TRAVEL

TRAVEL · 16. juni 2019
Als je het Tiroolse gejodel nooit helemaal begrepen hebt, moet je eens op Wine Skisafari in de Dolomieten gaan. Als je daar onder een strakblauwe lucht van skihut naar skihut glijdt op zoek naar de lekkerste wijnen van Südtirol, volgt dat jodelen vanzelf wel.
TRAVEL · 16. april 2019
Israël, het land van zon, brood en honing. Het land van diversiteit, de Klaagmuur, de woestijn, de moderne stad Tel Aviv, de oude stad Jeruzalem en de mooie stranden waar je kunt zonnen, zwemmen, windsurfen, zeilen, waterskiën en duiken. Het land van veel historische gebouwen en het land van wijn. Wijn? Jazeker, Israël is een belangrijke wijnproducent en bij een van die wijnproducenten kom je ook de geschiedenis van Israël weer tegen: de Golan Heights Winery. WINELIFE nam er een kijkje.

TRAVEL · 19. januari 2019
De Languedoc is een van de oudste wijnstreken van Frankrijk. De roots en het terroir van de streek gaan terug tot aan de Romeinse tijd en nog verder. Het amfitheater van Nîmes is een goedbewaard gebouw uit die periode. De Languedoc ademt wijn. In de buurt van het prachtige stadje Carcassonne ligt het Château de Pennautier van de familie De Lorgeril en daar gaan we eens uitgebreid op bezoek.
TRAVEL · 08. januari 2019
Armagnac bestaat veel langer dan cognac. De drank is ook nog rustieker dan cognac, omdat hij maar één keer gedistilleerd wordt in tegenstelling tot cognac die dat proces twee keer ondergaat. Cognac en armagnac gebruiken wel praktisch dezelfde druiven: armagnac wordt gemaakt van onder meer ugni blanc en colombard. Domaine du Tariquet heeft nu juist ook van deze druiven populaire wijn gemaakt. Want armagnac én wijn vormen de core business van Château en Domaine du Tariquet in de Gascogne.

TRAVEL · 02. januari 2019
Valtellina in Lombardije is een lange vallei in de Alpen, die loopt van Chiavenna tot Bormio. Het klinkt als de aanzet van een artikel over wintersport, maar dat er in dit gebied topwijnen van de nebbiolodruif worden geproduceerd is niet iedereen bekend.
TRAVEL · 20. december 2018
We zijn dol op de mousserende wijn Crémant de Loire, en niet alleen tijdens de feestdagen! Wist je dat in Nederland het aanbod steeds groter wordt? Op een overzichtsproeverij in Loirestad Saumur mochten we Crémants drinken die hier nu te koop zijn, van passievolle Franse wijnproducenten. We kozen ter plekke tien knallers uit.

TRAVEL · 16. december 2018
Rueda is booming. En dat is eigenlijk best logisch. Het is de belangrijkste Spaanse wijnregio voor witte wijnen en die zijn lekker fris en strak, met een opvallende bite. Belangrijkste troef van deze regio: de eigen verdejo-druif. Een feest in het kerstglas!
TRAVEL · 14. november 2018
De bladeren vallen van de bomen en bossen kleuren rood en bruin. De herfst is begonnen. Haardvuren gaan knisperen en de portverkoop schiet omhoog. Port? Jazeker, de verkoop van port knalt de lucht in als het najaar zijn vleugels uitslaat. Port is een versterkte wijn van rond de 20% die hier in ons kikkerlandje het best smaakt als de bladeren vallen of het ijs kraakt.

TRAVEL · 13. november 2018
WINELIFE wordt steeds doller op Duitse wijn. Onze eigen Karin Leeuwenhoek neemt je mee naar plekken in Duitsland waar de mooiste wijnen worden geschonken (en gedronken), van bijzondere bubbels tot grand cru Riesling. Door Karin Leeuwenhoek
TRAVEL · 06. november 2018
Terwijl we tegenwoordig van het ene tropische eiland naar het andere hoppen, is er stiekem eentje dichterbij dat veel meer te bieden heeft. Madeira: het Portugese eiland waar fuchsia’s, papaya’s en laurierbossen welig tieren en waar het lokale eten en drinken een ware belevenis is. Welkom in de wilde wereld van gestoofde wijn, funny visgerechten en laurierkebab.

Meer weergeven