TRAVEL

TRAVEL · 04. april 2020
Lange tijd was het niet best gesteld met het imago van de Moezel, zowel als vakantiestreek als wat de wijn betreft. Oubollig en saai zou het zijn en de wijn stond bekend als een eenheidsworst; lekker was anders. Hoe anders is het nu? Vanaf de eeuwwisseling hebben de wijnmakers vooral ingezet op kwaliteit en dat proef je. Als wijnvakantiegebied is het ook top: in het prachtige dal met zijn steile hellingen kun je hikend en bikend op zoek naar de lekkerste wijnen vanaf je logeeradres.
TRAVEL · 13. maart 2020
Sardinië is na Sicilië het grootste eiland van Italië. In het verleden werd Sardinië vele malen overheerst en al deze overheersers lieten hun sporen na op het eiland én in het wijn maken. Sella & Mosca is een van de grootste authentieke wijnbedrijven op Sardinië. Tijd om eens een kijkje te nemen.

TRAVEL · 19. februari 2020
Wat is het verschil tussen de appellaties Côtes du Rhône en Côtes du Rhône Villages? Welke cru heeft de sterkste wijn: Châteauneuf-du-Pape, Hermitage of Lirac? Clairette, grenache, roussanne, viognier, marsanne, bourboulenc zijn typische witte Rhônedruiven, maar wat eet je erbij? Mike Rijken helpt je verder.
TRAVEL · 05. februari 2020
Vanuit Wenen hoef je niet veel meer dan een half uur af te zakken langs de Donau of je bent in Burgenland, een regio die bekendstaat om rode wijn en de zoete botrytiswijnen van de Neusiedlersee DAC. Via een stukje Hongarije rijd je nog 2 uur zuidelijker om aan te komen in de Steiermark, waar een heel ander landschap en klimaat heel andere wijnen voortbrengt. Burgenland en Steiermark in 48 uur: het kan!

TRAVEL · 31. januari 2020
Zon, felle kleuren en wijn in overvloed. Niet voor niets trokken kunstenaars als Matisse, Picasso en Chagall naar het zuidelijkste puntje op de Franse kaart. WINELIFE reist ze met plezier achterna. Vanuit Perpignan bezoeken we de regio Roussillon, waar vroeger vissers en kleine wijnboeren de dienst uitmaakten, maar waar nu een nieuwe generatie wijnmakers aan het experimenteren is geslagen.
TRAVEL · 24. november 2019
Van een gebied met vooral bulkwijnen ontwikkelde de Valpolicella zich in no time tot het rijk van de alom gerespecteerde koning Amarone, die niet onder doet voor ‘de wijn voor koningen en de koning der wijnen’, de Barolo. Het is aangenaam proeven in de Valpolicella, vaak gratis nog, en kopen bij deskundige en sympathieke wijnmakers. Met indrukwekkende villa’s van de grote namen zoals Bertani en Guerrieri Rizzardi heeft de Valpolicella ook een voorname kant.

TRAVEL · 23. november 2019
Oostenrijkse wijnen: ze allemansvrienden noemen is misschien wat oneerbiedig, maar het is opvallend dat eigenlijk iedereen er wel mee uit de voeten kan. Vol van smaak maar toch elegant, niet te zuur en zelden te zoet; dat geldt zeker voor de Grüner Veltliners en andere (witte) wijnen waar het Oostenrijkse stroomgebied van de Donau om bekendstaat, uit regio’s als de Wachau, het Weinviertel en… Wenen! WINELIFE reisde af naar de hoofdstad om meer te leren over Oostenrijkse wijn.
TRAVEL · 26. september 2019
Waar ooit bloed werd vergoten om het grensgebied te pakken te krijgen, stroomt nu zoet rood van de grenachedruif. Ook witte Muscat de Rivesaltes en allerlei droge wijnen worden hier langs de bergtoppen en aan de Middellandse Zeekust gemaakt. WINELIFE ontdekte dat 'bio' hier het sleutelwoord is, dat je zuidelijk temperament in álles kunt proeven en dat een ludiek experiment met flessen Roussillon in zee een opvallend resultaat heeft.

TRAVEL · 06. september 2019
Jaarlijks in september wordt de wijnoogst gevierd in het wijnstadje Binissalem op Mallorca, midden in een van de twee wijnproducerende D.O.-regio's van het eiland. Het hoogtepunt is de Gran Batalla de Raïm: de slag om de druiven.
TRAVEL · 26. juli 2019
Petite arvine, humagne, cornalin, amigne. Nooit van gehoord? Het zijn enkele namen van de meer dan vijftig inheemse druivenrassen, waarvan ze in het Zwitserse kanton Wallis al eeuwen wijn maken. Sinds enkele jaren zijn alle wijndorpen in het Rhônedal verbonden door de 66 km lange Chemin du Vignoble. Reisredacteur en overtuigd wijnliefhebber Jonathan Vandevoorde trok de wandelschoenen aan voor een bijzondere pelgrimage langs het lekkerste culturele erfgoed van de Alpen.

Meer weergeven