Peruaanse ceviche van zeebaars

Peruaanse ceviche van zeebaars

Jonge, droge Riesling smaakt superfris, alsof je net een limoen hebt doorgesneden. Die strakke zuren sluiten perfect aan bij een voorgerecht als ceviche. – TEKST + BEELD JOLANDE VOS VAN I LOVE FOOD & WINE

Peruaanse ceviche van zeebaars

Bereiding 35 minuten

Dit heb je nodig (4 personen)

Ceviche

  • 200 g zoete aardappel, geschild
  • 1 kleine rode ui
  • ½ rode peper, fijngesnipperd
  • 400 g zeebaars (visboer)
  • ½ tl zout
  • 6 takjes koriander

Leche de tigre 

  • 2 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 120 ml limoensap (circa 5 limoenen)
  • 4 grofgehakte takjes koriander
  • ½ tl zout
  • 2 tl chilipasta

Zo maak je het

Snij de zoete aardappel in blokjes van 1,5 bij 1,5 centimeter. Breng water in een stoompan aan de kook en stoom de aardappelblokjes in circa 10 minuten beetgaar. Laat afkoelen. Snij de rode ui in flinterdunne halve ringen en leg ze 15 minuten in ijskoud water. Goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Zo wordt de ui minder scherp en blijft hij knapperig. Zet de ui tot gebruik apart. Maak de marinade (leche de tigre): schil en halveer de gemberwortel. Pel de knoflook en halveer. Doe in een kom: gemberwortel, knoflook, limoensap en koriander. Roer door elkaar en laat 5 minuten trekken. Schenk het mengsel door een zeef in een andere kom. Breng op smaak met zout en chilipasta. Laat staan tot gebruik.

Snij de vis in stukjes van 2 bij 2 centimeter. Schep het zout erdoor en laat circa 5 minuten intrekken. Schep het limoensap erdoor. Laat 2 minuten intrekken. Voeg toe: ui, zoete aardappel en rode peper. Schep alles voorzichtig door elkaar en verdeel het over vier kommetjes. Bestrooi met korianderblaadjes en zwarte peper. Serveer direct!

Meer recepten?

PeruaanseDit recept komt uit: WERELDHAPJES OM TE DELEN | SOPHIE DUPUIS-GAULIER | FORTE CULINAIR | ISBN: 9789491853227 | € 29,99

 

Je leest meer recepten in WINELIFE Magazine 78. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands