Proef ik Trias of Lias?

Proef ik Trias of Lias?

Als je bij Stéphane Tissot in de Jura gaat (of mag) proeven in de wijnkelders, is dat een geestverruimende ervaring. Weg met het traditionele vergelijken van druivenrassen, van oogstjaren of manier van wijn maken. Nee, bij de ambitieuze en doelgerichte wijnmaker van Domaine André et Mireille Tissot vergelijk je – als je Stéphane’s Chardonnays of Savagnins rechtstreeks uit het vat proeft – kalk met klei, of Trias met Lias. Je proeft geologie.

Identieke druif, identieke aanplant, identieke vinificatie en toch werelden van verschil. Je moet het meemaken om het te geloven. Zijn rode wijnen van pinot noir, poulsard en trousseau zijn goed, maar de witte zijn écht uniek en magistraal. Het meest trots is hij op zijn Vins Jaunes, Stéphane was in 2003 de eerste in de Jura die ze ‘single-vineyard’ produceerde. Volgens hem geven die de ultieme expressie van het terroir weer, zeker als ze op leeftijd zijn. Mindblowing. 

TE KOOP BIJ GELUKSDRUIF.NL

 

Verder lezen? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 85. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands