PEOPLE

PEOPLE · 01. september 2020
De wereldberoemde Chileense winery Montes werd in 1988 opgericht door vier vrienden en dankt zijn naam aan eentje daarvan: Aurelio Montes. WINELIFE proefde wijnen van én met de geestelijk vader van het wijnhuis en stelde hem enkele vragen.
PEOPLE · 26. augustus 2020
De titel van een song: Just the Two of Us. Maar het gaat ook op voor dit wijnmakersechtpaar. Hervé en Diane Fabre van het Argentijnse wijnhuis Phebus combineren de moderne manier van wijn maken, het terroir van Mendoza én Patagonië, en Franse joie de vivre en savoir-faire voor het maken van wijnen met een Argentijnse bite.

PEOPLE · 15. augustus 2020
Nederlandse wijn is in opkomst, zeker omdat de kwaliteit jaar op jaar significant beter wordt. Stan Beurskens, eigenaar van het Limburgse wijndomein St. Martinus, is een autoriteit op het gebied van Nederlandse wijn. WINELIFE zocht hem op in het zuidelijkste puntje van Limburg, op de dag dat zijn nieuwste wijn gepresenteerd wordt, die hij in opdracht van importeur Verbunt Verlinden heeft ontwikkeld.
PEOPLE · 28. juni 2020
Onlangs werd het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Boekenhoutskloof door Platter’s Wine Guide uitgeroepen tot Winery of the Year. En aangezien wijnmaker en mede-eigenaar Marc Kent sinds december in onze hoofdstad woont, leek ons dat een mooie reden om eens bij hem op bezoek te gaan.

PEOPLE · 23. juni 2020
‘Aan de voet van de bergen,’ dat is de Nederlandse vertaling van de Piemonte. Het is een van de mooiste wijngebieden in de wereld, zo is de mening van veel reizende wijnexperts en -journalisten. Azienda Agricole Negro Angelo e Figli ligt in de Roero in het hart van de Piemonte, daar waar het terroir elegantie aan de wijnen geeft. WINELIFE is te gast bij Giovanni en Emanuela Negro.
PEOPLE · 30. april 2020
De beroemde schilder Cézanne begreep al dat de Mont Sainte-Victoire een heel bijzondere plek was. De voet van deze berg in Puyloubier in het hart van de Provence vormt sinds 2006 het perfecte terroir voor het wijndomein van Guillaume en Virginie Philip, beter bekend als Domaine des Diables en vooral als MiP – Made in Provence. De immens populaire MiP Rosé Classic doet zijn naam als klassieker met recht eer aan en is ieder jaar opnieuw al uitverkocht voordat hij op de markt verschijnt!

PEOPLE · 26. april 2020
De oogst in Argentinië is in volle gang. Een spannende tijd voor Paula González, de nieuwe wijnmaker van Pyros Wines die zichzelf moet gaan bewijzen. Gelukkig plukt ze de vruchten van haar studie oenologie en de samenwerking met gerenommeerde namen in de wijnwereld. Ze weet namelijk alles over de expressie van de bodem in de druif.
PEOPLE · 04. april 2020
Het hoofdstedelijke restaurant Taiko bestaat 5 jaar. Op zich niet heel opmerkelijk, ware het niet dat Executive Chef Schilo van Coevorden dat op een bijzondere manier viert, namelijk door vijf collega’s uit te nodigen voor een Four Hands Dinner. En dat zijn niet de minsten.

PEOPLE · 25. maart 2020
Een raspoliticus, een strateeg, oorlogsheld, een fenomeen en een taalkunstenaar. Winston Churchill leek niet te slapen en werkte altijd. Tussendoor was hij een liefhebber van het goede des levens: wijn, champagne, sigaren en sterke drank. Churchill-citaten leiden een eigen leven, de man was scherp en zat vol humor. Met het champagnehuis Pol Roger had hij een sterke band, want hij was gek op hun champagne.
PEOPLE · 03. februari 2020
Bij Roman Niewodniczanski is niets toeval. Zijn familie is van Poolse origine en werd rijk in Duitsland met het familiebierbedrijf Bitburger, maar zoon Roman had meer met wijn. Hij liet zich uitkopen, reisde hele wereld over om wijnhuizen te bezoeken en kocht een wijnbedrijf in de Saar, onderdeel van de appellation Mosel-Saar-Ruwer.

Meer weergeven