NEWS

NEWS · 11. januari 2020
Alcoholvrij is hot. We zien daarom steeds meer ‘groene’ vervangers voor bij de dis. Neem nou PriSecco: gastronomische vruchtensappen gemaakt van fruit en groente. Ze zijn er in een mousserende, stille, biologische én veganistische uitvoering. Met verse kruiden, specerijen enbloesem, en vooral zonder E-nummers, suikers of conserveringsmiddelen. Aan de namenmoeten we misschien nog even wennen.
NEWS · 03. januari 2020
Antonio Taveira’s familie heeft nieuw leven in het illustere merk Noble & Murat geblazen, waarvan de traditie als porthuis in 1831 begon. Noble & Murat was een van de eerste huizen die een Late Bottled Vintage maakte – een LBV ondergaat jarenlange houtrijping.

NEWS · 24. december 2019
In deze editie natuurlijk ook oogstberichten, en wel uit Oostenrijk. Allereerst: de druiven zijn van fantastische kwaliteit. Het weer gooide in 2019 geen roet in het eten, al was de zomer historisch heet en droog. Gelukkig waren september en oktober milde maanden, met koele nachten. Goed om de aroma's verder te ontwikkelen, maar wel met behoud van de zuren.
NEWS · 22. december 2019
De sommelier van restaurant Hanninkshof in Enschede is benoemd tot beste jonge gastheer van Nederland. Tim Wellen-berg is pas 26 jaar, maar weet precies hoe je gasten een topavond kunt bezorgen.

NEWS · 05. december 2019
Dat Portugal veel meer te bieden heeft dan port weten we allang, maar dat de keus in stille witte en rode wijnen zo groot is, was ook voor ons een verrassing. De flessen stroomden binnen. Er kwamen er 123 op de WINELIFE-proeftafel terecht. Magda van der Rijst en culinair journalist Ellen Scholtens pikten de 24 allerlekkerste eruit.
NEWS · 29. oktober 2019
Nu de dagen weer korter worden en de wintertijd is ingegaan, verlangen veel mensen naar warmte, gezelligheid en natuurlijk een goed glas rode wijn. Voor deze mensen is er goed nieuws! Het wijngebied Ribera del Duero opent namelijk een pop-up wijnbar in hartje Amsterdam, waar je wel 40 verschillende wijnen uit dit Spaanse topgebied kunt proeven.

NEWS · 28. oktober 2019
Er is weer een stukje Unesco-wijnlandschap bij. Sinds deze zomer zijn de Noord-Italiaanse Prosecco-heuvels van Conegliano Valdobbiadene toegevoegd aan de categorie Cultureel Landschap van de werelderfgoedlijst van Unesco. En daar mogen de mousserende Italianen best trots op zijn, want deze bijna heilige status delen ze onder andere met hun bruisende grote broer Champagne en met de wijnregio’s Alto Douro, Tokaj, Langhe-Roero en Monferrato.
NEWS · 20. oktober 2019
Elk jaar neemt de hoeveelheid mousserende wijnen dat de gemiddelde Nederlander drinkt toe. Prosecco is daarin de leider, maar mousserende wijnen uit Spanje als Cava lopen snel in. Vooral in de restaurants zie we dat er meer en meer mousserende wijnen uit Spanje worden geschonken als aperitief. Door het traditionele proces van het maken van bijvoorbeeld Cava, dat gelijk is aan Champagne, heeft de wijn meer smaak, is droger en vooral gastronomisch.

NEWS · 06. oktober 2019
Je hebt wijnen en je hebt wijnen, om maar eens een platitude te gebruiken. Maar je hebt ook wijnen die verschil proberen te maken in deze wereld, wijnen die de wereld een beetje beter proberen te maken. En dat zijn de Generation Wines van Intense Wines.
NEWS · 04. oktober 2019
WINELIFE maakt een rondje langs de Duitse velden. We bezoeken de gigantische VDP.Weinbörse in Mainz, waar meer dan 1.600 wijnen uit heel Duitsland op ons wachten. Duitsland heeft 102 duizend hectare aan wijngaarden, verdeeld over dertien wijnbouwgebieden. Van groot naar klein zijn dat: Rheinhessen, Pfalz, Baden, Württemberg, Mosel, Franken, Nahe, Rheingau, Saale-Unstrut, Ahr, Sachsen, Mittelrhein en de Hessische Bergstrasse.

Meer weergeven