Eenmaal, andermaal

Eenmaal, andermaal

Veilinghuis Christie’s heeft een Wine & Spirits Department, dat zowel live als online veilingen organiseert in Londen en Hongkong.

Het mocht afgelopen november een van de grootste wijncollecties ooit aangeboden op een veiling verkopen: de kelder van de Nederlandse radioloog doctor Allard Botenga ging onder de hamer. De wijnexpert verzamelde gedurende 60 jaar onder meer Premier Cru’s van alle beroemde châteaus in Bordeaux uit de beste oogstjaren teruggaand tot 1914. Met de andere wijnlanden landen erbij werden alle flessen verdeeld over de twee locaties: de live-veiling in Hongkong bracht 5 miljoen euro op en de daaropvolgende live-veiling in Londen iets meer dan 2 miljoen. Een nieuwe generatie verzamelaars geniet er hopelijk van. Wijn verzamelen vergt niet alleen geld, maar ook discipline en kennis. Het is niet niks om decennialang heel gedisciplineerd de juiste wijnen te kopen en keurig op te slaan. Dr. Botenga noemde het een bijzonder avontuur.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands