Voorwoord van Petri

Voorwoord van Petri

La vie en rose, wie wil dat nou niet? Wij van WINELIFE wel, daarom is roze het thema van deze editie. Magda van der Rijst en profproever Tim van der Slik vulden daarom het glaswerk met vele tinten biologische rosé uit heel Europa.  Meer pinkpower komt van Eric Kuster, de oprichter van het AIX Rosé-imperium in de Provence. 

Maar rosé is niet de enige voorjaarswijn. Lees in de Koopgids van Evelijn van Heuven over de verfijnde en frisse wijnen uit de Elzas. Dit bijzondere gebied is misschien net te ver voor een kort vineus tripje. Gelukkig is het maar een paar uurtjes rijden voor een met crémants besprenkeld weekendje in wijnland Luxemburg. 

Winelife 88 cover

Maar je kunt ook op pad door je eigen keuken in te duiken. Wist je dat de Spaanse keuken een samensmelting van vele eetculturen is? Proef je een weg door Europa, met de recepten van Raquel Palla Lorden. Ben je toch meer een fan van Italië, dan kom je aan je trekken met het verslag over hét pinot grigio-paradijs Trentino. Niet ver daarvandaan pakt man met smaak Sandro Bottega het bijzonder slim aan met zijn shiny verpakte prosecco’s. 

Voor de liefhebbers van intense wijnen schreven we het verhaal over de Chileense wijnen van Vinã Los Vascos. Het is aan te raden om meteen de tips van de expert te lezen over hoe je deze wijnen het best kunt bewaren. Of meteen opentrekken. 

Wat je ook doet, maak er een mooie lente van. 

Petri Houweling

 

Je leest alles hierover in de nieuwste WINELIFE. Editie 88 koop je hier. Gratis verzending!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands