LEISURE

LEISURE · 21. december 2018
Pablo Cuneo geniet van het uitzicht. Vanaf de eerste verdieping van De Winkel van Sinkel aan de Utrechtse Oude Gracht geniet hij van het uitzicht op de sfeervol verlichte grachten van Utrecht. Het is pas eind november maar de Domstad is al klaar voor de feestdagen. Cuneo, de Argentijnse wijnmaker, is vanavond de hoofdgast van een winterbarbecue van het wijnhuis Luigi Bosca. ‘Ik ben hier vanavond om over Argentijnse wijn te praten, maar Argentinië is zeker zo bekend om haar overheerlijke steaks.’
LEISURE · 12. november 2018
Weg lauwe pils en welkom speciaalbier! Er worden sommeliers ingeschakeld, proefglazen ontwikkeld en verwoed aantekeningen gemaakt over de afdronk, neus en robuustheid van het bier. Maar zijn dat geen termen die 'ons' wijnaddicts toebehoren? WINELIFE gaat undercover en doet een verkenning in deze nieuwe wereld.

LEISURE · 20. september 2018
Toen wij het Smurfenlied nog meezongen, ging Karel de Graaf al de hort op, zwervend door Europa om zijn grote liefde te volgen: wijn! Een vat vol kennis dus, die Karel. Hij deelt zijn herinneringen en meningen graag met ons. Dit keer duikt hij dieper in de sherry, de krachtpatser uit Zuid-Spanje die een glorieuze comeback maakt.
LEISURE · 14. september 2018
Chenin Blanc is een kameleon. Niet zozeer zoals het reptiel vanwege zijn wisselende uiterlijk. Nee, de kleurrijke druif ontpopt zicht tot een heel scala aan verschillende wijnen: magnifieke bubbels, goddelijke dessertwijnen én een enorme variëteit aan verschillende droge wijnen. Niet alleen in Frankrijk, maar daarbuiten ook, vooral in Zuid-Afrika. Kortom, teveel voor één Koopgids. En dus focussen we ons op droge, stille Chenins uit de Loire.

LEISURE · 26. augustus 2018
Wijnmaker word je niet zomaar. Een wijnmaker moet rekening houden met een hele waaier aan factoren. Op sommige kan hij invloed uitoefenen, op andere weer niet. Een van de belangrijkste factoren is de invloed van de zon. Maar heeft een wijnboer hierover wel iets te zeggen? Kan hij deze beïnvloeden? Ja en nee.