Comfortfood is lekker, maar zit vaak vol koolhydraten. Zijn die slecht en worden we er dik van? Helemaal niet. Carbs geven energie en maken ons
Categorie: DINE
Slungels
Wellicht heb je ze al zien liggen in de winkels: Nederlandse asperges. Het seizoen liep eerst van april tot eind juni, maar in februari worden
Rueda op tafel
Hola, we zijn in Spanje, in de streek Rueda. Onze missie? Verdejo met gerechten combineren. Meestal is deze lokale wijn slank met frisse zuren, maar
Culinaire sterrendeal van dusk till dawn
Hoe kom je die saaie wintermaanden door nu de feestdagen weer voorbij zijn? Juist, door de gezelligheid binnen te zoeken. Of dat nou thuis is
Premium aan de kerstdis
Het is weer bijna kerst, de tijd om flink uit te pakken met een bijzondere wijn voor bij het kerstmenu. Je komt dan uit bij
Zoet doet goed
Mis je inspiratie om met de feestdagen wat zoets op tafel te zetten? Eefje to the rescue! Want de bakkoningin deelt haar recepten voor zowel
Winterwijnen uit Oostenrijk
De kersttradities zijn er nét wat aparter, de wijnen ook. We tippen er drie voor de feestdagen en daarna. Naast witte wijn is nu het
Wild van wild
Als je een keer wild wilt eten, laat dan geïmporteerd vlees links liggen. Wild uit eigen land wordt afgeschoten om overbegrazing te voorkomen. Tekst: Marjolein
Het beste van drie wijnwerelden
We hoppen van het hippe en moderne Californië tot de klassieke Franse en Spaanse wijngebieden zoals de Rhône en Jerez. Van de ‘nieuwe’ tot de
Kaas, worst en wijn
In de Aveyron en de Tarn, twee aangrenzende departementen in het zuiden van Frankrijk, vertoeft historicus en culinair journalist Jacques Hermus al vijfentwintig jaar met