Drinken in stijl

Drinken in stijl

We nemen een kijkje in een aantal clubs overzee, waar de wijnen zo mooi zijn tentoongesteld dat je je in een museum waant. – TEKST REDACTIE | BEELD SHANGRI-LA THE SHARD, LONDEN

Drinken in stijl

Wijnflessen in op maat gemaakte, verlichte vitrines en wijnkoelkasten: schitterend om te zien. Omdat we in deze editie van WINELIFE aandacht besteden aan het eilandgevoel, nemen we een kijkje op het eiland Groot-Brittannië en op Australië. Het grootste eiland ter wereld dat in de atlas als continent meedoet. Hier vind je een aantal horecagelegenheden met uitzonderlijke wijnkasten. Blingblingtypes. Beide landen zijn een bezoek waard om er lokale wijnproducenten te ontmoeten. Na een dag in de wijngaard en de kelder is het tijd voor de kers op de taart. Wijnproeven in lokale bars en dineren in de beste restaurants.

Londen

De luxe hotelketen Shangri-La heeft zich gestort op het verzamelen van wijn. In Azië staan ze bekend om hun voorliefde voor Bordeaux uit de beste jaargangen en die vind je in de hotelvestiging in Hongkong. Jaarlijks is hier een wijndiner in Restaurant Petrus waar in 2020 nog een Château d’Yquem uit 1955 werd geopend. Het diner kost € 4.000, maar voor minder geld zit je met je glas wijn aan de bar in Shangri-La The Shard in Londen. Hoog in het Renzo Piano Building en met uitzicht over de stad. Hier hebben ze ook een wijnwand besteld bij Eurocave, een van de bekendste leveranciers. En wel voor de vele champagnes die het hotel serveert. Verderop in Londen is het Michelinsterrenstaurant van de Franse chef-kok Joël Robuchon in Covent Garden helaas gesloten, maar gelukkig hebben we de foto nog.

(…)

 

Lees meer over drinken in stijl in Winelife 77. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam