Even voorstellen…

Even voorstellen…

Drie dagen handen schudden en veel wijnen proeven. Dat doe je als kersverse hoofdredacteur van WINELIFE tijdens een van de eerste wijnevents van het jaar. Ik stel me even voor: de naam is Petri Houweling en wellicht kennen jullie me van andere media met de focus op wijn en lekker eten. – TEKST + BEELD PERTI HOUWELING

Even voorstellen…

De afgelopen Wine Professional leverde veel inspiratie op voor de komende edities, want naast de klassieke wijngebieden veroveren onbekendere wijnlanden als Brazilië, Azerbeidzjan, Armenië en België hun plek op de Nederlandse wijnmarkt. Het zijn zogenaamde ‘New Kids’ en dat is ook meteen het thema van dit nummer.

Hierin is veel te lezen over nieuwe wijnen, maar we hebben het vooral over de hedendaagse uitvoeringen van de golden oldies. Evelijn van Heuven ging op zoek naar nieuwewereldmerlots die absoluut de moeite waard zijn. Magda van der Rijst ontdekte de verrassende wijnstijlen van de sterdruiven van dit nummer: pinotage, pinot noir en cinsault. In Expert vertelt een update betreffende de nieuwe inzichten over de houdbaarheid van frisse witte wijn.

En dan vernieuwing in de wijnbouw. Maak in deze editie kennis met diverse wijnmakers en importeurs die conventionele landbouw gedag zeggen en bij wie duurzaamheid vooropstaat. Zoals wijnmaker Marimar Torres, die we ontmoetten in restaurant De Kas in Amsterdam. Zij gebruikt voor haar druivenstokken in Californië preparaten uit de biodynamische landbouw. We hadden ook een kort interview met de biodynamische wijnmakers Sophie en Didier Simonini in Cassis. Lees vooral ook de update van de Raw Wine Movement naar aanleiding van discussies over de kwaliteit van natuurwijn.

(…)

 

Wil je meer lezen over hoe je wijnboer kunt worden? Bestel dan hier WINELIFE nummer 80.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands