NEWS

NEWS · 10. oktober 2018
De tweede Wine Making Challenge in Nederland is gewonnen door sommelier Tim Theuns van restaurant Pure C in Cadzand. De kunst was om een blend te maken van Spaanse monocepages van wijnhuis Pago Casa del Blanco, op initiatief van de Nederlandse importeur Vinos QuiXote. Theus hield voor ogen dat de wijn interessant moest zijn om in zijn restaurant te schenken (‘en door te drinken!’) en versloeg met zijn blend voor Pure C de vier andere deelnemende sommeliers.

NEWS · 05. oktober 2018
'De Nederlandse intellectuelen zuipen het vaakst van alle slimmeriken in Europa', aldus Het Parool na een onderzoek naar leefstijl door het Sociaal en Cultureel Planbureau. Uit het onderzoek kwam naar voren dat hoger opgeleiden gezonder leven dan lager opgeleiden: ze roken minder, bewegen meer, eten gezonder en hebben minder last van overgewicht.

NEWS · 02. oktober 2018
Sulfiet is de verzamelnaam van een bepaald type zouten. Sulfiet komt als natuurlijk bijproduct van de vergisting in wijn voor, maar wordt ook kunstmatig toegevoegd om bederf te voorkomen. Het werkt als antioxidant dus voorkomt dat zuurstof haar agressieve werking loslaat op de wijn en heeft een antiseptische werking waardoor het beschermt tegen bacterieën. Eigenlijk kunnen producenten niet zonder, tenzij ze hun wijn in het vershoudvak willen aanbieden...

NEWS · 28. september 2018
Niets is fijner dan in de schappen te neuzen, een voordelig doosje op te pakken of je te laten verleiden door die ene glanzende fles die de winkelier aanbeveelt. Wij hadden al vriendschap met het wijnschap van Albert Heijn, maar nu het assortiment verbreedt en de rekken opnieuw worden aangekleed zullen we nóg vaker met ons karretje door de supermarkt hobbelen.

NEWS · 23. juli 2018
We moesten even goed kijken toen we de Jeugd van Tegenwoordig in hun nieuwste videoclip groene wijnflessen kapot zagen smijten. Maar hun nummer glasbak bleek onderdeel van het verjaardagsfeestje van dit oer-Hollandse straatmeubilair. En dan mag het.

NEWS · 24. april 2018
Wist je dat we gemiddeld één derde van ons eten weggooien? Zonde natuurlijk! Met deze handige voorraadpot van Brabantia mét maatbeker ga je niet alleen verspilling tegen, maar werk je tegelijkertijd mee aan het bestrijden van de honger in de wereld. Win-win dus, met dit cadeau onder de kerstboom!

NEWS · 23. april 2018
It's the most wonderful time of the year again: ons jaarlijkse, feestelijke en extra dikke champagnenummer is namelijk weer daar! WINELIFE #51 The Champagne Issue bubbelt en bruist met 81 brute bruts op de proeftafel, Luxemburgse crémants van Caves Gales, we gaan uitgebreid aan de blanc de blancs, blanc de noirs en rosé champagne (en geven jou de beste kooptips), stampen druiven bij porthuis Dow's én kookengel Yvette van Boven helpt ons de kerstdagen door met de lekkerste recepten.

NEWS · 23. april 2018
Zoals het vaak gaat bij wedstrijden, was ook de strijd om de titel 'Wine Bar of the Year' dit jaar weer een zenuwslopende nek-aan-nek-race. Want wat zijn er veel geweldige wijnbars in Nederland te vinden! Na meer dan 10.000 publieksstemmen en 15 onaangekondigde jurybezoeken - met WINELIFE’s hoofdredacteur als strenge doch rechtvaardige juryvoorzitter - werd onlangs de ‘Wine Bar of the Year 2017’ bekend gemaakt! Wijn bij Stijn uit Den Bosch ging er met de prijs vandoor. Want: zeer...