Domaine Gayda La Minuette Rosé Bio 2020

Domaine Gayda La Minuette Rosé Bio 2020

 

Dit is waar het grootste wijngebied van Frankrijk groots in kan zijn. We hebben het over de pure zuiverheid van een tijdloze Rosewijn.

 

Domaine Gayda

Domaine Gayda is een wijnhuis uit Frankrijk gelegen aan de uitlopers van de Pyreneeën, zo’n 25 km ten zuiden van Carcassonne. Hier, in de grootste wijnregio ter wereld, streeft het wijnhuis ernaar om wijnen te creëren die duidelijk de kwaliteit en diversiteit van de Languedoc-Roussillon regio weerspiegelen. Domaine Gayda ligt in het dorpje Brugairolles. Het gebouw is afkomstig uit 1749, het deed dienst als ettappepost voor reizigers waar paarden konden rusten en weer klaar werden gemaakt voor het vervolg van de reis. Domaine Gayda zelf is ontstaan in 2004 toen eigenaren Tim Ford en Anthony Record hun krachten bundelden met wijnmaker Vincent Chansault. Samen hadden ze als doel om de wijnregio een modern imago te geven en voorzagen dat deze regio in de toekomst erg populair zou worden. Inmiddels is Domaine Gayda uitgegroeid tot bekende naam binnen de Languedoc. De naam Domaine Gayda is vrij vertaald een referentie aan een vrijgevochten persoon, die graag zijn eigen keuzes maakt. Mede deze visie kenmerkt het succes van Domaine Gayda.

 

 

Info wijn

Deze rosé komt uit een kalksteenterroir van La Livinière. De bleke kleur en het bloemige boeket vertegenwoordigen de Minuette-rozen. Die Tim Ford in 1982 in Kenia heeft geplant, tijdens zijn 25 jaar in de rozen productie in Afrika. Een knipoog naar zowel het verleden als de toekomst, La Minuette is een voorbeeld van landgoedwaarden, waar wijnen geworteld zijn in traditie. Deels worden de druiven hand geplukt en deels wordt gedaan door een machine. De zwavel vrije fermentatie gebeurt tussen 14 en 18 graden celcius. De wijn is samengesteld uit het beroemde kwartetje van zuid Franse druivenrassen. Het is de combinatie van Cinsault, Grenache, Mourvèdre en de spice Syrah.

 

Smaakomschrijving

Alleen de kleur geeft al het maagdelijke en verfijnde van een klassiek Zuid Franse rosé. De geur heeft de blend van framboos, parfum en grapefruit. Het frisse rode fruit en de spatzuivere zuren komen je meteen tegemoet. Het is opwekkend en liefelijk tegelijk. De prettige grapefruit bitters zijn de kers op de taart. Nu alleen nog een zomerzonnetje en genieten maar.

 

Toepassing

Het is een wijn die zich koud in de zon kan drinken. Maar in een verliefde stemming gaat het ook prima met aardbeien op bed. Schenk in een smal rieslingglas en goed gekoeld als aperitief.
Deze wijn behoeft geen voorbereiding. Beluchten of flesrijping is niet nodig. Het is juist belangrijk dat je deze wijn jeugdig en fris drinkt.

 

Wijn-spijs

Drink de wijn met schaaldieren gerechten en salades. Een ouderwetse garnalencocktail zou fantastisch zijn. Ook bij een borrelplankje in de tuin gaat het prima.
En bij de barbecue gaat deze wijn ook uit zijn dak bij vis van de gril of kip met madras kruiden. Laat de zomer maar komen!

 

Contact

Wil je meer van deze wijn, neem dan contact op met Vinify.

 

 

nl_NLNederlands