TRAVEL

TRAVEL · 15. oktober 2020
Veneto is niet alleen een toeristische bestemming bij uitstek, het is ook een wijnregio. Sterker nog, Veneto is beroemd vanwege zijn wijn. WINELIFE neemt je mee op een rondreis die eindigt bij een van de vijf belangrijkste wineries van Veneto: Sartori di Verona.
TRAVEL · 14. oktober 2020
In de Rheingau worden in de kloosters op de hellingen boven de Rijn niet alleen God en Maria vereerd. De riesling- en spätburgunderdruiven zijn er (af)god nummer 1 en 2. WINELIFE nam de benenwagen en ging op ontdekkingsreis naar de bakermat van de Duitse Rijnromantiek.

TRAVEL · 01. oktober 2020
Voor wijnjournalisten zijn het drie lange maanden van thuiszitten geweest, gewend als ze zijn aan veel reizen. Half juni werd de strenge lockdown in Frankrijk echter versoepeld en waren buitenlandse gasten en toeristen weer welkom. En dus toog Charlotte van Zummeren voor WINELIFE onmiddellijk met de auto en gewapend met een mondkapje naar Languedoc-Roussillon om er vijf wineries te bezoeken.
TRAVEL · 14. augustus 2020
In 2 dagen kun je in Wenen een citytrip en wijnreis in één doen. De wijngaarden van de DAC Wien liggen namelijk op hellingen binnen de stadsgrenzen. De tram brengt je naar boven en als je tussen de wijnstokken wandelt, er picknickt en wijn proeft, kijk je uit op de blauwe Donau en deze prachtige stad.

TRAVEL · 02. juli 2020
De reiswaarschuwingen binnen Europa zijn opgeheven en er is veel belangstelling voor vakantiebestemmingen in Duitsland. Om die reden heeft het Deutsche Weininstitut (DWI) onderzoek gedaan naar camperplaatsen in alle dertien Duitse wijngebieden.
TRAVEL · 25. juni 2020
Glooiende heuvels in het zuiden en weidse vergezichten, een ruige kustlijn en een bergachtig landschap in het noorden. We rijden dwars door Portugal, door een regio die gekenmerkt wordt door kurkeiken, olijfbomen en eindeloze wijngaarden. Een onontdekte plek net boven de Algarve met een rijke historie, een van de mooiste sterrenhemels, verrassende culinaire tradities én bijzondere wijnen: op ontdekkingstocht in de Alentejo.

TRAVEL · 08. juni 2020
Ingeklemd tussen de Atlantische en Indische Oceaan, met de theeplantages van Clanwilliam in het noorden, de stille leegte van de Karoo, de groene schoonheid van de Tuinroute, de azuurblauwe baaien met verlaten stranden, en als warmkloppend hart Kaapstad met de Tafelberg, dat is de Westkaap. De meest zuidelijke provincie van Afrika, met als speciale attractie de wijnlandgoederen met hun historische Kaap-Hollandse huizen.
TRAVEL · 24. mei 2020
Als je zelf een wijngebied zou mogen bedenken, is er grote kans dat het eruit zou zien als de omgeving van Alba in Piemonte, het wijngebied van de Barolo. Wijngaarden op de hellingen, daartussen hazelnootboomgaarden en eikenbossen, eeuwenoude dorpen op de heuvels, niet zelden met een kasteel, en daartussen cantine, wijnboerderijen. En langs de slingerende wegen bordjes die uitnodigen om te komen proeven. We vielen als een blok voor dit prachtige gebied.

TRAVEL · 18. mei 2020
Muscadet is een klassieke kustwijn uit Le Pays Nantais. In sommige wijngaarden kun je de Atlantische Oceaan horen ruisen en ruik je de oesters. Geen wonder dat de crispy wijn met zijn zilte aroma's perfect past bij fruits de mer. Maar, zodra je dieper de streek induikt, ontdek je dat Muscadet meer smaken te bieden heeft. Daarom een Route des Terroirs.
TRAVEL · 12. april 2020
Als onze in-house wijnexpert Karel de Graaf niet in zijn eigen wijngaard van een goed Bourgondisch glas zit te genieten, zwerft hij door Europa om zijn grote liefde te volgen: wijn! Een vat vol kennis dus, die Karel. Hij deelt zijn herinneringen en meningen graag met ons. In deze editie van WINELIFE fileert hij fijnzinnig een van de meest uitdagende druiven in de kelder.

Meer weergeven