Pittige bonenschotel met mais

Pittige bonenschotel met mais

Deze vegetarische bonenschotel is lekker pittig, maar de tomaten en zure room houden het fris. Koriander geeft een spannend tintje. Sappige Merlot is de perfecte match. –Tekst + beeld Jolande Vos van I Love Food & Wine 

Pittige bonenschotel met mais

Bereiding: 30 minuten

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 4 maiskolven
  • 200 g tortilla’s
  • 2 el olie
  • 2 el sesamzaad
  • 400 g zwarte bonen (1 blik)
  • 2 dl (pittige) tacosaus
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 4 el zure room
  • verse koriander

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de maiskolven in circa 10 minuten in gezouten water gaar. Snij ze in stukken.
Knip intussen de tortilla’s met een schaar in driehoeken. Leg de stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met de olie en bestrooi ze met het sesamzaad. Bak de stukjes tortilla 5-8 minuten, tot ze knapperig zijn en licht goudbruin. Laat de bonen uitlekken en meng ze met de helft van de tacosaus en komijn.
Haal de nacho’s uit de oven. Schuif de driehoekjes tegen elkaar aan. Schep het bonenmengsel erop. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ze erover. Zet terug in de oven en bak nog ongeveer 5 minuten, tot de kaas gesmolten is.
Hak de tomaten fijn. Meng met de rest van de tacosaus. Ontpit de avocado en snij het vruchtvlees in stukken. Haal de nacho’s met bonen uit de oven. Schep de tomatensalsa erover. Leg de stukken avocado op de nacho’s en strooi er koriander over. Schep er dotjes zure room op en serveer de mais erbij.

PittigeMeer recepten?

Dit recept komt uit: VEGGIE IN 30 MINUTEN | YLVA BERGQVIST | UITGEVERIJ FORTE CULINAIR | ISBN: 9789491853197 | € 19,99

 

 

 

 

Ben je benieuwd naar meer recepten in combinatie met Merlot? Lees het in WINELIFE Magazine 81. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands