TRAVEL

TRAVEL · 05. februari 2020
Vanuit Wenen hoef je niet veel meer dan een half uur af te zakken langs de Donau of je bent in Burgenland, een regio die bekendstaat om rode wijn en de zoete botrytiswijnen van de Neusiedlersee DAC. Via een stukje Hongarije rijd je nog 2 uur zuidelijker om aan te komen in de Steiermark, waar een heel ander landschap en klimaat heel andere wijnen voortbrengt. Burgenland en Steiermark in 48 uur: het kan!
TRAVEL · 31. januari 2020
Zon, felle kleuren en wijn in overvloed. Niet voor niets trokken kunstenaars als Matisse, Picasso en Chagall naar het zuidelijkste puntje op de Franse kaart. WINELIFE reist ze met plezier achterna. Vanuit Perpignan bezoeken we de regio Roussillon, waar vroeger vissers en kleine wijnboeren de dienst uitmaakten, maar waar nu een nieuwe generatie wijnmakers aan het experimenteren is geslagen.

TRAVEL · 24. november 2019
Van een gebied met vooral bulkwijnen ontwikkelde de Valpolicella zich in no time tot het rijk van de alom gerespecteerde koning Amarone, die niet onder doet voor ‘de wijn voor koningen en de koning der wijnen’, de Barolo. Het is aangenaam proeven in de Valpolicella, vaak gratis nog, en kopen bij deskundige en sympathieke wijnmakers. Met indrukwekkende villa’s van de grote namen zoals Bertani en Guerrieri Rizzardi heeft de Valpolicella ook een voorname kant.
TRAVEL · 23. november 2019
Oostenrijkse wijnen: ze allemansvrienden noemen is misschien wat oneerbiedig, maar het is opvallend dat eigenlijk iedereen er wel mee uit de voeten kan. Vol van smaak maar toch elegant, niet te zuur en zelden te zoet; dat geldt zeker voor de Grüner Veltliners en andere (witte) wijnen waar het Oostenrijkse stroomgebied van de Donau om bekendstaat, uit regio’s als de Wachau, het Weinviertel en… Wenen! WINELIFE reisde af naar de hoofdstad om meer te leren over Oostenrijkse wijn.

TRAVEL · 26. september 2019
Waar ooit bloed werd vergoten om het grensgebied te pakken te krijgen, stroomt nu zoet rood van de grenachedruif. Ook witte Muscat de Rivesaltes en allerlei droge wijnen worden hier langs de bergtoppen en aan de Middellandse Zeekust gemaakt. WINELIFE ontdekte dat 'bio' hier het sleutelwoord is, dat je zuidelijk temperament in álles kunt proeven en dat een ludiek experiment met flessen Roussillon in zee een opvallend resultaat heeft.
TRAVEL · 06. september 2019
Jaarlijks in september wordt de wijnoogst gevierd in het wijnstadje Binissalem op Mallorca, midden in een van de twee wijnproducerende D.O.-regio's van het eiland. Het hoogtepunt is de Gran Batalla de Raïm: de slag om de druiven.

TRAVEL · 26. juli 2019
Petite arvine, humagne, cornalin, amigne. Nooit van gehoord? Het zijn enkele namen van de meer dan vijftig inheemse druivenrassen, waarvan ze in het Zwitserse kanton Wallis al eeuwen wijn maken. Sinds enkele jaren zijn alle wijndorpen in het Rhônedal verbonden door de 66 km lange Chemin du Vignoble. Reisredacteur en overtuigd wijnliefhebber Jonathan Vandevoorde trok de wandelschoenen aan voor een bijzondere pelgrimage langs het lekkerste culturele erfgoed van de Alpen.
TRAVEL · 20. juni 2019
Montefalco hangt van eten en drinken aan elkaar. Wijn en olijfolie zijn er in overvloed en vormen de basis van lange lunches met heerlijke, eerlijke gerechten. En tussen die maaltijden door kun je er hiken, biken, wijnhuizen bezoeken en 'geheime' culturele schatten ontdekken.

TRAVEL · 16. juni 2019
Als je het Tiroolse gejodel nooit helemaal begrepen hebt, moet je eens op Wine Skisafari in de Dolomieten gaan. Als je daar onder een strakblauwe lucht van skihut naar skihut glijdt op zoek naar de lekkerste wijnen van Südtirol, volgt dat jodelen vanzelf wel.
TRAVEL · 16. april 2019
Israël, het land van zon, brood en honing. Het land van diversiteit, de Klaagmuur, de woestijn, de moderne stad Tel Aviv, de oude stad Jeruzalem en de mooie stranden waar je kunt zonnen, zwemmen, windsurfen, zeilen, waterskiën en duiken. Het land van veel historische gebouwen en het land van wijn. Wijn? Jazeker, Israël is een belangrijke wijnproducent en bij een van die wijnproducenten kom je ook de geschiedenis van Israël weer tegen: de Golan Heights Winery. WINELIFE nam er een kijkje.

Meer weergeven