Miguel García van Benito Santos

Miguel García van Benito Santos

Vanuit de perfect onderhouden wijngaarden van Château Purcari in Moldavië kun je de grens van Oekraïne op zo’n 800 meter zien liggen. – TEKST CHARLOTTE VAN ZUMMEREN | BEELD REDACTIE

Miguel García van Benito Santos

Een wijnstreek met meer, veel meer regen dan in Nederland? Dat kun je niet menen. Toch wel! En deze streek ligt in het noordoosten van Spanje: Rías Baixas. Een voordeel van deze streek is dat als je er naartoe reist én er vandaan, je heel veel leuke dingen kunt zien. WINELIFE ging op bezoek bij Bodega Benito Santos in Rías Baixas en ontmoette er een man met smaak.

Regen & rot

Er valt veel regen in Rías Baixas en mede door de ligging aan zee is het er vaak fris. Je moet je erop kleden, en vergeet de paraplu niet. In Nederland zijn we veel gewend qua nattigheid, maar vergeleken met Rías Baixas houden wij het hier aardig droog. Er valt in Galicië maar liefst 1.500 millimeter per jaar, in Nederland is dat 700 tot 900 millimeter met soms een uitschieter naar 1.200. En dat is te zien. Je vindt er een overdaad aan mos: op huizen, op bomen, maar ook op wijnstokken. En als het veel regent, ligt rot altijd op de loer. Dat geeft de wijnboer meer werk aangezien er streng geselecteerd moet worden en dat heeft weer consequenties voor de prijs van de druiven.  Voor echt supergoedkope wijn moet je dus niet in Rías Baixas zijn.

(…)

 

Benieuwd naar meer over Miguel García van Benito Santos? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine 78. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.