TRAVEL

TRAVEL · 26. september 2019
Waar ooit bloed werd vergoten om het grensgebied te pakken te krijgen, stroomt nu zoet rood van de grenachedruif. Ook witte Muscat de Rivesaltes en allerlei droge wijnen worden hier langs de bergtoppen en aan de Middellandse Zeekust gemaakt. WINELIFE ontdekte dat 'bio' hier het sleutelwoord is, dat je zuidelijk temperament in álles kunt proeven en dat een ludiek experiment met flessen Roussillon in zee een opvallend resultaat heeft.
TRAVEL · 06. september 2019
Jaarlijks in september wordt de wijnoogst gevierd in het wijnstadje Binissalem op Mallorca, midden in een van de twee wijnproducerende D.O.-regio's van het eiland. Het hoogtepunt is de Gran Batalla de Raïm: de slag om de druiven.

TRAVEL · 26. juli 2019
Petite arvine, humagne, cornalin, amigne. Nooit van gehoord? Het zijn enkele namen van de meer dan vijftig inheemse druivenrassen, waarvan ze in het Zwitserse kanton Wallis al eeuwen wijn maken. Sinds enkele jaren zijn alle wijndorpen in het Rhônedal verbonden door de 66 km lange Chemin du Vignoble. Reisredacteur en overtuigd wijnliefhebber Jonathan Vandevoorde trok de wandelschoenen aan voor een bijzondere pelgrimage langs het lekkerste culturele erfgoed van de Alpen.
TRAVEL · 20. juni 2019
Montefalco hangt van eten en drinken aan elkaar. Wijn en olijfolie zijn er in overvloed en vormen de basis van lange lunches met heerlijke, eerlijke gerechten. En tussen die maaltijden door kun je er hiken, biken, wijnhuizen bezoeken en 'geheime' culturele schatten ontdekken.

TRAVEL · 16. juni 2019
Als je het Tiroolse gejodel nooit helemaal begrepen hebt, moet je eens op Wine Skisafari in de Dolomieten gaan. Als je daar onder een strakblauwe lucht van skihut naar skihut glijdt op zoek naar de lekkerste wijnen van Südtirol, volgt dat jodelen vanzelf wel.
TRAVEL · 16. april 2019
Israël, het land van zon, brood en honing. Het land van diversiteit, de Klaagmuur, de woestijn, de moderne stad Tel Aviv, de oude stad Jeruzalem en de mooie stranden waar je kunt zonnen, zwemmen, windsurfen, zeilen, waterskiën en duiken. Het land van veel historische gebouwen en het land van wijn. Wijn? Jazeker, Israël is een belangrijke wijnproducent en bij een van die wijnproducenten kom je ook de geschiedenis van Israël weer tegen: de Golan Heights Winery. WINELIFE nam er een kijkje.

TRAVEL · 19. januari 2019
De Languedoc is een van de oudste wijnstreken van Frankrijk. De roots en het terroir van de streek gaan terug tot aan de Romeinse tijd en nog verder. Het amfitheater van Nîmes is een goedbewaard gebouw uit die periode. De Languedoc ademt wijn. In de buurt van het prachtige stadje Carcassonne ligt het Château de Pennautier van de familie De Lorgeril en daar gaan we eens uitgebreid op bezoek.
TRAVEL · 08. januari 2019
Armagnac bestaat veel langer dan cognac. De drank is ook nog rustieker dan cognac, omdat hij maar één keer gedistilleerd wordt in tegenstelling tot cognac die dat proces twee keer ondergaat. Cognac en armagnac gebruiken wel praktisch dezelfde druiven: armagnac wordt gemaakt van onder meer ugni blanc en colombard. Domaine du Tariquet heeft nu juist ook van deze druiven populaire wijn gemaakt. Want armagnac én wijn vormen de core business van Château en Domaine du Tariquet in de Gascogne.

TRAVEL · 02. januari 2019
Valtellina in Lombardije is een lange vallei in de Alpen, die loopt van Chiavenna tot Bormio. Het klinkt als de aanzet van een artikel over wintersport, maar dat er in dit gebied topwijnen van de nebbiolodruif worden geproduceerd is niet iedereen bekend.
TRAVEL · 20. december 2018
We zijn dol op de mousserende wijn Crémant de Loire, en niet alleen tijdens de feestdagen! Wist je dat in Nederland het aanbod steeds groter wordt? Op een overzichtsproeverij in Loirestad Saumur mochten we Crémants drinken die hier nu te koop zijn, van passievolle Franse wijnproducenten. We kozen ter plekke tien knallers uit.

Meer weergeven