Plukker voor een dag

Plukker voor een dag

Borrelpraat: in iedere editie van WINELIFE Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. –TEKST REDACTIE | BEELD PH. FOURNIER ADT07

Plukker voor een dag

Plan nu alvast je reis naar Frankrijk, of een van de andere wijnlanden, als je dit jaar wil meehelpen met de druivenoogst. Bijvoorbeeld in de Ardèche. Het einde van de maand augustus is hier synoniem aan de oogst. Vijftien wijnboeren uit het gebied Vignobles Sud Ardèche bieden een werkdag aan.
LESVINSDARDECHE.COM | VANAF € 35

Proefles

Van wijn met spijs combineren tot wijnproeven; je leert het tijdens een wijncursus. Toen Kirsten van Harten haar baan kwijtraakte tijdens de lockdown ging ze haar hart achterna en richtte ze Hart voor Wijn op. Naast het geven van wijncursussen – zelf heeft Kirsten de Vinologenopleiding van de Wijnacademie afgerond – en proeverijen heeft ze ook een platform opgezet met een online basiscursus en een online cursus Wijnspijs.
BEKIJK EEN GRATIS PROEFLES EN MELD JE AAN VIA HARTVOORWIJN.NL/ACADEMY.

Meer borrelpraat uit WINELIFE Magazine 77:

Knapperig fris

Bij de Italiaanse streek Piemonte denk je al snel aan de stevige rode wijnen Barolo en Barbaresco van de druif nebbiolo. Maar er komt ook een fantastische witte wijn vandaan van arneis, gemaakt in deelgebied Roero. Arneis is een niet-alledaagse druif die de wijn van Cantina Terre del Barolo met opgewekte aroma’s een lekkere stevigheid meegeeft. Het wijnhuis koos de beste percelen uit om de druif op te verbouwen.
VINUM VITA EST ROERO ARNEIS DOCG 2021 | VINIFY.NL | € 13,50

(…)

 

Wil je meer wijnnieuws lezen?  Bestel dan hier het nieuwste WINELIFE  Magazine nummer 77.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.