Viňa Los Vascos: chique wijnen uit Chili

Viňa Los Vascos: chique wijnen uit Chili

Viňa Los Vascos is het Chileense huis van Domaines Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijngoederen met als basis het wereldberoemde Château Lafite-Rothschild. Wie kent dit huis niet? Doet niets half, alles in hun winebusiness wordt uit-en-te-na onderzocht en vervolgens uitgevoerd op perfecte wijze. Alleen de beste kwaliteit wijnen worden op de markt gebracht.
Tekst: Charlotte van Zummeren | Beeld: Los Vascos

Lafite-Rothschild was in 1988 een van de eerste Europese families die een winery in Chili openden. Baron Eric Rothschild zegt hierover: ‘Pionier zijn in Chili was een spannende uitdaging, maar we hebben een schitterende locatie gekozen.’ Lafite-Rothschild is een naam die iedere wijnliefhebber wel kent. Lafite is een grootheid in Bordeaux en een van de vijf Premier Grand Cru Classé’s. Lafite is inmiddels veel meer dan dat, het is een wijnbedrijf met vertakkingen in Bordeaux, Chablis, Corbières én in andere landen.

CORE BUSINESS

Lafite heeft vijf châteaux in Bordeaux: Lafite uiteraard, Duhart-Milon, Rieussec, L’Evangile en Paradis Casseuil (in Entre-Deux-Mers). Daarnaast heeft het huis vijf domaines: d’Aussières in de Corbières, William Fèvre in de Chablis, Long Dai in China, CARO in Mendoza en Los Vascos in Chili. En dat is nog niet alles, want Lafite-Rothschild creëerde ook nog twee wijnmerken in Bordeaux: Les Légendes R en Saga R. Dat is weer een verhaal apart, daarover een andere keer. Het is duidelijk dat wijn maken voor Lafite-Rothschild core business is. En Los Vascos is de Chileense loot aan de Lafite-stam. Alles bij Los Vascos is tot in de puntjes geregeld. De wijngaarden, het natuurschoon, de dieren. Aan alles is gedacht.

Verder lezen? Dat kan in WINELIFE Magazine editie 88. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands