Bordeaux en de kunst van het kleuren

Bordeaux en de kunst van het kleuren

Dit is een wel heel aantrekkelijk wijndomein in Bordeaux: groot en met uitstekende terroir- en  kwaliteitswijnen. Het is niet vaak dat zoiets beschikbaar komt. De eigenaar sinds 1989, die er met liefde aan heeft gewerkt en ook voor uitbreiding heeft gezorgd, zal het afscheid zwaar vallen. Misschien ben jij op zoek naar een nieuw bestaan als wijnmaker in Frankrijk en wil je investeren in zijn château?

WAT: WIJNDOMEIN VAN 57,5 HECTARE AOC BORDEAUX/ENTRE-DEUX-MERS/CADILLAC CÔTES DE BORDEAUX
WAAR: ENTRE-DEUX-MERS
HOEVEEL: € 5.800.000

Bordeaux en de kunst van het kleuren

Dit is een wel heel aantrekkelijk wijndomein in Bordeaux: groot en met uitstekende terroir- en kwaliteitswijnen. Het is niet vaak dat zoiets beschikbaar komt. De eigenaar sinds 1989, die er met liefde aan heeft gewerkt en ook voor uitbreiding heeft gezorgd, zal het afscheid zwaar vallen. Misschien ben jij op zoek naar een nieuw bestaan als wijnmaker in Frankrijk en wil je investeren in zijn château?

Robijnrood

Het château, waarvan we de naam nog even geheimhouden, ligt in het grootste wijngebied van de Bordeauxstreek, tussen de twee rivieren Dordogne en Garonne: Entre-Deux-Mers. Het heeft verschillende merken die allerlei internationale onderscheidingen hebben gekregen. Er is een klassiek en een modern assortiment. De klassieke, robijnrode Bordeaux Rouge is een blend van de druiven merlot en cabernet sauvignon. De verkwikkende Bordeaux Rosé, die in Nederland te koop is bij Okhuysen, is gemaakt van 30 jaar oude stokken cabernet sauvignon aangevuld met cabernet franc. En er zijn Les Bulles du Château, gemaakt volgens de méthode traditionnelle.

Donkerder dan rosé 

Wat ons meteen opviel, is dat op het chateau ook Bordeaux Clairet wordt gemaakt. Dat is een diepgekleurde roséwijn die vergelijkbaar is met de lichte rode Bordeaux uit de middeleeuwen. Je drinkt hem op veel jongere leeftijd dan gewone bordeauxrode wijnen, 1 of 2 jaar na de oogst, terwijl de meest prestigieuze Bordeaux wel 20 jaar flesrijping kan hebben. Er is een periode geweest dat Clairet heel populair was, maar nu zijn er nog maar enkele châteaus die deze wijn produceren omdat moderne wijnconsumenten de voorkeur geven aan rijke, complexe rode wijnen. 

Verder lezen? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 86. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands