DINE

DINE · 26. april 2019
In Frankrijk is wijn drinken aan de orde van de dag, maar het gesprek gaat ook dagelijks over wijn sinds de minister van Landbouw en Voeding, Didier Guillaume, heeft uitgesproken dat wijn geen alcohol is zoals andere alcoholische dranken.
DINE · 20. maart 2019
Onze trots op culinair gebied Jonnie Boer opent een nieuw restaurant: Brass Boer Thuis. De locatie is de Nieuwe Markt in hartje Zwolle en er zullen gerechten zijn rond de 15 euro. Wie de drempel van driesterrenrestaurant De Librije te hoog vindt, kan dus in deze brasserie terecht.

DINE · 13. februari 2019
Je doet het voor de smaak of alleen voor de mooie kleuren, want sommige bloemen zijn kruidig, pittig radijsachtig, geurig of zoet en andere smaken gewoon neutraal. Maar wat is koken met bloemen altijd leuk! Je kunt er veel creativiteit in kwijt en je kunt deze ingrediënten vaak zelf kweken in eigen tuin of balkon, dus het milieu wordt niet belast.
DINE · 15. december 2018
Winelife doet graag aan pairing, en wat past beter bij onze druivennectar dan zuivelproduct kaas? Een flinke slok wijn in je mond combineren met de juiste kaassoort prikkelt al je smaakpapillen. Met zes voorbeelden van Franse wijn-kaascombinaties kun je inspiratie opdoen voor je winterdiner.

DINE · 09. december 2018
De tijd van trippen met paddo’s is voorbij, we zijn verworden tot tevreden wijndrinkers. Maar niets is lekkerder dan experimenteren met wijn en eten, dus grijpen we in dit seizoen toch weer naar de paddenstoel. Cantharellen bijvoorbeeld, favoriet bij culi’s. Niet alleen zien ze eruit als kunstwerkjes, ze hebben ook een licht gepeperde smaak. Of champignons, de meest gegeten soort waarvan miljoenen kilo’s jaarlijks hun weg vinden naar de keuken.
DINE · 18. oktober 2018
In New Orleans stikt het van fijne eettentjes en (wijn)bars. Je vindt er veel regionale gerechten die zijn ontstaan onder invloed van de vele immigranten die Louisiana hebben bezocht. Wijn heeft niet altijd een prominente plek gehad in ‘NOLA’, maar gelukkig is dat veranderd. We zetten een aantal typische gerechten en lekkere adresjes voor je op een rijtje.

DINE · 24. september 2018
Nee, we gaan niemand uitschelden. We willen het hebben over eten uit onze eigen achtertuin dat gezond, lekker en duurzaam is: Noordzeevis. En waar vis is, is natuurlijk wijn. Vreemd eigenlijk, dat je na een dag duinwandelen in dat leuke strandtentje bij je glas wit vaak zalm, tonijn en gamba's op je bord krijgt, maar geen lokale vangst. Terwijl Noordzeevis een van de gezondste en duurzaamste vissoorten ter wereld is. En ook nog eens heel lekker.
DINE · 03. september 2018
Cava, dé Spaanse bubbel! Maar wat is cava? Waar staat het voor? Daarover zijn veel producenten het niet eens. Vandaar dat deze beroemde Denominación de Origen in beweging is, met bijkomstige reuring en onrust. Hoog tijd dus, om het wel en wee van cava weer eens te onderzoeken.

DINE · 23. juli 2018
Toen wij het smurfenlied nog meezongen, ging Karel de Graaf al de hort op, zwervend door Europa om zijn grote liefde te volgen: Wijn! Een vat vol kennis dus, die Karel. Hij deelt zijn herinneringen en meningen graag met ons. Dit keer geeft hij een hamcollege om je vingers bij af te likken.