Stéphane Tissot: op bezoek bij…

Stéphane Tissot: op bezoek bij…

We hebben het grote genoegen om Stéphane Tissot te spreken, een echte wijnrockster uit de Franse Jura. Hij was voor het eerst in Nederland om een proeverij te verzorgen. We schuiven de avond ervoor bij hem aan in het Amsterdamse Café Parlotte, waar hij ons meeneemt in zijn liefde voor het wijngebied Jura. – TEKST + BEELD NIEK BEUTE 

Stéphane Tissot: op bezoek bij…

Wie is Stéphane?

Met zijn 51 jaar is Stéphane een doorgewinterde wijnmaker. Na zijn studie in Beaune en werktijd in Australië in Zuid-Afrika stapt hij in zijn bedrijf van zijn ouders. ‘Ik heb de Jura zien transformeren in de afgelopen 30 jaar, vertelt Stéphane. Waar zijn ouders hun wijnen alleen in de lokale markt verkochten en alleen maar de befaamde sous-voile-wijnen produceren – wijnen die onder gistcultuur rijpen – verkoopt Stéphane 60 procent van zijn wijn aan het buitenland. Hij maakt bovendien het grootste deel van zijn wijnen zonder rijping onder gistcultuur, wat vroeger neerkwam op vloeken in de kelder.

Wat is het meeste werk?

Stéphane vertelt trots dat hij samen met het domein Pignier de eerste was die biodynamisch ging werken. Het is ongelofelijk veel werk, en om dit te kunnen doen heeft hij maar liefst 25 mensen in dienst, met als doel om de meest levenskrachtige en zuivere wijn te maken.

[…]

 

Benieuwd naar meer over Stéphane Tissot? Je leest het in WINELIFE Magazine 76. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands