De maat nemen

De maat nemen

Niek Beute is hoofdredacteur van WINELIFE. Iedere editie schrijft hij een column, in dit nummer ‘De bedrieglijke droom’.  TEKST NIEK BEUTE | BEELD PEXELS.COM

Verbaasd stond ik te kijken. Het was vrijdagmiddag en ik stond in een van mijn favoriete Amsterdamse wijnwinkels. Het bezoek maakte deel uit van mijn wijnestafette: ik maak een tour langs diverse wijnwinkels, waarbij ik shop voor de proeverijen, cursussen en events die ik verzorg.

Het was rustig in de winkel en ik was aan het snuffelen naar pareltjes. Er kwam een jonge man binnen, hij was op zoek naar een dinerwijn. Na overleg met de buitengewoon gekwalificeerde medewerkers kreeg hij een fles aangereikt. Ik had het gesprek op een afstandje gevolgd en vond de voorgestelde fles een uitstekende keuze.

De maat nemen

Ongegeneerd pakt de jongeman zijn telefoon en zocht de wijn online op waar de medewerker bij stond, om vervolgens op zoek te gaan naar recensies. Niet echt een blijk van vertrouwen naar de winkelmedewerker toe. Hij las deze hardop voor, waarna hij zei: ‘Deze wijn krijgt maar 3,6 punten.’ Hij pakte een andere fles uit het rek en deed hiermee hetzelfde. ‘Deze wijn heeft 4,2 punten, dan neem ik deze.’ De medewerker probeerde uit te leggen dat de desbetreffende fles minder goed aansloot op de wensen van de klant. Maar de jongeman had zijn besluit al genomen. Hij koos de wijn met de hogere recensie, betaalde de fles en liep zelfingenomen de winkel uit.

[…]

 

Lees de rest van de column van Niek in de nieuwste WINELIFE 76. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.