NEWS

NEWS · 05. december 2019
Dat Portugal veel meer te bieden heeft dan port weten we allang, maar dat de keus in stille witte en rode wijnen zo groot is, was ook voor ons een verrassing. De flessen stroomden binnen. Er kwamen er 123 op de WINELIFE-proeftafel terecht. Magda van der Rijst en culinair journalist Ellen Scholtens pikten de 24 allerlekkerste eruit.
NEWS · 29. oktober 2019
Nu de dagen weer korter worden en de wintertijd is ingegaan, verlangen veel mensen naar warmte, gezelligheid en natuurlijk een goed glas rode wijn. Voor deze mensen is er goed nieuws! Het wijngebied Ribera del Duero opent namelijk een pop-up wijnbar in hartje Amsterdam, waar je wel 40 verschillende wijnen uit dit Spaanse topgebied kunt proeven.

NEWS · 28. oktober 2019
Er is weer een stukje Unesco-wijnlandschap bij. Sinds deze zomer zijn de Noord-Italiaanse Prosecco-heuvels van Conegliano Valdobbiadene toegevoegd aan de categorie Cultureel Landschap van de werelderfgoedlijst van Unesco. En daar mogen de mousserende Italianen best trots op zijn, want deze bijna heilige status delen ze onder andere met hun bruisende grote broer Champagne en met de wijnregio’s Alto Douro, Tokaj, Langhe-Roero en Monferrato.
NEWS · 20. oktober 2019
Elk jaar neemt de hoeveelheid mousserende wijnen dat de gemiddelde Nederlander drinkt toe. Prosecco is daarin de leider, maar mousserende wijnen uit Spanje als Cava lopen snel in. Vooral in de restaurants zie we dat er meer en meer mousserende wijnen uit Spanje worden geschonken als aperitief. Door het traditionele proces van het maken van bijvoorbeeld Cava, dat gelijk is aan Champagne, heeft de wijn meer smaak, is droger en vooral gastronomisch.

NEWS · 06. oktober 2019
Je hebt wijnen en je hebt wijnen, om maar eens een platitude te gebruiken. Maar je hebt ook wijnen die verschil proberen te maken in deze wereld, wijnen die de wereld een beetje beter proberen te maken. En dat zijn de Generation Wines van Intense Wines.
NEWS · 04. oktober 2019
WINELIFE maakt een rondje langs de Duitse velden. We bezoeken de gigantische VDP.Weinbörse in Mainz, waar meer dan 1.600 wijnen uit heel Duitsland op ons wachten. Duitsland heeft 102 duizend hectare aan wijngaarden, verdeeld over dertien wijnbouwgebieden. Van groot naar klein zijn dat: Rheinhessen, Pfalz, Baden, Württemberg, Mosel, Franken, Nahe, Rheingau, Saale-Unstrut, Ahr, Sachsen, Mittelrhein en de Hessische Bergstrasse.

NEWS · 20. september 2019
Viu Manent is een Chileense wijnmakerij dat eigendom is van de familie Viu. Het begon allemaal bij de Catalaanse immigrant Miguel Viu-García die in 1935 een kleinschalige wijnhandel startte. Hij bottelde en verkocht wijn op de lokale markt onder het merk . Vinos Viu'.
NEWS · 03. september 2019
Het laatste weekend van september kun je drie dagen lang wijn en een bijzondere sfeer proeven in Groesbeek, vlakbij Nijmegen. Met 25 hectare wijngaard mag Groesbeek zich het wijndorp van Nederland noemen.

NEWS · 03. augustus 2019
Goede wijn maken is zelden rechttoe rechtaan. Maar een zoete wijn maken met behulp van de edele rot is de goden verzoeken. Deze twist van de natuur levert weliswaar grootse wijn, maar alleen als de wijnboer bereid is zich op te offeren.
NEWS · 18. juli 2019
De schitterende wijnstreek Loire wordt vaak onderbelicht in Nederland. Onterecht, want in zijn koele klimaat en weelderig groene landschap gedijen sauvignon blanc, gamay en pinot noir, maar ook malbec en cabernet franc als geen ander. WINELIFE nam een kijkje bij het Château de Selles-sur-Cher, de statige thuisbasis van het in de Loire geboren en getogen Domaine des Souterrains.

Meer weergeven