NEWS

NEWS · 22. september 2020
Op dinsdag 22 september heeft de vakjury van Wijnvrouw van het Jaar Magda van der Rijst uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2020. De verkiezing vond voor de tweede keer plaats en de award werd feestelijk uitgereikt tijdens een netwerkbijeenkomst van Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Winnares Magda van der Rijst is vinoloog en wijndocent en schrijft over wijn voor een aantal grote, landelijke magazines. Daarnaast heeft zij als auteur een imposant oeuvre aan wijnboeken uitgebracht.
NEWS · 16. september 2020
Per 1 september 2020 jl. zijn de wijnen van Wijnimporteur Verbunt Verlinden binnen de Ziggo Dome verkrijgbaar. Op Landgoed De Salentein tekenden de heren Danny Damman, Commercieel Directeur Ziggo Dome, en Peter van Houtert, Managing Director Verbunt Verlinden, afgelopen week een samenwerking waardoor bekende wijnmerken als Salentein, Champagne Ayala en Callia binnenkort in Ziggo Dome verkrijgbaar zijn.

NEWS · 16. september 2020
Vindom Wine Bar in Oldenzaal gaat de deuren sluiten. Het sympathieke, kleine wijnlokaal aan de voet van de Oldenzaalse St. Plechelmus Baseliek heeft niet van het biermerk verloren, maar wel van het gelijknamige virus. De totale lockdown voor de horeca en de strenge anderhalve-meter regels maakten dat Vindom na vijf succesvolle jaren stopt. De wijnwinkel met de gelijknamige naam blijft wel bestaan.
NEWS · 16. september 2020
De ene champagne is de andere niet. ‘s Werelds beroemdste bubbel mag altijd feestelijk zijn, sinds de opening in 2016 laten we in l’Atelier du Champagne graag zien hoe veelzijdig champagne is. Want ja, het is vóór alles wijn.

NEWS · 13. september 2020
Een belangrijke reden dat sommige wijnen zo worden bejubeld? Ze hebben het vermogen om gracieus te ouderen. Met leeftijd ontstaan aroma’s waar liefhebbers naar snakken. Cabernet Sauvignon is absoluut zo’n wijn.
NEWS · 10. september 2020
Vrijwel elke wijnliefhebber zal de teleurstellende kurkervaring wel eens hebben gehad: een wijn ruikt muf, schimmelig, naar nat karton en is drogend in de afdronk. Meestal is TCA (2,4,6-trichlooranisol) hiervoor verantwoordelijk, een door schimmels tot stand gebrachte omzetting van chloorhoudende stoffen. Deze chloorhoudende stoffen werden in het verleden gebruikt om de kurk te bleken en als bestanddeel van bestrijdingsmiddelen voor de kurkeikbouw.

NEWS · 24. augustus 2020
3 afzonderlijke ondernemingen Blaser catering, Drechtfort en Sonah catering hebben de handen in één geslagen. Door de uitbraak van Corona kwamen deze werkwillige ondernemingen zonder inkomsten te zitten en was er geen mogelijkheid meer om hun passie te kunnen uitvoeren. Maar in plaats van treuren hebben ze de ‘koppen bij elkaar gestoken’ en niet geheel zonder succes.
NEWS · 14. augustus 2020
Armenië, bakermat van de wijn. In dit prachtige land aan de voet van de Ararat wordt al meer dan 6.000 jaar wijn gemaakt. De bijbel (Genesis 8 - 9) verhaalt al over Noach, die hier vastliep met zijn ark. Afdaalde en de eerste wijnranken plaatste. Archeologische vondsten van vinificatie in de grotten bij Areni bevestigen dat hier al in 4.000 voor chr. wijn wordt geproduceerd.

NEWS · 14. augustus 2020
Indrukwekkende natuur, lieve mensen, oude straatjes, geroosterde visjes. Niets fijner dan een (wijn)reis naar Portugal. Op dit moment zit er maar een ding op om de blauwe kleur van de azulejos en de geur van sardinhas en carapaus op te roepen: drink de lokale wijn. Portugese wijn verdient de aandacht ook echt, want de kwaliteit is verrassend hoog.
NEWS · 09. augustus 2020
Fris, zwoel en elegant: Alsace wijnen zijn héérlijk voor de zomer! Maar eigenlijk drink je ze het hele jaar door. Van frisse droge wijnen, tot zoete fruitige wijnen en bubbels; deze prachtige Franse wijnstreek heeft het allemaal. Door al deze verschillende kenmerken zijn Alsace wijnen gastronomisch breed inzetbaar; voor elk gerecht is er wel een ideale wijn te vinden.

Meer weergeven