PEOPLE

PEOPLE · 28. juni 2020
Onlangs werd het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Boekenhoutskloof door Platter’s Wine Guide uitgeroepen tot Winery of the Year. En aangezien wijnmaker en mede-eigenaar Marc Kent sinds december in onze hoofdstad woont, leek ons dat een mooie reden om eens bij hem op bezoek te gaan.
PEOPLE · 23. juni 2020
‘Aan de voet van de bergen,’ dat is de Nederlandse vertaling van de Piemonte. Het is een van de mooiste wijngebieden in de wereld, zo is de mening van veel reizende wijnexperts en -journalisten. Azienda Agricole Negro Angelo e Figli ligt in de Roero in het hart van de Piemonte, daar waar het terroir elegantie aan de wijnen geeft. WINELIFE is te gast bij Giovanni en Emanuela Negro.

PEOPLE · 30. april 2020
De beroemde schilder Cézanne begreep al dat de Mont Sainte-Victoire een heel bijzondere plek was. De voet van deze berg in Puyloubier in het hart van de Provence vormt sinds 2006 het perfecte terroir voor het wijndomein van Guillaume en Virginie Philip, beter bekend als Domaine des Diables en vooral als MiP – Made in Provence. De immens populaire MiP Rosé Classic doet zijn naam als klassieker met recht eer aan en is ieder jaar opnieuw al uitverkocht voordat hij op de markt verschijnt!
PEOPLE · 26. april 2020
De oogst in Argentinië is in volle gang. Een spannende tijd voor Paula González, de nieuwe wijnmaker van Pyros Wines die zichzelf moet gaan bewijzen. Gelukkig plukt ze de vruchten van haar studie oenologie en de samenwerking met gerenommeerde namen in de wijnwereld. Ze weet namelijk alles over de expressie van de bodem in de druif.

PEOPLE · 04. april 2020
Het hoofdstedelijke restaurant Taiko bestaat 5 jaar. Op zich niet heel opmerkelijk, ware het niet dat Executive Chef Schilo van Coevorden dat op een bijzondere manier viert, namelijk door vijf collega’s uit te nodigen voor een Four Hands Dinner. En dat zijn niet de minsten.
PEOPLE · 25. maart 2020
Een raspoliticus, een strateeg, oorlogsheld, een fenomeen en een taalkunstenaar. Winston Churchill leek niet te slapen en werkte altijd. Tussendoor was hij een liefhebber van het goede des levens: wijn, champagne, sigaren en sterke drank. Churchill-citaten leiden een eigen leven, de man was scherp en zat vol humor. Met het champagnehuis Pol Roger had hij een sterke band, want hij was gek op hun champagne.

PEOPLE · 03. februari 2020
Bij Roman Niewodniczanski is niets toeval. Zijn familie is van Poolse origine en werd rijk in Duitsland met het familiebierbedrijf Bitburger, maar zoon Roman had meer met wijn. Hij liet zich uitkopen, reisde hele wereld over om wijnhuizen te bezoeken en kocht een wijnbedrijf in de Saar, onderdeel van de appellation Mosel-Saar-Ruwer.
PEOPLE · 29. januari 2020
Chef Jan Smink heeft de derde prijs gewonnen bij de befaamde internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega nam het op 28 januari 2020 in Parijs op tegen zeven internationale topchefs en maakte indruk op de internationale jury met zijn coquillegerecht. Winnaar werd het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk eindigde als tweede.

PEOPLE · 24. januari 2020
De webwinkel van Astrid Joosten en Thérèse Boer staat al jaren tussen onze bladwijzers. Ze zijn allebei kritische proevers van de wijnen die ze inkopen en hebben ook een eigen label met zelf samengestelde wijnen. Astrids Prestige Cuvées werden recent bekroond.
PEOPLE · 24. januari 2020
WINELIFE schrijft over wijn, dat moge duidelijk zijn. Maar soms is de omgeving zo interessant, dat we daar niet aan voorbij kunnen gaan. Neem nu Béziers in de Languedoc, een van de oudste steden van Frankrijk en de geboortegrond van Domaine Preignes le Vieux.

Meer weergeven