Aan de oevers van de Dordogne

Aan de oevers van de Dordogne

Als je van de stad Bordeaux naar Saint-Émilion rijdt, ligt aan een bocht van de rivier dit prachtige château met geschiedenis. Het is een familiedomein waar ze een klassieke wijn produceren. De wijngaard, verdeeld in percelen rondom het huis en de wijnmakerij, ligt op een mooi terroir van klei op diepe kiezels langs het water van de Dordogne. Het is de ideale bodem om de zijdeachtige body en de volheid van de grote Merlots tot uiting te brengen.

WAT: WIJNDOMEIN VAN 12,18 HECTARE AOP BORDEAUX SUPÉRIEUR
WAAR: ARVEYRES, LIBOURNE
HOEVEEL: € 4.770.000

Wijnboer in Bordeaux worden?

Deze stek zoekt een nieuwe eigenaar die ervoor zorgt. Onze columnist lja Gort is al voorzien, maar misschien dat een andere Nederlander ambities heeft om wijnboer in de Bordeaux te worden? Alle activa zijn te koop, inclusief handelsmerken, operationele faciliteiten, apparatuur, gemeubileerde gebouwen en wijngaarden. Mocht je jezelf niet willen toeleggen op de productie van wijn, dan is outsourcen van management, wijnbereiding en distributie mogelijk, zo vertelde de makelaar aan WINELIFE.

Andere architecten

Laten we het eerst over de unieke plek hebben. Het kasteel heeft een weids uitzicht over de rivier de Dordogne, waarmee de beroemdste wijngaarden ter wereld hun dorst lessen. Het is opgetrokken in de 17e eeuw, maar ook in de 18e en 19e eeuw is de hamer ter hand genomen voor de nodige uitbreiding en verbouwing door opeenvolgende bezitters. Hoezo heb je nog modern glanzende architectuur nodig, zoals we voor in deze editie lieten zien, als je zo’n uitnodigend gebouw hebt? We vinden het een Romeins-mediterrane uitstraling hebben; we zien een atrium voor ons en een langgerekt zwembad.

Verder lezen? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 85. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands