DINE

DINE · 17. augustus 2020
Dit voorjaar keerde Tom Lamers (30) na 12 jaar terug op zijn oude nest: restaurant Het Koetshuis in Bennekom. Dit keer niet als leerling-kok, maar als chef. Samen met eigenaren Saskia en Danny Löhr heeft hij de leiding over een piepjonge brigade. Een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de ambitieuze kok!
DINE · 22. juli 2020
Bij Frankrijk denk je al snel aan gedekte tafels met stokbrood, rode wijn en bijzondere kazen tijdens zwoele zomeravonden. Niets lekkerder dan de dagverse en lokale varianten, waarvoor je bij Pas-de-Calais aan het juiste adres bent. Deze regio in Noord-Frankrijk kent talrijke lokale producenten van heerlijke producten. Met onder andere verse vis, streekproducten uit het binnenland en verschillende ambachtelijke bieren en wijnen heeft Pas-de-Calais alles in huis voor een culinaire reis vol cultuu

DINE · 14. juli 2020
Lekker stads en (nog) niet gladgestreken. Belfast is een enerverende plek die niet snel verveelt en enorm in opkomst is. Dat merkt ook de culinaire scene, die de afgelopen jaren grote sprongen heeft gemaakt. Tijd voor een bezoekje aan deze Noord-Ierse stad!
DINE · 02. juni 2020
Dat ons land ontzettend veel te bieden heeft op culinair gebied was niet altijd vanzelfsprekend, maar Nederland heeft zich in de afgelopen decennia goed op de kaart gezet. Ook in het uiterste noorden, in Groningen, valt een hoop te proeven. Inclusief wijn!

DINE · 13. januari 2020
Het is winter en dus komen overal de caquelons weer tevoorschijn voor een warme en verzadigende kaasfondue. Na het lezen van deze reportage heb je ook nog een mooi verhaal bij het opdienen van het gerecht, want WINELIFE toog naar de bakermat van de kaasfondue: de regio Fribourg in Zwitserland. Van koe naar kaasfondue in tweeduizend woorden.
DINE · 11. oktober 2019
Gezond en verantwoord eten speelt een steeds belangrijkere rol in ons land. Toch luncht één op de zeven Nederlandse werknemers minder gezond dan gedacht en staat het zelf belegde 'bammetje' nog steeds met stip op 1. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van Sushi Daily naar de Nederlandse lunchcultuur. Deze week lanceert de sushiketen een nieuw assortiment verse, handgemaakte sushi met superfood. Oftewel, sushi with benefits.

DINE · 10. oktober 2019
Zonnetje, wijntje, pasta met verse truffel, fruits de mer. Het leven is goed in Kroatië. Dat is wel eens anders geweest. WINELIFE toog naar het mediterrane land en reisde van de Istrische kust naar hoofdstad Zagreb om er al wijnsippend achter te komen hoe hard er wordt gewerkt aan een hernieuwde en betere gastronomie.
DINE · 19. augustus 2019
Midden in het aspergeseizoen bezoekt WINELIFE Noord-Brabant, de provincie die samen met Limburg bekendstaat om de aspergeteelt. Journaliste Katja Brokke ontmoet er de bevlogen teler Gilbert Sweep, de flamboyante horecaondernemer Roland Peijnenburg, SVH Meesterkok Léon Ribbens, topsommelier Adriaan Visser en patron- cuisinier Niek van Lieverloo, eigenaar van het beste aspergerestaurant van 2019.

DINE · 26. april 2019
In Frankrijk is wijn drinken aan de orde van de dag, maar het gesprek gaat ook dagelijks over wijn sinds de minister van Landbouw en Voeding, Didier Guillaume, heeft uitgesproken dat wijn geen alcohol is zoals andere alcoholische dranken.
DINE · 20. maart 2019
Onze trots op culinair gebied Jonnie Boer opent een nieuw restaurant: Brass Boer Thuis. De locatie is de Nieuwe Markt in hartje Zwolle en er zullen gerechten zijn rond de 15 euro. Wie de drempel van driesterrenrestaurant De Librije te hoog vindt, kan dus in deze brasserie terecht.

Meer weergeven