Empowerment in Zuid-Afrika

Empowerment in Zuid-Afrika

Empowerment in Zuid-Afrika

Jancis Robinson maakt zich al jarenlang sterk voor een wijncultuur voor iedereen, ongeacht achtergrond en kleur. Tijdens een webinair sprak ze met drie zwarte wijnmakers over empowerment in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Winelife doet verslag – en tipt hun fantastische wijnen! – TEKST MARJOLEIN SCHUMAN

Als gerenommeerd wijncriticus kan de Britse Jancis Robinson echt iets betekenen voor inclusiviteit in de wijnindustrie. Op haar website biedt ze gekleurde wijnmakers een podium, zodat die wereldwijd aandacht krijgen en hun positie kunnen versterken.

Kiara Scott van Brookdale Estate

Neem Kiara Scott. Tijdens het webinar van Wines Of South Africa luisteren we geboeid naar haar verhaal. Kiara groeide niet op tussen de wijnranken of te midden van wijndrinkers, maar in een arme wijk nabij Kaapstad: ‘Jullie zouden het een getto noemen.’

Praisy Dlamini van Adama Wines

Het Cape Winemakers Guild (CWG) zet mentorschap in om de kansen van zwarte wijnmakers te vergroten en een transformatie in de wijnindustrie te bespoedigen.

Berene Sauls van Tesselaarsdal Wines

Berene Sauls pleit voor de rol van onderwijs. Als op de uitpuilende basisscholen in townships al geleerd wordt dat wijn niet iets chics en onbereikbaars is, maar dat viticultuur een groot onderdeel is van Zuid-Afrika, creëer je bewustzijn bij een nieuwe generatie.

 

Benieuwd naar het hele artikel over Jancis Robinson Je leest hem in Winelife 72. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.