Proeftijd

Proeftijd

Veroordeeld worden tot een proeftijd. Het is minder straf dan de gevangenis, maar je moet toch zwijgen, netjes luisteren, geen fouten maken… We doen niet moeilijk en zitten hem geduldig uit.

Proeftijd: Tale of Light met Moët & Chandon

We krijgen een uitnodiging per post voor de lancering van de Moët Grand Vintage 2015, een unieke en bijzondere champagne als opvolger van de 2013. We verwachten een briefkaart, maar ontvangen in de brievenbus een flitsende videoboodschap. Yes, we hebben meteen zin erin! Gekleed in ‘black chic’ melden we ons op een regenachtige maandagavond bij GREEN Gastrobar. Je loopt dit restaurant niet zomaar binnen, maar via de exclusieve Molteni&C Flagship Store. De lift daar heeft maar één knop waarmee je naar de 26e verdieping zoeft.

Theorie

Alles draait vanavond om de Grand Vintage-lijn van Moët & Chandon, maar wat is het champagne is een blend van wijnen uit verschillende oogstjaren. Door het blenden krijg je een typerende huisstijl, een champagne die altijd hetzelfde smaakt. Soms is er echter een uitzonderlijk goed jaar, een jaar waarin de keldermeester kan besluiten om een champagne te maken met druiven van één specifiek oogstjaar. Dat is een vintage champagne.

Verder lezen? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 86. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands