NEWS

NEWS · 15. februari 2019
Als je 285 jaar bestaat, ben je geen trendvolger meer maar mag je jezelf trendwatcher noemen, moet Oud Reuchlin & Boelen gedacht hebben. De oudste wijnimporteur van Nederland neemt dit jubileumjaar de toekomst onder de loep. Bijvoorbeeld door in te zetten op een 100% duurzaam assortiment en customized blends en verpakkingen voor de consument.
NEWS · 07. februari 2019
Roze is in de mode. Zeker als het om drankjes gaat. Dat geldt ook voor mousserende rosé. Zowel bij champagne, cava, sekt of crémant: bruisende rosé is momenteel ‘IT’. Reden dus om die op de WineLife-proeftafel te zetten. Samen met importeur Paul Frankhuizen selecteerde Rijst uit de 61 inzendingen de 27 mooiste.

NEWS · 01. februari 2019
Om de keuken van het Midden-Oosten te ontdekken, hoef je niet per se het vliegtuig in. Je kunt ook langs de favoriete tentjes van chef-kok Jaimie van Heije op De Bazaar in Beverwijk, of je reserveert bij De Sjalot in Nijmegen van Sibrecht Benning. Lekker thuisblijven kan natuurlijk ook. Zelf koken, een goede wijn uit Libanon erbij en je hebt een topavond.
NEWS · 30. januari 2019
Aan het eind van het jaar is het weer tijd voor een top 10 van duurst verkochte wijnen op veilingen. De veilingwereld kan terugkijken op een van de beste jaren ooit. Record na record sneuvelde en de wijnveilingprijzen zijn weer hoger dan voor de crisis. Het recordbedrag voor een fles wijn stond tot nu toe op 201.575 euro voor een fles Château Lafite Rothschild 1869, betaald tijdens een veiling in Hong Kong in 2010.

NEWS · 28. januari 2019
Beeld je de kustlijn bij Dover in. Zie je hem voor je? Die enorme witte, uit de zee oprijzende krijtmassa is een stille getuige uit ver vervlogen tijden. Tijden waarin de dinosaurus de wereld domineert en de temperaturen op aarde veel hoger liggen dan nu het geval is. Met een hoge zeespiegel, die uiteindelijk hele delen van het huidige Europa overspoelt met zout water.
NEWS · 25. januari 2019
Net zomin als de wereld zwart of wit is, is wijn rood of wit. Rosé in alle kleuren, maar hoofzakelijk toch lichtzalmroze kleurt het moderne wijnschap. Pink sells! Dat weten inmiddels ook de producenten van de serieuze bubbel.

NEWS · 30. december 2018
‘Ik houd van wijn, maar er is zoveel keus. Wat moet ik nu kiezen?’, is voor velen een herkenbare vraag. De gemiddelde wijnliefhebber staat een beetje daas voor de overvolle supermarktschappen en sommige mensen durven niet eens bij een gespecialiseerde wijnwinkel naar binnen te gaan uit vrees om onwetend over te komen.
NEWS · 27. december 2018
De zusters van de norbertinessenpriorij sint-catharinadal in oosterhout besloten in 2014 een wijngaard aan te leggen. Deze nederlandse zusters produceren nu samen met een Zuid-Afrikaanse wijnmaker Hollandse wijn. Winelife wilde uiteraard met eigen ogen zien hoe dit in zijn werk gaat.

NEWS · 09. december 2018
Aan het eind van het jaar is het weer tijd voor een top 10 van duurst verkochte wijnen op veilingen. De veilingwereld kan terugkijken op een van de beste jaren ooit. Record na record sneuvelde en de wijnveilingprijzen zijn weer hoger dan voor de crisis. Het recordbedrag voor een fles wijn stond tot nu toe op 201.575 euro voor een fles Château Lafite Rothschild 1869, betaald tijdens een veiling in Hong Kong in 2010. Twee bijzonder veilingen springen er qua prijs het afgelopen jaar vooral bovenuit
NEWS · 06. december 2018
WINELIFE speurt naar vintage in wijnkelders. Bij Jean-Paul Carrière in het Franse dorpje Vulbens in de Haute-Savoie mogen we zijn oudste fles proeven. Een zoete Bergerac uit 1929: Château Monbazillac Grand 1er Cru.

Meer weergeven