Winter Rosé

Winter Rosé

Straks is de oogst binnengehaald, op het hoogtepunt van de druiven, en worden de dagen korter. We nemen afscheid van ons zomerse glas rosé. Of toch niet? Kom er maar in, Winter Rosé! – TEKST REDACTIE | BEELD WINTER ROSÉ

Winter Rosé

Iets om naar uit te kijken als de wijngaarden kaal zijn en de terrassen gesloten: Winter Rosé. Wijn met een nieuw smaakprofiel dat bij de winter past. Na een uitgebreid ontwikkelingstraject is Winter Rosé als merknaam tot stand gekomen – en ook beschermd in Europa. Winter Rosé is een nieuw concept waar wijnmakers, importeurs en distributeurs zich bij kunnen aansluiten. De onderzoeksfase is afgerond en Winter Rosé wordt na de zomer naar de Nederlandse markt gebracht. We zijn altijd blij met innovaties in de wijnwereld en praten erover met ondernemer en vinoloog Peter Heerschap. Want wat moeten we ons voorstellen bij Winter Rosé? Peter: ‘Het smaakprofiel is eigenlijk tegenovergesteld aan dat van rosé die je in de zomer drinkt. Tegelijkertijd blijft het nog steeds een droge rosé.’

Winter

Kleurrijke wijn

We vervangen in gedachten snel ons koele frisse glas met een blush door een glas sappige, chewy of zelfs wat big boned rosé van blauwe druiven – want rosé wordt altijd van blauwe variëteiten gemaakt maar de schilinweking is korter dan bij rode wijn. Peter: ‘Winter Rosé drink je bij voorkeur ook warmer dan normale rosé, namelijk rond de 12 graden Celsius.’ Hij vervolgt: ‘De neus is expressief en kruidig met hinten van confituren van rood fruit. In de mond is de rosé rond en gelaagd en goed in balans met de milde zuren.

(…)

 

Benieuwd naar meer over Winter Rosé ? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine 78. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands