Ook voor de borrel

Ook voor de borrel

Een fijne plek om te dineren is Fitzgerald, waar Rotterdammers en buitenlandse gasten elkaar ontmoeten. De wijnkaart is om door een ringetje te halen. De Michelingids schreef: ‘Men krijgt maar niet genoeg van de gedurfde wijnassociaties. Het glas is hier even opmerkelijk als het bord. Michael Verhagen daagt die geweldige wijnen uit met Frans moderne gerechten.’ Het restaurant aan het Gelderseplein, dat in 2018 zijn eerste ster kreeg, stond onlangs in de belangstelling omdat het werd verkocht. Paniek, want het was al sinds 2015 van Danny Gonzalez en wat zou er gebeuren?

Gelukkig heeft de nieuwe eigenaar het vertrouwde team gevraagd de zaak dagelijks te runnen: chef-kok Michael Verhagen en maître-sommelier Bas van Beveren. Fitzerald is toegankelijker geworden, met verlaagde prijzen. En de bar is weer in gebruik genomen, dus je kunt ook terecht voor een glas wijn in de namiddag. Bas: ‘Inmiddels heb ik een mooie nieuwe kaart opgebouwd met zo’n 120 wijnen erop, die meest uit Europa komen. We gaan hem steeds verder uitbouwen, met als specialiteit dat we ons onderscheiden in klassieke wijngebieden.’

ekst: Marjolein Schuman | Beeld: Fitzgeraldbar

Verder lezen? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 88. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands