niet alleen in de Champagne gemaakt, maar ook op vele andere plekken in de wereld, zoals Zuid-Afrika. De familie Malan heeft hier letterlijk en figuurlijk de Vonkelwijn uitgevonden: mousserende wijnen van hoge kwaliteit, die vele prijzen winnen. En… ze maken nog meer wijnen.
PEOPLE · 13. december 2018
Al meer dan drie jaar weten Bourgogneliefhebbers de winkel van Reinout Albrecht en zijn partner Mildred Janssen in Amsterdam te vinden, nadat zij eerder al wijnen importeerden voor de Nederlandse horeca. Je voelt je er altijd welkom en dankzij het Coravin-systeem kunnen bijna alle flessen bij Albrecht Janssen geproefd worden zonder de kurk te verwijderen.

PEOPLE · 02. december 2018
De talentvolle vinoloog Lotte Wolf is maar 32 jaar geworden. Ze werd geboren in een kraakpand in Hilversum en overleed afgelopen september onverwacht thuis in Amsterdam. Van huis uit heeft ze wijn niet meegekregen, maar ze bleek er een uitstekende neus voor te hebben "als ik een wijn heb geproefd, onthoud ik die" en heeft zich ontwikkeld tot een gerespecteerd en geliefd sommelier.
PEOPLE · 11. november 2018
Deze rubriek heet ‘man met smaak’, maar ‘man en vrouw’ was deze keer toepasselijker geweest. De familie Despagne is gespecialiseerd in de productie van zuivere wijnen in het Entre-Deux-Mersgebied van de Bordeaux. Als geen ander wijnhuis hebben zij begrepen dat de hedendaagse wijndrinker op zoek is naar modern gemaakte wijnen, waarin ook het karakter van de wijnstreek te herkennen is.

PEOPLE · 09. november 2018
‘Op mijn 23ste kwam ik bij De Echoput terecht en moest ik meteen aan de bak met wild. Logisch want het restaurant ligt midden in Kroondomein Het Loo op de Veluwe, het mooiste wildgebied van Nederland. Toen ik er in 1973 kwam, leverden de jagers wat ze geschoten hadden bij ons in de keuken af.
PEOPLE · 02. november 2018
Nederland heeft er niet alleen een derde Master of Wine bij, Job de Swart, maar het diploma Magister Vini is ook weer uitgedeeld. De gelukkige bezitter van dit hoogst haalbare Nederlandse diploma op wijngebied is Arjen Pleij, met wie Nederland nu twaalf Magistri Vini telt. Hij is sommelier bij het prachtige Kasteel Engelenburg in Brummen, waar hij graag wijnen uit Zuid-Afrika schenkt.

PEOPLE · 15. oktober 2018
‘Je doet niet biologisch-dynamisch, je bént biologisch-dynamisch, anders werkt het niet.’ Dat is de stellige overtuiging van wijnmaker Andreas Schumann die in 2006 op Weingut Odinstal het roer omgooide. WineLife zocht hem, samen met importeur VineWine, op in Wachenheim in de Pfalz.
PEOPLE · 12. oktober 2018
Wijnmakers en wijnproducenten zijn bijzondere mensen. Creatief, gepassioneerd en met hart voor de zaak. Jean Leon is zo’n man met een uitzonderlijke achtergrond. Hij was bevriend met Marilyn Monroe en Ronald Reagan. En hij is niet alleen oprichter en naamgever van een fantastische winery, zijn eigen leven denderde ook voort – een persoonlijkheid die geheel zijn eigen weg ging.

Meer weergeven