NEWS

NEWS · 03. augustus 2019
Goede wijn maken is zelden rechttoe rechtaan. Maar een zoete wijn maken met behulp van de edele rot is de goden verzoeken. Deze twist van de natuur levert weliswaar grootse wijn, maar alleen als de wijnboer bereid is zich op te offeren.
NEWS · 18. juli 2019
De schitterende wijnstreek Loire wordt vaak onderbelicht in Nederland. Onterecht, want in zijn koele klimaat en weelderig groene landschap gedijen sauvignon blanc, gamay en pinot noir, maar ook malbec en cabernet franc als geen ander. WINELIFE nam een kijkje bij het Château de Selles-sur-Cher, de statige thuisbasis van het in de Loire geboren en getogen Domaine des Souterrains.

NEWS · 04. juli 2019
De jaarlijkse Rieslingweken in het voorjaar zijn dan wel net voorbij, maar er zijn mensen die niet ophouden om het imago van Duitslands beroemdste druif te versterken. Dat zijn de zogenaamde 'Riesling Fellows', die onderscheiden zijn door Het Duits Wijninstituut.
NEWS · 28. juni 2019
Op zaterdag 6 juli 2019 is het zover: de eerste Nacht van de Wijn. Dé nacht waar wij met jou en vele andere liefhebbers een ode brengen aan de wijn...

NEWS · 24. juni 2019
Nee, het is niet Matthijs van Nieuwkerk die zijn mond opendoet, maar echte wijndocenten. En tijdens het college mag je gewoon drinken en na afloop krijg je een aanmoedigingscertificaat van SDEN.
NEWS · 24. juni 2019
Je zou denken dat wijnbouw in Limburg al uitzonderlijk is. Maar dankzij het milder wordende klimaat en hybride rassen die goed tegen de regen en druivenziektes kunnen, hop je vanuit de Limburgse wijngaard St. Martinus gewoon via wijngaarden in Noord-Brabant en Gelderland omhoog, om in Groningen en Friesland te belanden - en dan hebben we op links Texel nog overgeslagen.

NEWS · 27. mei 2019
Vinologen en vinologen in opleiding opgelet: van 8 april tot 9 juli kun je meedoen aan de voorrondes van de wedstrijd Vinoloog van het Jaar 2020. Er zijn er vier, verspreid over het land, en je mag zo vaak deelnemen als je wilt.
NEWS · 20. mei 2019
Een mediterrane levensstijl met mooi weer, wijn en lekker eten, ver weg van alle verplichtingen, wie wil dat niet? We nemen je even mee naar het goede van Italiё.

NEWS · 15. mei 2019
Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni kun je terecht op RYPP Wijnfestival. Bij het Drijvend Paviljoen en omliggende groene park geniet je van wijn, culinaire verwennerij door Rotterdamse topchefs én verrassende live-acts. Kom samen met vrienden proosten op een goed begin van een zonnige zomer!
NEWS · 10. mei 2019
De wintereditie in de Centrale Markthallen was leuk, maar we verheugen ons weer op het festivalterrein in het Amsterdamse Bos. De zesde keer is het alweer dat Bacchus Wijnfestival daar neerstrijkt, in het 2e en 3e weekend van juni.

Meer weergeven