Sauvignon Blanc op tafel

Sauvignon Blanc op tafel

Sauvignon Blanc, wie kent hem niet? En natuurlijk altijd heerlijk als aperitief door zijn verfrissende zuren en kruidigheid. Klassieke begeleiders zijn tomaten, verse geitenkaas, feta, groene salades, groene kruiden of groene asperges. Op zoek naar de mooiste combinaties? Jolande Vos van I love food & wine helpt je op weg. -TEKST JOLANDA VOS

Sauvignon Blanc op tafel

TOMATENSALADE MET GRAPEFRUIT

Dé ultieme combinatie met Sauvignon Blanc is een tomatensalade met groene kruiden, zeker als die ook nog eens aangevuld is met grapefruit. Frisse zuren, strakke smaken en aroma’s die helemaal aansluiten op die van de wijn. Dat is 1+1=3! Extra tip: vul aan met verse geitenkaas, feta of burrata. Hemels!

BEREIDING 25 MINUTEN
DIT HEB JE NODIG (4-6 PERSONEN)
  • 500 g assortiment kerstomaatjes
  • 1 rode ui
  • bosje radijs
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 witte (of rode) grapefruits
  • 100 g pistachenootjes (50 g gepeld)
  • handvol basilicum handvol munt
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • peper en zout circa
  • 1 el olijfolie
ZO MAAK JE HET

Halveer de kerstomaatjes. Pel de ui en snij hem in dunne ringen. Snij de radijsjes in dunne plakjes. Halveer de paprika en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij in dunne reepjes. En schil de grapefruits dik zodat er geen witte velletjes meer aan zit­ten. Snij de partjes vruchtvlees tussen de vliezen uit en halveer ze. Pel zonodig de pistachenootjes. Snij de basilicum en munt grof. Meng alles in een schaal door elkaar. Breng op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout en olijfolie.

Je vindt dit recept in het kookboek DE FLEXIKOK 2 | VEERLE DE BRABANTER | LANNOO ISBN: 9789401446143 | € 24,99

 

Ben je benieuwd naar meer recepten die de ultieme combinatie zijn met Sauvignon Blanc? Je leest het in de nieuwste Winelife editie 69. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.