PEOPLE

PEOPLE · 24. januari 2020
De webwinkel van Astrid Joosten en Thérèse Boer staat al jaren tussen onze bladwijzers. Ze zijn allebei kritische proevers van de wijnen die ze inkopen en hebben ook een eigen label met zelf samengestelde wijnen. Astrids Prestige Cuvées werden recent bekroond.
PEOPLE · 24. januari 2020
WINELIFE schrijft over wijn, dat moge duidelijk zijn. Maar soms is de omgeving zo interessant, dat we daar niet aan voorbij kunnen gaan. Neem nu Béziers in de Languedoc, een van de oudste steden van Frankrijk en de geboortegrond van Domaine Preignes le Vieux.

PEOPLE · 31. december 2019
Hubrecht Duijker is Nederlands eerste professionele wijnschrijver en zit dit jaar 50 jaar in het vak. Inmiddels telt ons land vele journalisten en bloggers die over wijn schrijven, toch is Hubrecht Duijker nog steeds actief en zichtbaar. Onlangs schreef hij bijvoorbeeld het voorwoord bij de pas verschenen Wijngids van de drie Nederlandse Masters of Wine. WINELIFE gaat op bezoek bij Hubrecht Duijker.
PEOPLE · 24. november 2019
De Languedoc is een prachtig gebied aan de Middellandse Zee en al sinds jaar en dag een regio waar een grote variatie aan wijnen vandaan komt. Languedoc kent tegen de zeventig verschillende appellations en een oneindig aantal wijnen. Het is ook een onorthodoxe streek, die ook wel de Nieuwe Wereld van Frankrijk genoemd wordt. Wijnmaker Aurélie Vic werkt in de Languedoc. En dat is best opmerkelijk, want ze had eerst een hele andere carrière.

PEOPLE · 06. november 2019
De droom was om met pensioen te gaan en als hobby aan huis wijn te gaan maken die ze in de regio zouden gaan verkopen. Inmiddels verkopen Chuck en Kim Corliss 50 duizend flessen per jaar en is er van een rustige oude dag helemaal geen sprake. ‘Maar dat is helemaal niet erg’, aldus het ondernemende stel.
PEOPLE · 14. oktober 2019
Wijn is vergist druivensap. In zijn simpelste vorm is dat bijzonder eenvoudig. Kneus druiven in een emmer zodat het sap in aanraking komt met de gistcellen die op het schilletje zitten. De gistcellen gaan vanzelf de suiker uit de druif omzetten naar alcohol. De meeste wijnen worden in grote lijnen gemaakt volgens dit principe. Maar het kan ook anders.

PEOPLE · 16. september 2019
WINELIFE heeft bewondering voor Nederlanders die in een ander land een eigen wijn gaan maken. Er komt heel wat bij kijken. Helemaal in Frankrijk, waar ze alles natuurlijk beter weten. Eric Kurver deed het.
PEOPLE · 27. augustus 2019
'The World's 50 Best Restaurants' is in andere jaren al voorbijgekomen in WINELIFE, vanwege Sergio Hermans Oud Sluis en Jonnie Boers De Librije op deze lijst. De kritiek was vaak het grote aantal dure Europese tenten, maar ook het geringe aantal vrouwen dat gekozen was.

PEOPLE · 09. augustus 2019
Levende wijnlegende Elisabetta Fagiuoli (80+) straalt nogsteeds op beurzen en proeverijen wereldwijd. Wat is het geheim van haar levenslust?
PEOPLE · 13. juli 2019
Het is bijna karakteristiek voor de appellation Hemel-en-Aarde. Vanuit Kaapstad rijd je in stralend warm weer onder een blauwe hemel richting Hermanus. Dan beland je in de natte mist. We zijn dan ook in een cool climate area, het domein van wijnmaker Anthony Hamilton.

Meer weergeven