NEWS

NEWS · 10. mei 2020
Een underdog met het potentieel van een koning. Een topper dus, maar ook een kameleon én een druif met een dubbele nationaliteit. Maak kennis met chenin en laat je inpalmen voor het leven.
NEWS · 10. mei 2020
De expansie van de coronapandemie raakt wereldwijd bijna iedereen in elke sector en uiteraard wordt de wijnhandel hierdoor ook in het hart geraakt. Waar de globale handel zich na de feestdagen in de westerse wereld normaliter verplaatst naar Azië voor het Chinese nieuwjaar kwam de mondiale wijnhandel door de virusuitbraak nu in een keer stil te liggen. Wijnen die klaarstonden om verscheept te worden naar China of Hong Kong werden ineens niet meer afgenomen en vaak ook niet betaald.

NEWS · 26. april 2020
Het is lente, ook in de wijngaard. En zoals elk jaar bloeit daarmee ook de haat-liefderelatie van de wijnboer met zijn wijngaard in het voorjaar op.
NEWS · 05. maart 2020
Een witte en een rode wijn uit Marokko belanden via importeur Vinites op onze tafel. Nieuw wijnland? Nee, hoor. Domaine des Ouled Thaleb bracht in 1927 zijn eerste vintage op de markt. Dit oudste wijnhuis van Marokko plantte in 1923 wijnstokken in de regio Benslimane.

NEWS · 28. februari 2020
Goed nieuws uit Limburg van een van onze favoriete wijnmakers Stan Beurskens van St. Martinus. Er is een nieuwe lichting van de drank waarvoor de wijngaard en bierbrouwer Gulpener de handen hebben ineengeslagen: Gulle Tinus, het eerste Nederlandse bier gerijpt op houten wijnvaten.
NEWS · 25. februari 2020
Wat een minuscuul schoothondje is hier te zien! Het lijkt op een pekinees, in de mode geraakt omdat de Chinese keizer die eeuwenlang hield. Ernaast op tafel glimt een tinnen klepkan met lange tuit. In menig tincollectie is die nog terug te vinden, want in de 17e eeuw was tin het zilver van de armen. In rijke huishoudens werd er wijn uit geschonken. Dat was een luxeproduct waarvan men toen al graag samen genoot, gezelschapsdieren als wij mensen zijn.

NEWS · 17. februari 2020
De klassieke Franse wijnen zijn populair met de feestdagen. Maar hoe baan je je een weg door het woud aan terminologie? WINELIFE werpt je een reddingsboei toe.
NEWS · 10. februari 2020
Als je denkt dat Champagne een statische regio is waar weinig nieuws onder de zon is, think again. In deze ultraklassieke regio bruist het alweer een tijdje van de energie. Het logische gevolg: meer originele champagnes dan ooit.

NEWS · 07. februari 2020
Onze vaste columnist Ilja Gort trok een kwart eeuw geleden de stoute schoenen aan en kocht zijn eigen wijnkasteel in Bordeaux. Geen betere expert denkbaar dus, om ons het brekende nieuws van de frontlinies persoonlijk te brengen. Kom er maar in, Ilja. Hoe ging de druivenoogst in Bordeaux dit jaar?
NEWS · 29. januari 2020
Op de redactie kregen we 's morgens vier mooie flessen met champagne-uitstraling bezorgd: Copenhagen Sparkling Teas. We proeven graag nieuwe categorieën drank, dus de eerste fles met blauwig etiket, de alcoholvrije versie BLÅ, werd al voor de lunch opengemaakt. De basis is geen cuvée van wijnen, maar van theeën! Van delicate witte theesoorten tot intensere zwarte theesoorten; elke fles bevat tot wel dertien verschillende theeën.

Meer weergeven