De allerlekkerste rosé

De allerlekkerste rosé

Er wordt wereldwijd een enorme plas rosé gemaakt. Ieder zichzelf respecterende wijnregio doet hieraan mee. Toch zijn er altijd uitspringers als het gaat om het allerbeste terroir. Dat is en blijft de Franse Provence. Ze weten hier al jaren hoe ze het allerbeste pips-roze druivennat kunnen maken. Maar ook hier is de keuze reuze. Gelukkig voor ons doen anderen het werk om daar weer de allerlekkerste Rosé van het Jaar 2023 uit te kiezen. En dat is volgens het prestigieuze Proefschrift Wijnconcours de Provence Cru Classé Comtesse de Saint-Martin 2020.

Gelukkig kunnen we achter deze keuze staan, want het is niet zomaar een rosé. Deze blend van de druivenrassen clairette en rolle heeft een extra orange wine-dimensie. Je ruikt en proeft die flinterdunne bittere sinaasappelschilletjes, rozenbotteljam, acacia, en een randje boter. En lavendel, afgetopt met een kruidige foelie. Het is een fantastische, iets mollige eetwijn, die geweldig smaakt met iets romigs. Denk aan gerechten met paddenstoelen en gevogelte. Ter plaatse proeven en bij het château overnachten is overigens ook een aanrader.

Cuvée Comtesse 2020, Château de Saint-Martin Cru Classé, Côtes de Provence

TIREBOUCHON.NL | € 33

Tekst: Marjolein Schuman | Beeld: Chateau Saint Martin

Verder lezen? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 88. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands