Riesling & Pinot Weeks 2022!

Riesling & Pinot Weeks 2022!

Voor de elfde keer organiseren restaurateurs en wijnwinkels samen met het Informatiebureau voor Duitse Wijn de Riesling & Pinot Weeks. Van vrijdag 03 t/m zondag 19 juni staat Duitse wijn centraal in de horeca en wijnwinkel.

Ready for Riesling & Pinot?

Steeds meer wijnwinkels en restaurateurs doen mee en dat is niet zo gek, want Duitse wijn is smaakvol gewoon zo in het glas – uit het vuistje, zeg maar – maar zorgt ook voor een wow-effect bij allerlei gerechten. Veelzijdigheid troef en gewoonweg heerlijk!

Paradepaardjes Riesling & Pinot

In alle Duitse wijngebieden groeit de riesling-druif, en is met een oppervlakte van ruim 24.000 hectare Duitslands nummer 1. Geen andere druif belichaamt zo de Duitse wijncultuur. Maar Duitsland is meer dan riesling alleen. Wist je dat er meer pinot druiven staan dan riesling? Een waaier van boeiende druiven: weissburgunder, grauburgunder, chardonnay en spätburgunder zijn wellicht de bekendste. Maar ook auxerrois, frühburgunder en schwarzriesling horen tot zogenaamde “burgunder” of “pinot”. Dat zijn niet alleen tal van druivenrassen, dat betekent ook onnoemelijk veel wijn & spijs combinaties. Daarom vindt het Informatiebureau voor Duitse Wijn het belangrijk om deze grote diversiteit buiten de grenzen te promoten.  Zodoende zijn er de Riesling & Pinot Weeks.

Riesling & Pinot Weeks

Ook dit jaar doen restaurants en wijnwinkels verdeeld over heel Nederland mee. Bij hen kan je de enorme variatie van Duitse wijn proeven: Riesling in mineralig droge vorm, maar ook als dessertwijn, de vriend-van-iedereen-weissburgunder of Duitse diva Spätburgunder. Maar ook alle andere wijnen van druiven die Duitsland zo boeiend maken: een exotische scheurebe (de Duitse sauvignon blanc zoals sommigen deze druif noemen) of een droge, verfrissende silvaner zijn net zo boeiend. Grijp daarom de gelegenheid van de Riesling & Pinot Weeks nieuwe Duitse wijnen te ontdekken!

Reserveer NU en ga proeven

Vanaf vrijdag 03 juni kun je twee en een halve week (inclusief drie weekenden) een drie-gangen menu met een bijpassend Duits wijnarrangement genieten voor 50 euro per persoon. Ook sterrenrestaurants doen mee; per ster komt er 15 euro bovenop de menuprijs. Dat is leuk uit eten gaan! Reserveren bij de deelnemende restaurants kan via deze link.
Wijnwinkels en wijnimporteurs bieden bovendien Duitse wijnen aan met speciale kortingsacties voor hun klanten.

 

Benieuwd naar meer artikelen? Je leest het in WINELIFE 76. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.