PEOPLE

PEOPLE · 09. augustus 2019
Levende wijnlegende Elisabetta Fagiuoli (80+) straalt nogsteeds op beurzen en proeverijen wereldwijd. Wat is het geheim van haar levenslust?
PEOPLE · 13. juli 2019
Het is bijna karakteristiek voor de appellation Hemel-en-Aarde. Vanuit Kaapstad rijd je in stralend warm weer onder een blauwe hemel richting Hermanus. Dan beland je in de natte mist. We zijn dan ook in een cool climate area, het domein van wijnmaker Anthony Hamilton.

PEOPLE · 09. juni 2019
Felipe Toso weet wel raad met de artiesten van zijn label. Syrah, chardonnay, sauvignon: hij voedt ze op in de mooiste stijlen, mono of in de mix. De wijnmaker van Viña Ventisquero bezit dan ook een ongekend smaakvermogen.
PEOPLE · 02. juni 2019
De wijnwereld is continue aan verandering onderhevig. De vraag naar wijn wordt steeds groter dus wijn wordt op steeds grotere schaal geproduceerd. Dit komt de kwaliteit van de wijn meestal niet ten goede, aldus Martijn Kwast van Kwast Wijnkopers uit Nieuw-Vennep.

PEOPLE · 03. april 2019
Andreas Larsson was de beste sommelier van de wereld in 2007. Eigenlijk is hij dat nog steeds, want hij vent zijn kennis wereldwijd uit. Weet ook WINELIFE, want wij spraken Larsson persoonlijk tijdens een wijnproeverij in Châteauneuf-du-Pape.
PEOPLE · 10. februari 2019
‘Frankrijk is het mooiste land ter wereld; jammer dat er zoveel Fransen wonen.’ Dat hoor je vaak als het over mijn tweede vaderland gaat. Terecht, want Fransen zijn verschrikkelijk. Het eerste woord dat ze in de mond ligt is ‘Non’.

PEOPLE · 23. december 2018
Mousserende wijnen worden niet alleen in de Champagne gemaakt, maar ook op vele andere plekken in de wereld, zoals Zuid-Afrika. De familie Malan heeft hier letterlijk en figuurlijk de Vonkelwijn uitgevonden: mousserende wijnen van hoge kwaliteit, die vele prijzen winnen. En… ze maken nog meer wijnen.
PEOPLE · 13. december 2018
Al meer dan drie jaar weten Bourgogneliefhebbers de winkel van Reinout Albrecht en zijn partner Mildred Janssen in Amsterdam te vinden, nadat zij eerder al wijnen importeerden voor de Nederlandse horeca. Je voelt je er altijd welkom en dankzij het Coravin-systeem kunnen bijna alle flessen bij Albrecht Janssen geproefd worden zonder de kurk te verwijderen.

PEOPLE · 02. december 2018
De talentvolle vinoloog Lotte Wolf is maar 32 jaar geworden. Ze werd geboren in een kraakpand in Hilversum en overleed afgelopen september onverwacht thuis in Amsterdam. Van huis uit heeft ze wijn niet meegekregen, maar ze bleek er een uitstekende neus voor te hebben "als ik een wijn heb geproefd, onthoud ik die" en heeft zich ontwikkeld tot een gerespecteerd en geliefd sommelier.
PEOPLE · 11. november 2018
Deze rubriek heet ‘man met smaak’, maar ‘man en vrouw’ was deze keer toepasselijker geweest. De familie Despagne is gespecialiseerd in de productie van zuivere wijnen in het Entre-Deux-Mersgebied van de Bordeaux. Als geen ander wijnhuis hebben zij begrepen dat de hedendaagse wijndrinker op zoek is naar modern gemaakte wijnen, waarin ook het karakter van de wijnstreek te herkennen is.

Meer weergeven