Waihopai Valley, Marlborough | Nieuw-Zeeland

Waihopai Valley, Marlborough | Nieuw-Zeeland

Waihopai Valley
Marlborough | Nieuw-Zeeland

Een collega vertelde dat de natuur in Nieuw-Zeeland zo indrukwekkend is dat je een reis ernaar toe eigenlijk voor het laatst moet bewaren. Niets erna kan eraan tippen. Nou zou het zomaar kunnen, met het inreisverbod, dat voor ons geen wijnreis meer in het verschiet ligt. Gelukkig hebben we de foto’s nog. De collega trok van ruige The Lord of the Rings-landschappen naar gelaagde kalksteenrotsen bij de kust naar de oude riviervalleien de Marlborough Sounds. En ja, bungeejumpen heeft hij daar ook van zijn bucketlist gestreept. En natuurlijk lokale wijn proeven. -TEKST MARJOLEIN SCHUMAN

Waihopai Valley

Deze foto is niet van hem, maar van wijnbedrijf Lawson’s Dry Hills. Wat we zien, zijn vorstelijke wijnstokken in Waihopai Valley, keurig netjes getrimd in de vorm van de achterliggende heuvels! As we speak maken de wijnboeren zich op voor de druivenoogst, die eind februari begint. De streek Marlborough, in het noordoosten van het Zuidereiland, heeft met een koeler klimaat de ideale omstandigheden voor wijnbouw. Dat blijkt ook wel uit het succes van vooral witte Sauvignon Blanc hiervandaan.

Ook de Nieuw Zeelandse schapen – en dat zijn er tientallen miljoenen – smullen van Marlborough; je kunt ze zien grazen tussen de druivenstokken, waar ze het gras en onkruid laag houden. Na de winter verhuizen de beesten naar andere velden en wordt hier weer traditioneel gemaaid, vanaf het uitbarsten van de druivenknoppen in september tot aan de oogst.

 

Ben je benieuwd naar het hele artikel? Je leest het in de nieuwste Winelife editie 69. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.