Een bijzonder wijnhuis: Château Gensac

Een bijzonder wijnhuis: Château Gensac

Door een passie voor nieuwe uitdagingen en de overtuiging dat je het beste uit het leven moet halen, is het bedrijf Chateau De Gensac gebouwd.

De ware passie van de eigenaren Jan Schuermann en zijn vrouw Kim, is het verhaal van de Gensac. Dit verhaal is er één van kansen en gedrevenheid – om uitstekende wijn en Armagnac te creëren met een commerciële aanlokkelijkheid. -TEKST WEBREDACTIE

Ons doel

Schuermann, een ondernemer uit Zwitserland, zegt: ‘Het Château De Gensac ligt erg dicht bij mijn hart. Mijn doel is om een moderne wijn en Amagnac te creëren dat is samengesteld met uitmuntendheid en detail, maar ook gefocust is op de toepasselijkheid in de huidige maatschappij.’

‘We willen simpelweg dat mensen proberen, ontdekken en onderdeel worden van wat we doen. Hetzij door de levensstijl die we uitbeelden of door de samenwerkingen met andere sectoren. Deze samenwerkingen kunnen ontzettend variëren van sport, kunst en mode tot vooruitdenkende insiders in de industrie,’ voegt hij toe.

Het heden en verleden

De geschiedenis van het 13e-eeuws kasteel is uiteraard erg waardevol en wordt daarom ook gekoesterd. Toch hebben Jan en Kim hun ogen stevig gericht op het hier en nu voor het product.

‘Wij geloven allebei in het combineren van traditie met moderniteit. De belangrijkheid van netwerken en partnerschappen vormt de kern van ons succes. We willen interactief, speels en ervaringsgericht zijn waar we wijn voelen, als een industrie, was in het verleden niet zo opkomend geweest,’ voegt hij eraan toe.

De productie

Voor wat de productie betreft, worden de meeste druiven op het land bij het Château geplukt met de hand. Dit om ervoor te zorgen dat alleen de beste ingrediënten voor het product worden verzameld. Waardoor het product aan de hoogste kwaliteitseisen kan voldoen. Als gevolg zijn de Gensac wijnen in staat om te concurreren met de beste van hun gilde.

De Armagnac is waarschijnlijk de oudste en meest traditionele geest van Frankrijk. Hij wordt gerijpt en verfijnt in nieuwe Franse eikenhouten vaten. Hierdoor ontstaat er een uniek en onderscheidend product dat tot de beste van zijn soort behoord. Het Château heeft onlangs ook de allereerste Kosher Amagnac toegevoegd, die gewaarmerkt is door Rabbis.

‘We hebben een team van tien vaste medewerkers die voor het gehele landgoed zorgen. Ongeveer de helft hiervan is toegewijd aan de wijn en Armagnac kant van onze activiteiten. Dit neemt aanzienlijk toe met tijdelijk personeel tijdens belangrijke seizoen werkzaamheden zoals de oogst,’ voegt Schuermann toe.

Het doel is om een geselecteerde wereldwijde aanwezigheid te bouwen. Het bedrijf verkoopt vooral wijnen en Armagnacs in Europa, maar heeft sinds kort ook de Verenigde Staten, Canada en Hong Kong aan zijn bereik toegevoegd.

Zowel de Gensac wijn als Armagnac is verkrijgbaar via Drenth International.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.