Grande Marque

Grande Marque

Borrelpraat: in iedere editie van WINELIFE Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. –TEKST + BEELD REDACTIE 

Grande Marque

Van champagnehuis Louis Roederer uit Reims is nu de nieuwe Collection 243 verkrijgbaar. Eind oktober kwam Stéphane Richer de Forges, exportmanager van Louis Roederer, speciaal naar Nederland om ons te laten proeven. De wijn heeft de frisse stijl die hoort bij het champagnehuis, met geel fruit (pruim) uit de pinot noir, aangevuld met zoete citrusvruchten (citroen-meringuetaart) en delicate tonen van witte bloemen (jasmijn) uit de chardonnay. Door de toevoeging van een flink aandeel reservewijnen die op eiken hebben gerijpt, zijn er geroosterde, rokerige tonen. Heerlijk als aperitief, maar ook bij gerechten met vis en schelpdieren. Collection is de innovatievere versie van de eerdere Brut Premier: biodynamisch geproduceerd en alleen van de beste wijngaarden op de beste kalkgronden die toekomstbestendig zijn als het klimaat verandert, om de frisse stijl voort te kunnen zetten. Het nummer staat voor het aantal blends sinds de oprichting in 1776 en vermeldt dus telkens het recentste oogstjaar – en dat maakt de fles nog unieker.
LOUIS ROEDERER COLLECTION | PERFECTEWIJN.NL + GALL.NL | CA. € 50

Beste sommelier 2022

De jonge sommelier Adriaan Visser won afgelopen jaar de titel Beste Sommelier van Nederland, die hij 2 jaar mag dragen. Eindelijk, want hij streed al eerder mee om de Trophée Henriot, genoemd naar champagneproducent Henriot uit Reims die de wedstrijd mede organiseert met het Gilde van Sommeliers. Adriaan haalde al wel het op een na hoogste level van de zware opleiding van The Court of Master Sommeliers: Advanced Sommelier. Deze ambitieuze gastheer aan het werk zien? Hij werkt momenteel bij Harry’s Maastricht in de hippe buurt Wyck aan de Maas. ‘Deze luxebrasserie is al even kosmopolitisch als bruisend’, schrijft de Michelingids.
HARRYSMAASTRICHT.COM

(…)

 

Wil je meer wijnnieuws lezen?  Bestel dan hier WINELIFE nummer 80.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands