Proeftijd: Bruisende middag met Sandro Bottega

Proeftijd: Bruisende middag met Sandro Bottega

Proeftijd: Bruisende middag met Sandro Bottega. Veroordeeld worden tot een proeftijd. Het is minder straf dan de gevangenis, maar je moet toch zwijgen, netjes luisteren, geen fouten maken… We doen niet moeilijk en zitten hem geduldig uit. – TEKST MARJOLEIN SCHUMAN | BEELD PEXELS.COM

Ontvangst

Webinars onpersoonlijk? Helemaal niet. Daags voordat we gaan luisteren naar en proeven met Sandro Bottega komt een van de medewerkers van wijnkoperij Fourcroy Nederland persoonlijk het proefpakket afleveren. Een box vol Italiaanse heerlijkheden in stro gevleid. Als blinkende kogels steken de metallic flessen van Bottega eruit. Dat wordt knallen!

Theorie

Geboren in 1963 in Conegliano nam Sandro Bottega al op 19-jarige leeftijd de distilleerderij van zijn overleden vader over. Door de jaren heen heeft hij niet alleen het distilleren van grappa naar een hoger niveau gebracht, maar ook een breed scala mousserende wijnen toegevoegd aan de productie. Zijn typerende gouden fles staat op vele wijnkaarten en flaneert in ‘s werelds meest gerenommeerde warenhuizen. ‘Thank you, Bijenkorf’, zal hij later zeggen over de presentatie in Nederland.

Ben je benieuwd naar het hele artikel? Je leest het in Winelife editie 69. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.