Kruidendrank

Kruidendrank

Ontspannen, maar dan niet door alcohol of suiker. ‘De smaak van onze Verbena komt dicht in de buurt van een goede, droge gin, zeker met tonic erbij’, zo vertelt Rose Bax trots. ‘Alternatieven voor alcohol moeten je toch het gevoel geven dat je een drankje voor volwassenen drinkt.’

In 2019 begon ze samen met haar partner Chris, die chef-kok is, met drank produceren. Allebei zijn ze plantenfanaat en bezitten een bos waar ze lesgeven in duurzaam wildplukken. Het distilleren gaat op dezelfde manier als bij wodka, gin of whisky, maar dan met water zonder alcohol en op smaak gebracht met plantaardige ingrediënten. Na een moeizame start in coronatijd lukte het om bars te interesseren en inmiddels regent het medailles. Rose’ recepten met kruiden, wortels, bessen en bloemen zijn geheim, maar je kunt citrus proeven, munt, koele menthol van de venkel en aromatisch citroengras. De tweede soort Duindoorn is bitterzoet met mediterrane kruiden en sinaasappel. 

BAX BOTANICS | WORLDOFNIX + NOLOW.NL | CA. € 25

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands