Winery tanks

Winery tanks

We vallen met de deur in huis en wel bij de familie Mondavi in Napa Valley. Mocht je in de buurt zijn, ga op bezoek, want in de Californische wijngebieden viert gastvrijheid hoogtij. Je wordt hier rondgereden door de wijngaard en stopt bij adembenemende uitzichten. Na een rondleiding in de wijnmakerij – en vergis je niet, de vaten die je op de foto ziet zijn zeker twee keer zo hoog als jij! – is er een proeverij van Continuum-wijn. – TEKST + BEELD REDACTIE

Winery tanks | Continuum Estate Napa Valley | USA

De ouders van wijnbouwpionier Robert Mondavi (1913-2008) emigreerden al in 1906 van Sassoferrato in Italië naar ijzermijnstad Hibbing in Minnesota, op zoek naar werk en een beter leven voor hun gezin. De immigrantengemeenschap uit Italië bracht de cultuur van wijn drinken bij de maaltijden mee. Toen in 1919 de Drooglegging kwam (het verbod op de productie en verkoop van alcohol), deed zich voor Cesare Mondavi een zakelijke kans voor. Wijn voor thuis maken mocht namelijk wél. De hechte groep mijnwerkers bundelde zijn geld en vertrouwden het papà Cesare toe om van druiven uit Californië wijn te maken. Een eigen wijngaard in Napa Valley volgde en zou het begin zijn van een reeks van honderd oogsten. De wijn van Mondavi staat nu bekend als een van de beste ter wereld.

 

Wil je meer wijnnieuws lezen? Bestel dan hier de nieuwste WINELIFE nummer 79.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.