Als je een keer wild wilt eten, laat dan geïmporteerd vlees links liggen. Wild uit eigen land wordt afgeschoten om overbegrazing te voorkomen. Tekst: Marjolein
Categorie: DINE
Het beste van drie wijnwerelden
We hoppen van het hippe en moderne Californië tot de klassieke Franse en Spaanse wijngebieden zoals de Rhône en Jerez. Van de ‘nieuwe’ tot de
Kaas, worst en wijn
In de Aveyron en de Tarn, twee aangrenzende departementen in het zuiden van Frankrijk, vertoeft historicus en culinair journalist Jacques Hermus al vijfentwintig jaar met
Het winnende gerecht van Basiliek voor de Copa Jerez 2025
Op maandag 24 juni was het tijd voor de grote finale van Copa Jerez Nederland. Drie teams streden om de beste wijn-spijs combinatie te maken
Oranje boven
In twee restaurants in de noordelijke provincies wordt topsport bedreven. Want hoeveel mensen kunnen iedere avond tientallen viergangenmenu’s tot in perfectie bereiden? Kees Meinderts doet
Louter Duits
Aanrader van de WINELIFE-redactie: restaurant Scheepskameel op het Marineterrein in Amsterdam. Je kunt erheen lopen vanaf centraal station. Ze serveren hier uitsluitend wijnen van Duitse
Parfumverbod
Caffè Toscanini, het beroemde restaurant aan de Lindengracht in Amsterdam: misschien heb je er weleens gegeten? Het zit al ruim 40 jaar elke dag bomvol
Welkom in het mosselseizoen
Goed nieuws voorde liefhebbers van mosselen: het mosselseizoen is weer begonnen! Deze ziltige schelpdieren doen het verrassend goed naast een glas witte wijn. Tekst: Fela
Waan je even in Spanje met deze Paëlla Valenciana
Of je nu op de camping staat of in je eigen keuken, met dit heerlijke gerecht lijkt het net alsof je een reis naar Spanje
Rood-geel-rood
Pak een glas rode Rioja met pan con tomate en jamón ibérico. Voor de gele kleur zijn er paella met saffraan erin, patatas bravas en