PEOPLE

PEOPLE · 04. april 2020
Het hoofdstedelijke restaurant Taiko bestaat 5 jaar. Op zich niet heel opmerkelijk, ware het niet dat Executive Chef Schilo van Coevorden dat op een bijzondere manier viert, namelijk door vijf collega’s uit te nodigen voor een Four Hands Dinner. En dat zijn niet de minsten.
PEOPLE · 25. maart 2020
Een raspoliticus, een strateeg, oorlogsheld, een fenomeen en een taalkunstenaar. Winston Churchill leek niet te slapen en werkte altijd. Tussendoor was hij een liefhebber van het goede des levens: wijn, champagne, sigaren en sterke drank. Churchill-citaten leiden een eigen leven, de man was scherp en zat vol humor. Met het champagnehuis Pol Roger had hij een sterke band, want hij was gek op hun champagne.

PEOPLE · 03. februari 2020
Bij Roman Niewodniczanski is niets toeval. Zijn familie is van Poolse origine en werd rijk in Duitsland met het familiebierbedrijf Bitburger, maar zoon Roman had meer met wijn. Hij liet zich uitkopen, reisde hele wereld over om wijnhuizen te bezoeken en kocht een wijnbedrijf in de Saar, onderdeel van de appellation Mosel-Saar-Ruwer.
PEOPLE · 29. januari 2020
Chef Jan Smink heeft de derde prijs gewonnen bij de befaamde internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega nam het op 28 januari 2020 in Parijs op tegen zeven internationale topchefs en maakte indruk op de internationale jury met zijn coquillegerecht. Winnaar werd het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk eindigde als tweede.

PEOPLE · 24. januari 2020
De webwinkel van Astrid Joosten en Thérèse Boer staat al jaren tussen onze bladwijzers. Ze zijn allebei kritische proevers van de wijnen die ze inkopen en hebben ook een eigen label met zelf samengestelde wijnen. Astrids Prestige Cuvées werden recent bekroond.
PEOPLE · 24. januari 2020
WINELIFE schrijft over wijn, dat moge duidelijk zijn. Maar soms is de omgeving zo interessant, dat we daar niet aan voorbij kunnen gaan. Neem nu Béziers in de Languedoc, een van de oudste steden van Frankrijk en de geboortegrond van Domaine Preignes le Vieux.

PEOPLE · 31. december 2019
Hubrecht Duijker is Nederlands eerste professionele wijnschrijver en zit dit jaar 50 jaar in het vak. Inmiddels telt ons land vele journalisten en bloggers die over wijn schrijven, toch is Hubrecht Duijker nog steeds actief en zichtbaar. Onlangs schreef hij bijvoorbeeld het voorwoord bij de pas verschenen Wijngids van de drie Nederlandse Masters of Wine. WINELIFE gaat op bezoek bij Hubrecht Duijker.
PEOPLE · 24. november 2019
De Languedoc is een prachtig gebied aan de Middellandse Zee en al sinds jaar en dag een regio waar een grote variatie aan wijnen vandaan komt. Languedoc kent tegen de zeventig verschillende appellations en een oneindig aantal wijnen. Het is ook een onorthodoxe streek, die ook wel de Nieuwe Wereld van Frankrijk genoemd wordt. Wijnmaker Aurélie Vic werkt in de Languedoc. En dat is best opmerkelijk, want ze had eerst een hele andere carrière.

PEOPLE · 06. november 2019
De droom was om met pensioen te gaan en als hobby aan huis wijn te gaan maken die ze in de regio zouden gaan verkopen. Inmiddels verkopen Chuck en Kim Corliss 50 duizend flessen per jaar en is er van een rustige oude dag helemaal geen sprake. ‘Maar dat is helemaal niet erg’, aldus het ondernemende stel.
PEOPLE · 14. oktober 2019
Wijn is vergist druivensap. In zijn simpelste vorm is dat bijzonder eenvoudig. Kneus druiven in een emmer zodat het sap in aanraking komt met de gistcellen die op het schilletje zitten. De gistcellen gaan vanzelf de suiker uit de druif omzetten naar alcohol. De meeste wijnen worden in grote lijnen gemaakt volgens dit principe. Maar het kan ook anders.

Meer weergeven