Het is zomer!

Het is zomer!

Het is zomer, de tijd dat we er massaal op uit trekken. En of het nu een dag is voor een festival of een stranddag, we gaan op zoek naar de zon. Het is de tijd om samen het glas te heffen en het leven te vieren. En dan is een mooi glas wijn altijd op zijn plaats. – TEKST NIEK BEUTE | BEELD PEXELS.COM

Het is zomer!

In dit nummer gaan we op zoek naar de uitersten in wijn. Zo gaan we naar de Moezel en trotseren we zijn steile hellingen. Het is een gebied dat het ontdekken waard is en allang niet meer over zoete wijntjes gaat, maar wijnen voortbrengt vol karakter en verteerbaarheid. Je krijgt fantastische Moezeltips in onze Koopgids.

Ook besteden we aandacht aan een oeroude wijnmaakmethode, één die uiterst unieke wijnen voortbrengt. We gaan het hebben over orange wines. Magda gaat hier eens goed voor zitten en komt met een geweldige selectie van dit uitzonderlijke type wijn – wijnen die zowel gastronomisch als excentriek zijn.

Wijnregio

Zelf had ik moeite met kiezen welk soort uiterste ik moest behandelen in mijn column. Alle topwijngebieden van de wereld hebben met extremen te maken. Het is juist op die extreme plekken, daar waar de wijnranken het hardste moeten werken, waar de meest bezielde wijnen vandaan komen. Mijn aandacht ging uit naar wellicht de meest romantische wijnregio die ik ooit heb bezocht, de Douro. En dat mag ik ook nog eens doen met een wijn van uitzonderlijke leeftijd.

 

[…]

 

Benieuwd naar de rest van Nieks voorwoord? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine 78. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.