Aveine, een Franse Wine-Tech innovatie

Aveine, een Franse Wine-Tech innovatie

Aveine, opgericht in juli 2016 in Parijs, is het resultaat van de symbiose tussen het Franse wijnerfgoed en nieuwe technologieën. Gebaseerd op ontdekking, plezier en delen. Aveine is een echt merk “art de vivre”. Door technologie en traditie te combineren, hebben de oprichters van Aveine, Nicolas Naigeon (CEO), de missie gesteld om het begrip van wijn te vergemakkelijken door de kunst van het proeven te democratiseren. Door zichzelf te bevrijden van technische kennis en door de voorbereidingstijd te verkorten. Allemaal met behulp van een eenvoudig en krachtig object. – TEKST + BEELD AVEINE

Aveine, een verbonden object om uw wijn te beluchten

AveineDe eerste aangesloten wijnbeluchter op de markt, Aveine biedt de nodige micro-oxygenatie aan elke fles. Zodat wijnliefhebbers in de beste omstandigheden van hun wijnen kunnen genieten. Na het ontkurken van de fles plaats je de Aveine beluchter in de hals en scant het etiket om de beluchtingsaanbeveling voor een optimale smaak te achterhalen. De applicatie geeft dan de duur aan die nodig zou zijn geweest voor beluchting in een decanter. Tussen 1 en 24 uur, terwijl de beluchter, verbonden via Bluetooth. Deze beluchting onmiddellijk zal reproduceren door micro-oxygenatie. ” Het belucht niet de inhoud van de fles, maar elk gegoten glas profiteert van zijn eigen beluchting. Het kan tot 24 uur beluchting onmiddellijk repliceren.” Geen navullingen of pompen nodig, Aveine zuigt lucht uit de kamer en terug in de wijn. Sommige wijnen vereisen meer beluchting dan andere. Zoals jongere wijnen, natuurlijke wijnen die minder input hebben gekregen. Of tanninewijnen die zuurstof verzachten.

Een database in constante constructie

Aveine vertrouwt momenteel op 7.0.000 referentiewijnen, maar de database groeit elke dag. “Als het etiket nog niet is ingevoerd, kun je dat in een paar minuten doen en zal het algoritme de eerste indicaties van beluchting geven. De teams komen dan binnen en verifiëren en valideren de informatie.”

Weinig kenmerken:

  • AveinePerfecte en onmiddellijke beluchting
  • Alleen de geserveerde wijn wordt belucht, de rest van de fles wordt bewaard
  • Je kunt meerdere glazen serveren, met verschillende beluchtingsniveaus
  • Je hebt geen karaf meer nodig
  • Gebaseerd op een gepatenteerde chemicaliënvrije technologie

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands