Val delle Rose: Cecchi’s Maremma Ziel

Val delle Rose: Cecchi’s Maremma Ziel

Val delle Rose is een landgoed gelegen in Maremma en eigendom van Cecchi. Eén van de meest prestigieuze wijnhuizen in het zuiden van Toscane, met meer dan honderd jaar geschiedenis. Het is de bakermat van de ongerepte natuur, waar wijngaarden en wijnen een verhaal vertellen. Van verlossing, kracht, schoonheid en potentieel. De wijngaarden groeien op heuvels in de buurt van de zee met bodems rijk aan sedimenten, koesteren in de zon en gestreeld door de wind. De uitstekende wijnen die worden geproduceerd zijn complex en intens en onthullen een zure en minerale component die hun elegantie en karakter vormen. – TEKST + BEELD VAL DELLE ROSE

Val delle Rose: Cecchi’s Maremma Ziel

Sangiovese en Vermentino zijn het symbool van een gebied dat tussen land en zee hangt, de nieuwe Italiaanse grens van hoogwaardige wijnbouw

Val

Val delle Rose, verworven in 1996 met slechts 25 hectare wijngaarden, is nu een elegante wijnmakerij die open is voor rondleidingen met 113 hectare eigen wijngaarden. Gelegen in het kleine stadje Poggio la Mozza, in de gemeente Grosseto. Het hart van de Morellino di Scansano Docg en elegante witte wijnen op basis van  Vermentino.

Val delle Rose is een ervaring, een reis om een unieke, wilde en aangrijpende hoek van Toscane te ontdekken. Dit betoverende landgoed bestaat uit meer dan 2.000 m² gewijd aan gastvrijheid, omgeven door wijngaarden gelegen tussen 50 en 150 meter asl en onder biologisch beheer. In overeenstemming met de normen van duurzame landbouw.

De productie is gericht op het opleveren van hedendaagse wijnen die trouw zijn aan het grondgebied. Aangenaam complex en fris, gekenmerkt door een moderne en boeiende smaak, en een ideaal paar voor een breed scala aan gerechten.  Om de verschillende kenmerken van de bodem te verbeteren, heeft het wijnhuis ervoor gekozen om gerichte vinificatieprocessen uit te voeren. Die gericht zijn op het identificeren van de beste combinatie tussen perceel en druivenras: de wijngaarden worden individueel geoogst en gescheiden gehouden tot de uiteindelijke vermenging.

De wijnen

ValVan de 10 hectare van de belangrijkste wijngaard van de wijnmakerij, Poggio al Leone, komen Sangiovese en Cabernet Sauvignon druiven voor de productie van Morellino di Scansano Riserva Docg Poggio al Leone. Deze persistente en gestructureerde wijn onthult de volledige kracht van Maremma’s Sangiovese. Na rijping gedurende 12 maanden in barrique en ongeveer 9 in de fles. Een ander opmerkelijk label is Morellino di Scansano Docg. Een wijn die herinnert aan de meest verleidelijke, elegante en rijke ziel van Maremma met een explosie van fruitige en kruidige sensaties die zorgen voor een aangename wijn die perfect past bij elk gerecht.

ValValDe Litorale wijngaard, rijk aan skeletkorrels, levert vermentinodruiven op voor twee Maremma Toscana Vermentino Doc-labels. Die opvallend verschillende zielen onthullen. Cobalto is diep en sappig, gekenmerkt door intense hints van mediterraan struikgewas en een licht zoutgehalte. De wijn ondergaat een werkelijk uniek verfijningsproces: een portie veroudert in cocciopesto, een ander raffineert in hout en een ander in roestvrij staal. Er is ook Litorale, de eerste witte wijn van het landgoed en het eerste label met biologische certificering. Vrucht van aandachtig luisteren en verbetering van het grondgebied, dit is een zeer frisse en uiterst aangename wijn. Litorale is intens en rijk en onthult een geweldige structuur en mineraliteit, met hints van rijp zomerfruit en een duidelijke aromatische component gecombineerd met een aangename persistentie.

Val delle Rose wijnen zijn nu verkrijgbaar op Sligro. Mis deze speciale actie voor september niet!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Val delle Rose.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.