Witte bonenschotel met chorizo

Witte bonenschotel met chorizo

Heb je weinig tijd vandaag? Dan is deze bonenschotel ideaal. Hij staat in ca. 20 minuten op tafel. De chorizo zorgt voor extra pit, de gebakken eieren verhogen de smeuïgheid. Drink er een sappige rode wijn uit Spanje bij.
Dit recept is afkomstig van Jolande Vos van I Love Food & Wine

Witte bonenschotel met chorizo

Jolande Vos: “Met I love Food & Wine wil ik jou inspireren om elke dag van lekker eten en drinken te genieten. Op mijn platform vind je makkelijke, toegankelijke recepten en de wijnen die er perfect bij passen. Food & Wine: elke dag opnieuw voor ultiem geluk en gezelligheid aan tafel.”

Bij deze smeuïge bonenschotel met wat pittige chorizo smaakt de sappige rode wijn Honoro Vera uit Jumilla (Spanje) uitstekend. Deze sappige krachtpatser kan de stevige smaak van de chorizo goed aan. En de smeuïgheid van de wijn sluit mooi aan op de smeuïgheid van de bonenschotel. Een uitstekend paar. Alternatieven? Denk aan Côtes du RhôneMalbec uit Argentinië of een kruidige merlot uit Chili zijn prima.

 

Dit heb je nodig (3 personen):

  • 150 gram chorizo aan 1 stuk
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 grote pot witte bonen (inh. 720 gram), uitgelekt
  • 1 theelepel Spaanse gerookte paprikapoeder (pimenton)
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Zo maak je het:

Snij de helft van de worst in kleine stukjes, de andere helft in plakjes. Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie. Bak de stukjes worst, knoflook, ui  in ca. 3 minuten lichtbruin. Spoel de witte bonen af onder koud stromend water. Roer de uitgelekte witte bonen en paprikapoeder toe. Meng goed en laat dit ca. 5 minuten zachtjes stoven.

Bak de plakjes chorizo in een droge koekenpan knapperig. Neem uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Verwarm in een grote koekenpan de rest van de olijfolie. Bak de eieren in de zeer hete olie knapperig, bruin en net niet helemaal gaar. Verdeel de witte bonenschotel over 4 diepe borden. Leg op elk bord een gebakken ei. Bestrooi met peterselie en de gebakken chorizo-plakjes. Lekker met knapperig witbrood.

 

Dit recept werd getipt in WINELIFE 87. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands