PEOPLE

PEOPLE · 24. november 2019
De Languedoc is een prachtig gebied aan de Middellandse Zee en al sinds jaar en dag een regio waar een grote variatie aan wijnen vandaan komt. Languedoc kent tegen de zeventig verschillende appellations en een oneindig aantal wijnen. Het is ook een onorthodoxe streek, die ook wel de Nieuwe Wereld van Frankrijk genoemd wordt. Wijnmaker Aurélie Vic werkt in de Languedoc. En dat is best opmerkelijk, want ze had eerst een hele andere carrière.
PEOPLE · 06. november 2019
De droom was om met pensioen te gaan en als hobby aan huis wijn te gaan maken die ze in de regio zouden gaan verkopen. Inmiddels verkopen Chuck en Kim Corliss 50 duizend flessen per jaar en is er van een rustige oude dag helemaal geen sprake. ‘Maar dat is helemaal niet erg’, aldus het ondernemende stel.

PEOPLE · 14. oktober 2019
Wijn is vergist druivensap. In zijn simpelste vorm is dat bijzonder eenvoudig. Kneus druiven in een emmer zodat het sap in aanraking komt met de gistcellen die op het schilletje zitten. De gistcellen gaan vanzelf de suiker uit de druif omzetten naar alcohol. De meeste wijnen worden in grote lijnen gemaakt volgens dit principe. Maar het kan ook anders.
PEOPLE · 16. september 2019
WINELIFE heeft bewondering voor Nederlanders die in een ander land een eigen wijn gaan maken. Er komt heel wat bij kijken. Helemaal in Frankrijk, waar ze alles natuurlijk beter weten. Eric Kurver deed het.

PEOPLE · 27. augustus 2019
'The World's 50 Best Restaurants' is in andere jaren al voorbijgekomen in WINELIFE, vanwege Sergio Hermans Oud Sluis en Jonnie Boers De Librije op deze lijst. De kritiek was vaak het grote aantal dure Europese tenten, maar ook het geringe aantal vrouwen dat gekozen was.
PEOPLE · 09. augustus 2019
Levende wijnlegende Elisabetta Fagiuoli (80+) straalt nogsteeds op beurzen en proeverijen wereldwijd. Wat is het geheim van haar levenslust?

PEOPLE · 13. juli 2019
Het is bijna karakteristiek voor de appellation Hemel-en-Aarde. Vanuit Kaapstad rijd je in stralend warm weer onder een blauwe hemel richting Hermanus. Dan beland je in de natte mist. We zijn dan ook in een cool climate area, het domein van wijnmaker Anthony Hamilton.
PEOPLE · 09. juni 2019
Felipe Toso weet wel raad met de artiesten van zijn label. Syrah, chardonnay, sauvignon: hij voedt ze op in de mooiste stijlen, mono of in de mix. De wijnmaker van Viña Ventisquero bezit dan ook een ongekend smaakvermogen.

PEOPLE · 02. juni 2019
De wijnwereld is continue aan verandering onderhevig. De vraag naar wijn wordt steeds groter dus wijn wordt op steeds grotere schaal geproduceerd. Dit komt de kwaliteit van de wijn meestal niet ten goede, aldus Martijn Kwast van Kwast Wijnkopers uit Nieuw-Vennep.
PEOPLE · 03. april 2019
Andreas Larsson was de beste sommelier van de wereld in 2007. Eigenlijk is hij dat nog steeds, want hij vent zijn kennis wereldwijd uit. Weet ook WINELIFE, want wij spraken Larsson persoonlijk tijdens een wijnproeverij in Châteauneuf-du-Pape.

Meer weergeven