Column Ilja Gort: Wijnproeven met Boer Zwijnekop

Column Ilja Gort: Wijnproeven met Boer Zwijnekop

‘Schrijf nooit een vervolg op een bestseller’, luidt het devies van Ernest Hemingway. Maar ja, tijdens het schrijven van m’n vorige roman Godendrank raakte ik in de ban van de hoofdpersoon Abel. Deze warhoofdige idealist fascineerde me dusdanig dat ik geen afscheid van hem kon nemen. – TEKST ILJA GORT

In mijn nieuwste roman Bed en Breakfast beginnen Abel en zijn vrouw Angela in hun Zuid-Franse wijndomein een B&B. Na allerlei Fawlty Towersachtige taferelen worden ze overrompeld door gasten die het bloed onder hun nagels vandaan halen. Om alvast in de sfeer te komen hieronder een fragment – exclusief voor de lezers van WINELIFE.

‘De temperatuur in Soissant-sur-Cèze was behoorlijk opgelopen, maar in de schemerige wijnkelder bleef het aangenaam koel. Boer Zwijnekop stond naast de barrique die als statafel diende en rangschikte enkele reeds ontkurkte flessen voor de aankomende wijnproeverij. Met een ongeduldige frons keek hij op zijn horloge: als die belangrijke wijnpief nog lang wegbleef kon hij de klere krijgen. Na alle onverhoedse gebeurtenissen in de B&B van zijn buurman vond de geplaagde wijnboer het wel mooi geweest. Juist toen hij zijn hand uitstak om vast een glaasje van buurmans beste wijn voor te proeven, ging de deur open. Een streep licht viel de kelder in.

Benieuwd naar de hele column? Deze vind je in Winelife Magazine, editie #69. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.