TRAVEL

TRAVEL · 14. november 2018
De bladeren vallen van de bomen en bossen kleuren rood en bruin. De herfst is begonnen. Haardvuren gaan knisperen en de portverkoop schiet omhoog. Port? Jazeker, de verkoop van port knalt de lucht in als het najaar zijn vleugels uitslaat. Port is een versterkte wijn van rond de 20% die hier in ons kikkerlandje het best smaakt als de bladeren vallen of het ijs kraakt.

TRAVEL · 13. november 2018
WINELIFE wordt steeds doller op Duitse wijn. Onze eigen Karin Leeuwenhoek neemt je mee naar plekken in Duitsland waar de mooiste wijnen worden geschonken (en gedronken), van bijzondere bubbels tot grand cru Riesling. Door Karin Leeuwenhoek

TRAVEL · 06. november 2018
Terwijl we tegenwoordig van het ene tropische eiland naar het andere hoppen, is er stiekem eentje dichterbij dat veel meer te bieden heeft. Madeira: het Portugese eiland waar fuchsia’s, papaya’s en laurierbossen welig tieren en waar het lokale eten en drinken een ware belevenis is. Welkom in de wilde wereld van gestoofde wijn, funny visgerechten en laurierkebab.

TRAVEL · 20. oktober 2018
Salentein is een begrip in Nederland en Argentinië. Het is de naam van een uitgebreide horecagelegenheid in Nijkerk en van verrukkelijke wijnen uit Mendoza. Maar wat hebben die twee eigenlijk met elkaar te maken?

TRAVEL · 08. oktober 2018
De Toscane is een veelvuldig en breed bezongen vakantieland en wijngebied. Het is een van de grootse wijngebieden van Italië en heeft een schitterend landschap. We melden ons voor deze rubriek in Siena, een stad in de Toscane die op drie heuvels is gebouwd.

TRAVEL · 27. september 2018
God’s own country wordt Zuid-Afrika wel genoemd, een land om verliefd op te worden. Diversiteit in natuur met woestijn, savannes, steppen en lommerrijk landschap met veel bloemen en aardige mensen - you name it, het is er. Ook veel wildlife, een mooi klimaat en prachtige wijnen. En daar gaat dit verhaal over. Mooie wijnen, niet uit het bekende Stellenbosch, maar uit Worcester.

TRAVEL · 29. augustus 2018
Amerikaanse wijnen – met name uit Californië – behoren tegenwoordig tot de wereldtop. Een halve eeuw geleden was dat wel anders en werd er met name in Frankrijk nogal neergekeken op de Amerikanen. Winelife bezocht een aantal wijnhuizen in Napa en Sonoma Valley en sprak met enkele wijnboeren en hoe zij hun American Dream waarmaakten.

TRAVEL · 23. augustus 2018
Niks lekkerders dan twee dagen ronddwalen in het noorden van Italië. In Zuid-Tirol/Alto Aldige/Südtirol kan dat uiteraard uitstekend. 48 uur lang dompelen we ons onder de Italiaanse zon en eten en drinken ons een weg langs wijngaarden. Welkom op de wijnstraat van Zuid-Tirol.

TRAVEL · 23. juli 2018
Onder het bekende wijngebied Rioja, aan de Duero-rivier, ligt Ribera Del Duero. Deze streek staat bekend om zijn extreme klimaat en dat brengt eigenzinnige en krachtige wijnen voort, voornamelijk gemaakt van de stugge tempranillodruif. WINELIFE bezocht een aantal wijnhuizen en dronk een glaasje mee.

TRAVEL · 23. april 2018
Dubbelwandig, maar dan anders. Schenk je wijn in dit glas en er komt een sierlijke wijnkelk tevoorschijn.