Pluk Zuid-Afrika

Pluk Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika is het zomer als het bij ons nog winter is en dus oogsten ze er een half jaar eerder. De wijnboeren in West-Kaap zijn waarschijnlijk zelfs al begonnen met plukken. Door de hitte kunnen de eerste druiven in januari of februari rijp zijn. De vooruitzichten voor 2024 zijn goed volgens een eerste oogstvoorspelling. Producenten verwachten een betere en iets grotere wijnoogst vergeleken met de magere oogst van vorig jaar.
Tekst en beeld: OogstZuidAfrika WOSA

Een woordvoerder van Vinpro, de vereniging van 2.600 Zuid-Afrikaanse wijnboeren en producenten zegt erover: ‘De positieve impact van de klimatologische omstandigheden in de aanloop naar de oogst weegt zwaarder dan de beperkende factoren, ondanks de aanhoudende dalende trend in het nationale wijnbouwareaal, dat momenteel 89.384 hectare bedraagt.’ Ondanks de wisselende weersomstandigheden en het wisselende oogstvolume blijft de kwaliteit van Zuid-Afrikaanse wijnen stabiel. En het land heeft de vraag naar zijn wijnen zien groeien. Zuid-Afrika is de negende grootste wijnproducent ter wereld en produceert ongeveer 4 procent van de wereldwijn.

Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 87. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands