NEWS

NEWS · 06. oktober 2019
Je hebt wijnen en je hebt wijnen, om maar eens een platitude te gebruiken. Maar je hebt ook wijnen die verschil proberen te maken in deze wereld, wijnen die de wereld een beetje beter proberen te maken. En dat zijn de Generation Wines van Intense Wines.
NEWS · 04. oktober 2019
WINELIFE maakt een rondje langs de Duitse velden. We bezoeken de gigantische VDP.Weinbörse in Mainz, waar meer dan 1.600 wijnen uit heel Duitsland op ons wachten. Duitsland heeft 102 duizend hectare aan wijngaarden, verdeeld over dertien wijnbouwgebieden. Van groot naar klein zijn dat: Rheinhessen, Pfalz, Baden, Württemberg, Mosel, Franken, Nahe, Rheingau, Saale-Unstrut, Ahr, Sachsen, Mittelrhein en de Hessische Bergstrasse.

NEWS · 20. september 2019
Viu Manent is een Chileense wijnmakerij dat eigendom is van de familie Viu. Het begon allemaal bij de Catalaanse immigrant Miguel Viu-García die in 1935 een kleinschalige wijnhandel startte. Hij bottelde en verkocht wijn op de lokale markt onder het merk . Vinos Viu'.
NEWS · 03. september 2019
Het laatste weekend van september kun je drie dagen lang wijn en een bijzondere sfeer proeven in Groesbeek, vlakbij Nijmegen. Met 25 hectare wijngaard mag Groesbeek zich het wijndorp van Nederland noemen.

NEWS · 03. augustus 2019
Goede wijn maken is zelden rechttoe rechtaan. Maar een zoete wijn maken met behulp van de edele rot is de goden verzoeken. Deze twist van de natuur levert weliswaar grootse wijn, maar alleen als de wijnboer bereid is zich op te offeren.
NEWS · 18. juli 2019
De schitterende wijnstreek Loire wordt vaak onderbelicht in Nederland. Onterecht, want in zijn koele klimaat en weelderig groene landschap gedijen sauvignon blanc, gamay en pinot noir, maar ook malbec en cabernet franc als geen ander. WINELIFE nam een kijkje bij het Château de Selles-sur-Cher, de statige thuisbasis van het in de Loire geboren en getogen Domaine des Souterrains.

NEWS · 04. juli 2019
De jaarlijkse Rieslingweken in het voorjaar zijn dan wel net voorbij, maar er zijn mensen die niet ophouden om het imago van Duitslands beroemdste druif te versterken. Dat zijn de zogenaamde 'Riesling Fellows', die onderscheiden zijn door Het Duits Wijninstituut.
NEWS · 28. juni 2019
Op zaterdag 6 juli 2019 is het zover: de eerste Nacht van de Wijn. Dé nacht waar wij met jou en vele andere liefhebbers een ode brengen aan de wijn...

NEWS · 24. juni 2019
Nee, het is niet Matthijs van Nieuwkerk die zijn mond opendoet, maar echte wijndocenten. En tijdens het college mag je gewoon drinken en na afloop krijg je een aanmoedigingscertificaat van SDEN.
NEWS · 24. juni 2019
Je zou denken dat wijnbouw in Limburg al uitzonderlijk is. Maar dankzij het milder wordende klimaat en hybride rassen die goed tegen de regen en druivenziektes kunnen, hop je vanuit de Limburgse wijngaard St. Martinus gewoon via wijngaarden in Noord-Brabant en Gelderland omhoog, om in Groningen en Friesland te belanden - en dan hebben we op links Texel nog overgeslagen.

Meer weergeven