De eerste papieren wijnfles van Nederland – te koop bij Marqt

De eerste papieren wijnfles van Nederland – te koop bij Marqt

De meest duurzame wijnfles ter wereld staat sinds deze week in de schappen. Deze papieren fles is 5x lichter, en z’n ecologische voetprint is 6x kleiner dan die van een glazen fles! Bovendien komt bij de productie en het vervoer van glas meer CO2 vrij dan bij het productieproces van deze papieren variant. Win-win (chin-chin!).

De buitenkant is gemaakt van 94% gerecycled karton en weegt daardoor 5x minder dan een glazen fles. Je merkt het al als je de fles uit het schap pakt: hij is stukken lichter. Stel je eens voor hoeveel verschil dat maakt als je er een vrachtlading vol van vervoert (en afvoert)!

Closing the loop

En over afvoeren gesproken: De kartonnen buitenkant gaat gewoon bij het oud papier, de plastic binnenkant bij het PMD – kind kan de was doen. En wat helemaal mooi is: zowel het karton als het plastic ís al eerder gerecycled. Rond verhaal, toch?

Nico Bart – wijninkoper bij Marqt: ‘Marqt is groot fan van innovatieve oplossingen die de voedselketen verduurzamen. We zijn dan ook trots om een van onze favoriete wijnen aan te kunnen bieden in deze duurzame fles. De fles an sich weegt slechts 83 gram, dat merk je al als je de fles uit het schap pakt.’

Zware wijn, lichte fles

Dat de buitenkant spectaculair is mag inmiddels duidelijk zijn, maar over de inhoud zijn we minstens zo enthousiast.

Hoewel de fles heel licht is, is de wijn zelf vrij zwaar. Een heerlijk stevige Italiaanse rode wijn, gemaakt van handgeplukte druiven. Een blend van de Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Melot druif, die lang op de schil hebben gelegen waardoor er veel extractie van kleur en tannine is. Door een korte opvoeding op Frans eikenhout, proef je zachte houtaroma’s zonder dat deze de wijn overvleugelen. Ook aroma’s van rood en zwart fruit zijn aanwezig met een hint van chocolade en een beetje vanille.

De papieren fles kost 9,99 en is verkrijgbaar in alle Marqt winkels.

De wijnafdeling bij Marqt

Marqt heeft in alle winkels een uitgebreide wijnafdeling. De wijnen komen van boeren die ervoor zorgen dat de aarde niet onnodig belast wordt en vruchtbaar blijft voor de volgende generatie. In de zoektocht naar de beste wijn ligt de focus op het terroir, de druif en een goede prijs kwaliteitsverhouding. Zo betaal je altijd voor de wijn in de fles en niet voor de naam op het etiket.

Over Marqt

Marqt is opgericht in 2008. Met als ultiem doel: de opbouw van een eerlijk voedselsysteem. De duurzame retailer biedt kwaliteitsproducten die zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke oorsprong staan, en dus zijn gemaakt met respect voor mens, dier, natuur en milieu. Marqt heeft winkels in Den Haag, Heemstede en verspreid over Amsterdam.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Marqt
Tekst en Fotografie Marqt

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.