NEWS

NEWS · 27. mei 2019
Vinologen en vinologen in opleiding opgelet: van 8 april tot 9 juli kun je meedoen aan de voorrondes van de wedstrijd Vinoloog van het Jaar 2020. Er zijn er vier, verspreid over het land, en je mag zo vaak deelnemen als je wilt.
NEWS · 20. mei 2019
Een mediterrane levensstijl met mooi weer, wijn en lekker eten, ver weg van alle verplichtingen, wie wil dat niet? We nemen je even mee naar het goede van Italiё.

NEWS · 15. mei 2019
Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni kun je terecht op RYPP Wijnfestival. Bij het Drijvend Paviljoen en omliggende groene park geniet je van wijn, culinaire verwennerij door Rotterdamse topchefs én verrassende live-acts. Kom samen met vrienden proosten op een goed begin van een zonnige zomer!
NEWS · 10. mei 2019
De wintereditie in de Centrale Markthallen was leuk, maar we verheugen ons weer op het festivalterrein in het Amsterdamse Bos. De zesde keer is het alweer dat Bacchus Wijnfestival daar neerstrijkt, in het 2e en 3e weekend van juni.

NEWS · 06. mei 2019
Het is het jaar van Rembrandt. De molenaarszoon uit Leiden stierf 350 jaren geleden als kunstenaar in Amsterdam dus presenteert het Rijksmuseum een overzichtstentoonstelling. Ga deze voor 10 juni bekijken: het is de eerste keer dat alle schilderijen, etsen en tekeningen uit de eigen collectie te zien zijn. Meteen een goede reden om te gaan eten bij Joris Bijdendijk in Rijks, het restaurant van het museum.
NEWS · 30. april 2019
Niemand hoeft de bob te zijn bij sterrestaurant Vermeer in Amsterdam. In het nieuwe concept van chefkok Chris Naylor is vervoer van en naar huis inbegrepen. Dat wordt voor het hele gezelschap genieten van alle prachtige flessen wijn op de kaart! Je moet wel het ééntafelrestaurant boeken waarbij je letterlijk in de keuken eet; door de glazen wanden om de tafel heen kun je de keukenbrigade volgen en de chef zelf is je gastheer.

NEWS · 21. april 2019
Eens wat anders dan champagne? De English sparkling wine van Nyetimber is nu verkrijgbaar bij Wijnkoperij de Gouden Ton. In het zuiden van Engeland zijn het klimaat en de bodem heel geschikt voor het maken van verfijnde mousserende wijnen.
NEWS · 12. april 2019
Wijn heeft een paar liefdes en de oeroude eik is, zo kun je wel stellen, haar grootste liefde. Zonder het innige contact tussen wijn en eik zouden veel van ’s werelds bekendste wijnen nog geen schim zijn van hoe we ze vandaag de dag kennen.

NEWS · 10. april 2019
Wijn is niet alleen een product om van te genieten, het maken van wijn is ook een bedrijfstak, een omvangrijke business en industrie. Wereldwijd wordt er 247 miljoen hectoliter geproduceerd door miljoenen producenten. Iedere fles die je ziet, wordt ergens gebotteld en voor dat proces zijn de druiven vergist.
NEWS · 29. maart 2019
In Londen, New York en Chicago zijn ze er al even, maar sinds 2017 hebben we in Nederland ook een ‘urban winery’. Chateau Amsterdam zit in Noord, in een voormalige machinefabriek, vlak bij Oedipus Brewing en andere creatieve bedrijven en hippe horeca.

Meer weergeven