It’s all-in the blend

It’s all-in the blend

Blenden is bij port een van de belangrijkste, smaakbepalende processen. Het is een heel secuur werkje, want als je er een procentje naast zit, dan is de smaak van de wijn niet optimaal. WINELIFE mocht op blend-workshop met de befaamde keldermeester Carlos Alvez van het prestigieuze porthuis Kopke.

It’s all-in the blend

Van dat procentje ernaast merk je niets als je met een kleine hoeveelheid werkt. Maar als het om ettelijke duizenden liters gaat, is dat wel degelijk het geval. Gelukkig leidt masterblender Carloz ons door dit proces. We krijgen vijf spannende flesjes, gevuld met een specifieke port. Allemaal zijn het samenvoegingen van de vier bekende portdruiven met elk hun typische kwaliteiten. De tinta barroca is suikerrijk druifje en geeft daarom meer alcohol. De tinta roriz is belangrijk voor de tannines terwijl de intense smaak van de   

touriga francesa komt. Last but not least is de touriga nacional die variant die de boel een beetje fris houdt met zijn hoge zuurgraad. 

Verder lezen? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 85. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands