NEWS

NEWS · 09. december 2018
Aan het eind van het jaar is het weer tijd voor een top 10 van duurst verkochte wijnen op veilingen. De veilingwereld kan terugkijken op een van de beste jaren ooit. Record na record sneuvelde en de wijnveilingprijzen zijn weer hoger dan voor de crisis. Het recordbedrag voor een fles wijn stond tot nu toe op 201.575 euro voor een fles Château Lafite Rothschild 1869, betaald tijdens een veiling in Hong Kong in 2010. Twee bijzonder veilingen springen er qua prijs het afgelopen jaar vooral bovenuit

NEWS · 06. december 2018
WINELIFE speurt naar vintage in wijnkelders. Bij Jean-Paul Carrière in het Franse dorpje Vulbens in de Haute-Savoie mogen we zijn oudste fles proeven. Een zoete Bergerac uit 1929: Château Monbazillac Grand 1er Cru.

NEWS · 30. november 2018
Allereerst is er een drietal regels om wijn goed te vervoeren. Zo doe je dit bij voorkeur staand, om lekken te voorkomen. Doe het niet als het buiten te warm of te koud is. En laat ten slotte de wijn na transport een paar weken rusten om te bekomen van de schokken.

NEWS · 28. november 2018
Sint Maarten in november was vroeger de dag waarop de oogst binnengehaald moest zijn en het vee op stal ging. Er werden ganzen geslacht als dankoffer en grote vuren ontstoken om de vruchtbaarheid van het land te vieren.

NEWS · 24. november 2018
Met de winter voor de deur maken wij Nederlanders ons op voor de kou. Sjaals, dikke sokken en schaatsen komen uit de zomeropslag. Maar wat betekent vorst voor de wijnboer?

NEWS · 22. november 2018
Het Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero heeft tussen 17 september en begin november in totaal 125 miljoen kilo druiven geoogst. In totaal waren 8.300 wijnmakers en 315 wijnhuizen samen verantwoordelijk voor de oogst van de 23.200 hectare grond die geregistreerd staat bij de Denominacion de Origen. Tijdens de oogst bleek direct dat de druiven gezond en van uitstekende kwaliteit zijn. De verwachting is dat de druiven zich zowel goed lenen voor het maken van bewaarwijnen

NEWS · 20. november 2018
De geruchtenmolen in Bordeaux ging in de herfst in overdrive: de familie Moueix van Château Pétrus in Pomerol zou 20% aandelen in het wijndomein verkocht hebben aan de miljardair Alejandro Santo Domingo. Jean Moueix zou de deal al vorig jaar gesloten hebben met het doel Pétrus voor de toekomst veilig te stellen.

NEWS · 17. november 2018
Met de winter in aantocht is dit hét moment om eens een noviteit in wijnland onder de loep te nemen. Oranje wijn. Een categorie wijn die zo op zichzelf staat, met smaken en geuren zo anders dat het – echt waar – vaak winterse wijnen zijn bij uitstek.

NEWS · 10. november 2018
Toen de verhalen over klimaatverandering in de wijnbouw zo’n jaar of tien geleden de kop opstaken, waren de meeste wijnboeren sceptisch. Zij hadden al diverse warme jaren gehad zoals 1976 en 2003, en haalden hun schouders erover op. Dat de oogsten steeds vroeger begonnen, was voor hen dan ook geen groot issue.

NEWS · 30. oktober 2018
‘Kunt u mij iets meer vertellen over JP. Chenet?’ Deze vraag rolde onlangs in mijn mailbox. Ene Evelien was de afzender. Dat zette me aan het denken. Want natuurlijk ken ik JP. Chenet. In mijn studententijd stonden de flessen van JP. Chenet steevast op tafel, in eerste instantie gevuld met wijn en daarna als kaarsenstandaard.

Meer weergeven