Waihopai Valley, Marlborough, Nieuw Zeeland

Waihopai Valley, Marlborough, Nieuw Zeeland

De natuur op de beide eilanden van Nieuw-Zeeland is ruig en indrukwekkend. Groene regenwouden, sudderende vulkanen, gelaagde kalksteenrotsen. En de Marlborough Sounds, een verzameling oude valleien overspoeld met water uit de Stille Oceaan langs een kustlijn van 1.500 kilometer lang.
Tekst: Marjolein Schuman / Beeld Shutterstock

Wat we hier op de foto zien, is deels natuur en deels cultuur: de wijnstokken in Waihopai Valley zijn netjes gesnoeid in de vorm van de achterliggende heuvels. Het perfecte plaatje van Lawson’s Dry Hills. 


Lawson’s is een pionier op het gebied van duurzame praktijken in Marlborough en producent van aromatische witte wijnen. De streek Marlborough ligt op het Zuidereiland en is met een koeler klimaat de ideale plek voor wijnbouw. De reputatie is vooral gevestigd op de fruitige, kruidige Sauvignon Blanc met een frisse zuurgraad – ook populair in Nederland – maar er is veel meer. Op dit moment maken de wijnboeren in Nieuw-Zeeland zich op voor de druivenoogst, die eind februari begint en tot april duurt.

Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 87. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands