DINE

DINE · 11. oktober 2019
Gezond en verantwoord eten speelt een steeds belangrijkere rol in ons land. Toch luncht één op de zeven Nederlandse werknemers minder gezond dan gedacht en staat het zelf belegde 'bammetje' nog steeds met stip op 1. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van Sushi Daily naar de Nederlandse lunchcultuur. Deze week lanceert de sushiketen een nieuw assortiment verse, handgemaakte sushi met superfood. Oftewel, sushi with benefits.
DINE · 10. oktober 2019
Zonnetje, wijntje, pasta met verse truffel, fruits de mer. Het leven is goed in Kroatië. Dat is wel eens anders geweest. WINELIFE toog naar het mediterrane land en reisde van de Istrische kust naar hoofdstad Zagreb om er al wijnsippend achter te komen hoe hard er wordt gewerkt aan een hernieuwde en betere gastronomie.

DINE · 19. augustus 2019
Midden in het aspergeseizoen bezoekt WINELIFE Noord-Brabant, de provincie die samen met Limburg bekendstaat om de aspergeteelt. Journaliste Katja Brokke ontmoet er de bevlogen teler Gilbert Sweep, de flamboyante horecaondernemer Roland Peijnenburg, SVH Meesterkok Léon Ribbens, topsommelier Adriaan Visser en patron- cuisinier Niek van Lieverloo, eigenaar van het beste aspergerestaurant van 2019.
DINE · 26. april 2019
In Frankrijk is wijn drinken aan de orde van de dag, maar het gesprek gaat ook dagelijks over wijn sinds de minister van Landbouw en Voeding, Didier Guillaume, heeft uitgesproken dat wijn geen alcohol is zoals andere alcoholische dranken.

DINE · 20. maart 2019
Onze trots op culinair gebied Jonnie Boer opent een nieuw restaurant: Brass Boer Thuis. De locatie is de Nieuwe Markt in hartje Zwolle en er zullen gerechten zijn rond de 15 euro. Wie de drempel van driesterrenrestaurant De Librije te hoog vindt, kan dus in deze brasserie terecht.
DINE · 13. februari 2019
Je doet het voor de smaak of alleen voor de mooie kleuren, want sommige bloemen zijn kruidig, pittig radijsachtig, geurig of zoet en andere smaken gewoon neutraal. Maar wat is koken met bloemen altijd leuk! Je kunt er veel creativiteit in kwijt en je kunt deze ingrediënten vaak zelf kweken in eigen tuin of balkon, dus het milieu wordt niet belast.

DINE · 15. december 2018
Winelife doet graag aan pairing, en wat past beter bij onze druivennectar dan zuivelproduct kaas? Een flinke slok wijn in je mond combineren met de juiste kaassoort prikkelt al je smaakpapillen. Met zes voorbeelden van Franse wijn-kaascombinaties kun je inspiratie opdoen voor je winterdiner.
DINE · 09. december 2018
De tijd van trippen met paddo’s is voorbij, we zijn verworden tot tevreden wijndrinkers. Maar niets is lekkerder dan experimenteren met wijn en eten, dus grijpen we in dit seizoen toch weer naar de paddenstoel. Cantharellen bijvoorbeeld, favoriet bij culi’s. Niet alleen zien ze eruit als kunstwerkjes, ze hebben ook een licht gepeperde smaak. Of champignons, de meest gegeten soort waarvan miljoenen kilo’s jaarlijks hun weg vinden naar de keuken.

DINE · 18. oktober 2018
In New Orleans stikt het van fijne eettentjes en (wijn)bars. Je vindt er veel regionale gerechten die zijn ontstaan onder invloed van de vele immigranten die Louisiana hebben bezocht. Wijn heeft niet altijd een prominente plek gehad in ‘NOLA’, maar gelukkig is dat veranderd. We zetten een aantal typische gerechten en lekkere adresjes voor je op een rijtje.
DINE · 24. september 2018
Nee, we gaan niemand uitschelden. We willen het hebben over eten uit onze eigen achtertuin dat gezond, lekker en duurzaam is: Noordzeevis. En waar vis is, is natuurlijk wijn. Vreemd eigenlijk, dat je na een dag duinwandelen in dat leuke strandtentje bij je glas wit vaak zalm, tonijn en gamba's op je bord krijgt, maar geen lokale vangst. Terwijl Noordzeevis een van de gezondste en duurzaamste vissoorten ter wereld is. En ook nog eens heel lekker.

Meer weergeven