5 vragen aan… Steve Lohr

5 vragen aan… Steve Lohr

We zijn groot fan van de wijnen van de familie Lohr uit Californië. Samen met Steve Lohr, die eind vorig jaar in Nederland op bezoek was, mochten we ze proeven: een hele eer. Als 10-jarig jochie hielp hij zijn vader, wijnpionier Jerry Lohr, al met het planten van nieuwe wijngaarden en nu is Steve de zakelijk leider van J. Lohr Vineyards.
Tekst en beeld: Marjolein Schuman

 

  1. Mmm! De rode wijnen lijken een vrij zacht smaakprofiel te hebben?

‘Dit is een 100 procent Paso Robles. We kunnen in de AVA (American Viticultural Area, red.) Paso Robles hele mooie blends maken, Bordeauxblends, of zoals deze van cabernet sauvignon en petite sirah. Het is er warm overdag, waardoor aroma’s zich ontwikkelen en de nacht brengt koelte, want 40 kilometer verderop ligt de Stille Oceaan. Dan krijg je zuren, wat groenigs. Dense but soft zou je over de wijnen kunnen zeggen. In deze Pure Paso geven het hartige van de cabernet sauvignon en het fruitige van braam van de petite sirah samen een stevige textuur en een geweldig aromatisch profiel.’ 

 

  1. We proeven ook kersen en chocolade, de Pure Paso zal goed gaan bij kalkoen! U zegt dat deze Chardonnay ook goed bij eten past?  

‘Wat jullie nu gaan proeven is een cool-climate-wijn, een mooie droge Chardonnay. De druiven komen van wijngaarden in de AVA Arroyo Seco in Monterey County. Het klimaat in Monterey is dan weer perfect voor witte druivenrassen. Vanwege de kou hebben we daar een paar weken langer groeiseizoen van knop tot oogst. In die tijd kunnen de druiven een rijke smaak ontwikkelen, terwijl er een goede basis is van zuren. Deze Chardonnay past bij een breed scala aan gerechten. Kalkoen, maar ook risotto met verse zeevruchten en mosselen in wittewijnsaus.’

 

  1. Jullie wijnen lijken wel steeds beter te worden. Wat is het geheim?

‘De regio Californië is natuurlijk fantastisch voor wijnbouw. Warm overdag, met genoeg verkoeling in de nacht. We hebben ook nieuwe wijngaarden geplant op wat hogere plekken, waar nog meer koelte de druiven kan bereiken. Ook zijn onze werknemers erg bevlogen, veel ervan maken al lang deel uit van het familiebedrijf – 10, 20 of 30 jaar – en hebben dus heel veel kennis en vakmanschap.’

Verder lezen? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 87. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands