Lentepasta met ragú van eend

Lentepasta met ragú van eend

Niets past zo goed bij Pinot Noir als eend! De frisse zuren in de wijn snijden heerlijk door het vettige van gebraden eend. Dat zorgt voor de juiste balans. – TEKST JOLANDE VOS | BEELD PEXELS.COM

Lentepasta met ragú van eend

Bereiding circa 1 uur + 1 uur en 50 minuten stooftijd

Dit heb je nodig voor 6 personen

  • 4 eendenbouten, overtollig vet weggesneden
  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
  • 2 el olijfolie
  • 2 preien, alleen het witte deel, in lengte gehalveerd en in halve ringetjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 g wortels, in de lengte gehalveerd en fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 2 grote takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl venkelzaad, gekneusd met een mes
  • 375 ml verjus of witte wijn
  • 1 onbespoten sinaasappel, rasp + sap
  • 500 ml kippenbouillon
  • chilivlokken
  • 350 g korte pasta, bijv. orecchiette
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt

Zo maak je het

Verhit een grote hapjespan met zware bodem op vrij hoog vuur. Bestrooi de eendenbouten met zeezoutvlokken en peper, en braad ze op het vel circa 10 minuten, draai halverwege om. Leg ze op een bord. Giet het merendeel van het vet uit de pan en laat circa 2 theelepels achter. Voeg de olijfolie toe en bak prei, knoflook, wortel en bleekselderij 5 minuten op laag vuur. Voeg de kruiden, de laurierblaadjes en het venkelzaad toe en bak alles nog 1 minuut. Leg de eend weer in de pan. Schenk de verjus (of witte wijn) erbij, laat dit 1 minuutje koken en voeg dan de rasp en het sap van de sinaasappel, de kippenbouillon, en een paar snufjes chilivlokken toe. Breng aan de kook en laat de eend 1,5 uur met het deksel op de pan op laag vuur koken (keer de eend halverwege).

Laat de eend daarna nog circa 20 minuten zonder deksel op laag vuur koken. Haal de eendenbouten eruit, trek het vlees van het bot en leg het terug in de pan, gooi het vel, de botten en de kruiden weg. Breng op smaak met zout  peper. Kook intussen de pasta beetgaar, verdeel deze over de borden en schep de eendenragout erop. Serveer met een groene salade met basilicum en lente-ui.

LentepastaMeer recepten?

Dit recept komt uit: SLOW | LOUISE FRANC | GOOD COOK | ISBN: 9789461432469 | € 32,50

 

 

 

 

Ben je benieuwd naar meer recepten? Je leest ze in het nieuwste WINELIFE Magazine 77. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.