A trip down memory lane: toen reizen naar Champagne nog heel gewoon was

A trip down memory lane: toen reizen naar Champagne nog heel gewoon was

De wereld van het wijnreizen zit op slot. Tijd voor een verhaal uit de oude doos. Toen je nog simpelweg bij elkaar in de auto kon stappen en kon doorrijden tot je midden in de champagnestreek stond. Geen stress over geel, oranje of rood, maar over brut, blanc de blancs of vintage. want laten we eerlijk zijn, er is geen betere streek om nog eens over te mijmeren dan Champagne. 

Met liefde kijk ik terug op de allereerste wijnreis van mijn leven. En inderdaad, je kunt maar beter goed beginnen. Voor deze champagnetrip gaan we terug naar mei 2008. In die tijd ben ik nog geen vinoloog, wijnschrijver en recensent, maar werk ik bij een reclamebureau. Mijn goede vriend en oud-collega Diddo daagt me uit voor een weekend weg: ‘Regel een auto en bedenk maar waar we heen rijden. Ik ga wel mee.’

Epicentrum épernay

En zo kan het dat ik op vrijdagochtend om 06:00 uur voor zijn deur sta, midden in de Jordaan. ‘Champagne!’, schreeuw ik uit. Hij lacht, stapt in en we zetten koers richting het stadje Épernay. Totaal onvoorbereid, zonder doel of afspraak rijden we regelrecht richting de Avenue de Champagne. Je hoeft geen kenner te zijn om te snappen dat dit het epicentrum van de champagnestreek is.

 

Tekst Bas Korpel | Fotografie Diddo Velema, Pol Roger en Moët Hennessy Nederland

Ben je benieuwd naar het volledige artikel? Je leest het in de nieuwste Winelife editie 68. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.