Natuurlijk wel

Natuurlijk wel

Niels van Laatum (@NEZPOURVIN) deelt iedere keer een wijnvondst. Hij schreef een boek over natuurwijn, geeft wijncolleges en reist de wereld over op zoek naar die ene uitzonderlijke fles, streek, druif of wijnmaker.

Bij Frank John, wijnmaker in de Pfalz, houdt de weg letterlijk op. Tegen de bosrand, vlak onder een oude kapel, vind je zijn bescheiden wijnkelder. Een 400 jaar oud gebouw, in prachtige staat teruggebracht. Frank runt het bedrijf met zijn vrouw en zijn kinderen Sebastian en Dorothea. Op het land werken ze biodynamisch, in de kelder traditioneel en minimalistisch. Met veel gebruikt hout en enkele amforen voor fermentatie en rijping. Elke fles heeft natuurkurk, dat vindt hij het duurzaamst. Franks wijnen zijn puur, precies en gefocust. Fenomenaal werk dat op leeftijd steeds mooier wordt. Of het nou Sekt is of een stille wijn. Met weemoed denk ik terug aan de laatste fles die ik van hem proefde: een 2017 Riesling. Spectaculair. Onthoud die naam.

Verder lezen? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 88. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands