Proeftijd

Proeftijd

Proeftijd: Veroordeeld worden tot een proeftijd. Het is minder straf dan de gevangenis, maar je moet toch zwijgen, netjes luisteren, geen fouten maken… We doen niet moeilijk en zitten hem geduldig uit. – TEKST MARJOLEIN SCHUMAN

Rueda Verdejo in ‘t groen

Ontvangst

We worden ontvangen met een verkwikkend glas mousserende wijn van 100 procent verdejo-druiven. Het is een warme dag in juni en op het terras van De Kas staan twee lange houten tafels, fantastisch opgemaakt met groene groenten als ware het een schilderij van Giuseppe Arcimboldo. Aan elke stoel hangt een strohoed en een nettasje. Daarin zit alvast een fles Rueda Verdejo en na afloop mogen we de goodiebags aanvullen met de groenten, zo wordt aangekondigd. Leuk!
ESPUMOSO BRUT PALACIO DE BORNOS
OCKHUYSEN.NL | € 11,50

Instructies

Harold Hamersma krijgt het woord. Wij smullen alvast van de amuses, zoals een radijsje aan zijn staart met piccalilly en cassavecrumble. ‘Serveer je een lekker kraakvers en knisperend exemplaar, dan springen zo’n beetje alle seinen op groenten’, zegt de wijncriticus over de Rueda Verdejo. Hij verzorgt de winepairing terwijl chef-koks Wim de Beer en Jos Timmer ons in vier groene gangen meenemen in hun farm-to-table-concept. Dat is: wat op het bord belandt is vers en lokaal, liefst uit de eigen moestuin en kweekkas van het restaurant.

Ben je benieuwd naar het hele artikel? Je leest het in Winelife editie 72. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands