NEWS

NEWS · 09. augustus 2020
Fris, zwoel en elegant: Alsace wijnen zijn héérlijk voor de zomer! Maar eigenlijk drink je ze het hele jaar door. Van frisse droge wijnen, tot zoete fruitige wijnen en bubbels; deze prachtige Franse wijnstreek heeft het allemaal. Door al deze verschillende kenmerken zijn Alsace wijnen gastronomisch breed inzetbaar; voor elk gerecht is er wel een ideale wijn te vinden.
NEWS · 05. augustus 2020
Wist je dat er in Denemarken wijn wordt geproduceerd? Ja, je leest het goed, Denemarken is een wijnland! Bezoek tijdens je volgende vakantie in Denemarken één van de vele wijnhuizen om echte Deense wijn te proeven.

NEWS · 31. juli 2020
Van eerlijke, jeugdig-vrolijke tafelwijn die danst in je glas tot hoog complexe bewaarwijn die zijn mannetje staat naast het neusje van de zalm op wijngebied. Sangiovese, dé Italiaanse druif in zijn Toscaanse thuis.
NEWS · 17. juli 2020
Wijnen uit Bordeaux; volgens kenners en liefhebbers de ultieme wijnsensatie voor zowel liefhebbers van wit, rood of dessertwijn. Tegelijkertijd heeft het gebied met vele wereldberoemde kastelen ook wel de naam van duur, moeilijk en exclusief. Het goede nieuws is dat de prijzen van Bordeaux wijnen uit 2019 gemiddeld vijftien tot dertig procent lager liggen ten opzichte van 2018 en de kwaliteit is op alle fronten zondermeer goed. Als gevolg van de Coronacrisis en door export moeilijkheden naar zow

NEWS · 16. juli 2020
Verbunt Verlinden heeft officieel, vanaf heden, Le Nez in het portfolio mogen verwelkomen. Le Nez is een unieke samenwerking tussen twee zeer gepassioneerde en dynamische wijnmakers; de Argentijnse José Galante en Vincent Chansault uit de Franse Languedoc. Samen vertegenwoordigen zij een samensmelting van twee verschillende wijn werelden.
NEWS · 15. juli 2020
Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd de centrale bar is. Vigor is het eerste eigen restaurant van het duo dat eerder in diverse sterrenrestaurants werkte.

NEWS · 14. juli 2020
Meer wijnen uit traditionele landen als Frankrijk, Spanje en Italië, minder drinken maar van betere kwaliteit en in de horeca een ruime keuze per glas. Dat zijn enkele resultaten van een onderzoek uitgevoerd door wijn- en foodcommunicatiebureau Pitch PR. Tegen het einde van de lockdown werden alle professionele wijnimporteurs en grote retailers gevraagd hun verwachtingen te delen over de wijnmarkt in Nederland over de komende anderhalf jaar.
NEWS · 10. juli 2020
Donderdag 9 juli heeft register vinoloog Barbara Verbeek (Wijntheater & Champagnebar) sommelier Elise Moeskops uitgeroepen tot vierde genomineerde voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2020. Tijdens een lunch bij Restaurant D'arrêt, The Fallon Hotel Alkmaar met de jury van Wijnvrouw van het Jaar werd dit bekend gemaakt. Elise is samen met haar vriend Rogier van Dam eigenaar van sterrestaurant Lastage en Lazuur in Amsterdam. Daarbij organiseert zij wijncursussen- en proeverijen.

NEWS · 07. juli 2020
Stel, je hebt een diploma in fine arts van de prestigieuze Ivy League universiteit Yale op zak, je bent ook nog eens in het bezit van de hoogst haalbare titel in de wijnwereld Master of Wine en dat alles voor je dertigste. Weinigen doen het haar na, maar de Hongkongse Sarah Heller kreeg het voor elkaar en werd in 2017 de jongste vrouwelijke Master of Wine. Haar twee grote passies – kunst en wijn – combineert Heller nu in een bijzonder kunstproject onder de naam Visual Tasting Notes. In het Neder
NEWS · 06. juli 2020
Voor topwijnen gaan we niet meer per se naar de slijterij. En omfietswijnen, die met een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding de moeite van het omfietsen waard zijn, worden thuisblijfwijnen. Online bestellen is actueler dan ooit. Dit keer lieten we een zomerse selectie bezorgen door ons favoriete warenhuis.

Meer weergeven