NEWS

NEWS · 21. april 2019
Eens wat anders dan champagne? De English sparkling wine van Nyetimber is nu verkrijgbaar bij Wijnkoperij de Gouden Ton. In het zuiden van Engeland zijn het klimaat en de bodem heel geschikt voor het maken van verfijnde mousserende wijnen.
NEWS · 12. april 2019
Wijn heeft een paar liefdes en de oeroude eik is, zo kun je wel stellen, haar grootste liefde. Zonder het innige contact tussen wijn en eik zouden veel van ’s werelds bekendste wijnen nog geen schim zijn van hoe we ze vandaag de dag kennen.

NEWS · 10. april 2019
Wijn is niet alleen een product om van te genieten, het maken van wijn is ook een bedrijfstak, een omvangrijke business en industrie. Wereldwijd wordt er 247 miljoen hectoliter geproduceerd door miljoenen producenten. Iedere fles die je ziet, wordt ergens gebotteld en voor dat proces zijn de druiven vergist.
NEWS · 29. maart 2019
In Londen, New York en Chicago zijn ze er al even, maar sinds 2017 hebben we in Nederland ook een ‘urban winery’. Chateau Amsterdam zit in Noord, in een voormalige machinefabriek, vlak bij Oedipus Brewing en andere creatieve bedrijven en hippe horeca.

NEWS · 23. maart 2019
Sta je al sinds de jaarwisseling in de onbekommerde slurpmodus, of staat je goede voornemen nog overeind om je met een cursus verder te verdiepen in wat je proeft?
NEWS · 17. maart 2019
Opnieuw een prijs voor Noël Vanwittenbergh. De sommelier van Ciel Bleu, het tweesterrenrestaurant van het Okura Hotel, is tijdens de Michelinceremonie 2019 uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar.

NEWS · 11. maart 2019
'Hard werken wordt beloond. Dit is zo supercool!' Thomas Diepersloot en Robert Poel, de 30-jarige chefs van Parc Broekhuizen, worden in de Michelingids 2019 geroemd om hun ‘inventieve en technisch beheerste smaakassociaties’ en horen nu bij de groten in het rode boekje.
NEWS · 05. maart 2019
Filmmaker en wijngoedeigenaar Francis Ford Coppola vraagt aandacht voor de bijensterfte met 'Bee’s Box'. Twee wijnen in een box waarvan een deel van de opbrengst gaat naar de bescherming van de bijenpopulatie.

NEWS · 01. maart 2019
Of je nu een beginner bent of een connaisseur, op het Amsterdam Wine Festival van 22 t/m 24 maart word je hoe dan verrast door de honderden open wijnen die je kunt proeven. Daarnaast is het een feest om in de grote gashouder in Amsterdam-West te zijn - tenzij je niet van bands en dj's houdt.
NEWS · 25. februari 2019
Meer en meer koks werken met groenten, kruiden en ook bloemen uit eigen tuin. Zo ook Jos Grootscholten van Perceel. Niet een stuk wijngaard met een bijzonder terroir maar de grond waarin de chef zijn kruiden en eetbare bloemen teelt, gaf de naam aan het restaurant.

Meer weergeven