Makro breekt wereldrecord grootste lijn aan wijnflessen

Makro breekt wereldrecord grootste lijn aan wijnflessen

Makro Nederland viert de start van het terrasseizoen met een spectaculaire actie: de langste rij wijnflessen ooit gebouwd! Op vrijdag 15 maart werd, onder toeziend oog van Guinness World Records, bekend hoe zij het huidige wereldrecord hebben verbroken met een kilometerlange lijn aan wijnflessen.
Tekst: Fela de Wit | Beeld: Makro

Vroeg in de ochtend zijn maar liefst vijftien enthousiaste medewerkers van Makro begonnen met de voorbereidingen. Rond half acht kwam een grotere groep van vrijwilligers het team versterken om samen daadwerkelijk de lijn aan flessen neer te zetten.

Dwars door de winkel van Makro Amsterdam was een lange route uitgestippeld. Deze lijn is vervolgens met drie flessen breed neergezet. Zo creëerden zij een lange rij van ongeveer 200 meter, met maar liefst 600 meter aan wijnflessen.

 

Record

Onder toeziend oog van juryleden chef-kok Ramon Beuk, Marieke en India (@winespicegirl) én Guinnes World Records, werd rond 10:30 uur het record verbroken. Het nieuwe record is gevestigd met maar liefst 7418 flessen! De wijn die hiervoor gebruikt is, is La Sastreria, een huismerk van Makro en Metro. Dit is een Spaanse wijn, gemaakt van de Garnacha tinta/blanca druif.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands