Riesling ROCKS!

Riesling ROCKS!

Hoe het was, in de Elzas? Kijk maar naar zo’n ommuurd stadje, ontstaan in de 8e eeuw rondom de stichting van de benedictijner abdij. Kijk naar een handvol gepleisterde woonhuizen met grijze en rode daken. Alsof de tijd heeft stilgestaan.

Wat verder weg tegen de groene heuvels liggen de wijngaarden en her en der verspreid boerenhoeven. De bevolking leefde eeuwenlang hoofdzakelijk van de landbouw, wijnboeren stonden dag in, dag uit op het veld. Hoe het nu is? De hoofdstad Straatsburg is een moderne stad waar het Europees Parlement gevestigd is, op de grens van Frankrijk met Duitsland. Verderop langs de Rijn vind je de zonnige microklimaten waar de wijnbouwtradities generaties teruggaan. Maar de jongeren gebruiken de modernste technieken en organiseren allerlei events in de wijngaard. Waar vroeger de zoete stijl domineerde, is de Elzas al een tijdje bezig met een heuse revolutie en komen er steeds betere reacties op de Crémants, strakdroge Rieslings en serieuze Pinot Noirs. Tip: De biodynamische Riesling van Jean Dirler en zijn vrouw Ludivine uit het dorpje Bergholtz.

DOMAINE DIRLER-CADÉ RIESLING 2022 | OKHUYSEN.NL | € 21,20

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands