Met de zomer in zicht: voorwoord Niek

Met de zomer in zicht: voorwoord Niek

Niek Beute is topsommelier en hoofdredacteur bij WINELIFE. Lees hier zijn voorwoord van de nieuwste editie WINELIFE 76. -TEKST + BEELD NIEK BEUTE 

Met de zomer in zicht neemt WINELIFE je alvast mee op reis. We gaan dit keer eilandhoppen. Haal je strandslippers maar vast uit de kast, want we gaan aan de wandel. We gaan op zoek naar de mooiste wijnen die de zilte zeelucht in zich dragen. Zo neemt Evelijn ons mee naar Nieuw-Zeeland, waar ze ons inspireert met de meest uiteenlopende rode wijnen; genoeg om je winkelmandje te vullen voor de komende tijd. Magda verkent de Italiaanse eilanden, waarbij ze aan alle zomerse wijnverlangens gehoor geeft.

Zelf zou ik daar nog wel een bijzonder eiland aan toe willen voegen. Een eiland dat vaak over het hoofd wordt gezien. Het heeft niet de sexy uitstraling zoals die van Ibiza of Tenerife. Het is dan ook minder commercieel, maar bovenal adembenemend mooi. Corsica heeft namelijk naast de prachtige natuur en robuuste cultuur een aanbod aan fantastische wijnen. Een van mijn persoonlijke favoriete wijnhuizen is Clos Canarelli, dat gevestigd is in het uiterst zuidelijke deel van het eiland.

[…]

 

Benieuwd naar de rest van Nieks voorwoord? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine 77. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.