TRAVEL

TRAVEL · 02. juli 2020
De reiswaarschuwingen binnen Europa zijn opgeheven en er is veel belangstelling voor vakantiebestemmingen in Duitsland. Om die reden heeft het Deutsche Weininstitut (DWI) onderzoek gedaan naar camperplaatsen in alle dertien Duitse wijngebieden.
TRAVEL · 25. juni 2020
Glooiende heuvels in het zuiden en weidse vergezichten, een ruige kustlijn en een bergachtig landschap in het noorden. We rijden dwars door Portugal, door een regio die gekenmerkt wordt door kurkeiken, olijfbomen en eindeloze wijngaarden. Een onontdekte plek net boven de Algarve met een rijke historie, een van de mooiste sterrenhemels, verrassende culinaire tradities én bijzondere wijnen: op ontdekkingstocht in de Alentejo.

TRAVEL · 08. juni 2020
Ingeklemd tussen de Atlantische en Indische Oceaan, met de theeplantages van Clanwilliam in het noorden, de stille leegte van de Karoo, de groene schoonheid van de Tuinroute, de azuurblauwe baaien met verlaten stranden, en als warmkloppend hart Kaapstad met de Tafelberg, dat is de Westkaap. De meest zuidelijke provincie van Afrika, met als speciale attractie de wijnlandgoederen met hun historische Kaap-Hollandse huizen.
TRAVEL · 24. mei 2020
Als je zelf een wijngebied zou mogen bedenken, is er grote kans dat het eruit zou zien als de omgeving van Alba in Piemonte, het wijngebied van de Barolo. Wijngaarden op de hellingen, daartussen hazelnootboomgaarden en eikenbossen, eeuwenoude dorpen op de heuvels, niet zelden met een kasteel, en daartussen cantine, wijnboerderijen. En langs de slingerende wegen bordjes die uitnodigen om te komen proeven. We vielen als een blok voor dit prachtige gebied.

TRAVEL · 18. mei 2020
Muscadet is een klassieke kustwijn uit Le Pays Nantais. In sommige wijngaarden kun je de Atlantische Oceaan horen ruisen en ruik je de oesters. Geen wonder dat de crispy wijn met zijn zilte aroma's perfect past bij fruits de mer. Maar, zodra je dieper de streek induikt, ontdek je dat Muscadet meer smaken te bieden heeft. Daarom een Route des Terroirs.
TRAVEL · 12. april 2020
Als onze in-house wijnexpert Karel de Graaf niet in zijn eigen wijngaard van een goed Bourgondisch glas zit te genieten, zwerft hij door Europa om zijn grote liefde te volgen: wijn! Een vat vol kennis dus, die Karel. Hij deelt zijn herinneringen en meningen graag met ons. In deze editie van WINELIFE fileert hij fijnzinnig een van de meest uitdagende druiven in de kelder.

TRAVEL · 04. april 2020
Lange tijd was het niet best gesteld met het imago van de Moezel, zowel als vakantiestreek als wat de wijn betreft. Oubollig en saai zou het zijn en de wijn stond bekend als een eenheidsworst; lekker was anders. Hoe anders is het nu? Vanaf de eeuwwisseling hebben de wijnmakers vooral ingezet op kwaliteit en dat proef je. Als wijnvakantiegebied is het ook top: in het prachtige dal met zijn steile hellingen kun je hikend en bikend op zoek naar de lekkerste wijnen vanaf je logeeradres.
TRAVEL · 13. maart 2020
Sardinië is na Sicilië het grootste eiland van Italië. In het verleden werd Sardinië vele malen overheerst en al deze overheersers lieten hun sporen na op het eiland én in het wijn maken. Sella & Mosca is een van de grootste authentieke wijnbedrijven op Sardinië. Tijd om eens een kijkje te nemen.

TRAVEL · 19. februari 2020
Wat is het verschil tussen de appellaties Côtes du Rhône en Côtes du Rhône Villages? Welke cru heeft de sterkste wijn: Châteauneuf-du-Pape, Hermitage of Lirac? Clairette, grenache, roussanne, viognier, marsanne, bourboulenc zijn typische witte Rhônedruiven, maar wat eet je erbij? Mike Rijken helpt je verder.
TRAVEL · 05. februari 2020
Vanuit Wenen hoef je niet veel meer dan een half uur af te zakken langs de Donau of je bent in Burgenland, een regio die bekendstaat om rode wijn en de zoete botrytiswijnen van de Neusiedlersee DAC. Via een stukje Hongarije rijd je nog 2 uur zuidelijker om aan te komen in de Steiermark, waar een heel ander landschap en klimaat heel andere wijnen voortbrengt. Burgenland en Steiermark in 48 uur: het kan!

Meer weergeven